Am făcut această rețetă, inspirată fiind de aceea a lui Rocsi, care mi-a plăcut foarte mult. M-am gândit că preparată astfel, la cuptor, este mai sănătoasă, fără prăjire, chiar dacă durează ceva mai mult timp, până este gata. Am modificat rețeta, în funcție de gusturile mele și de ce aveam la îndemână, iar rezultatul a fost senzațional. Mulțumesc, Rocsi, pentru această idee minunată!
Am făcut omleta într-un vas mic de ceramică (pentru a ieși mai înaltă), un recipient numai bun pentru două porții mari și consistente.
N-am lăsat omleta să se rumenească în cuptor, pentru că n-am vrut să se usuce și a ieșit cea mai bună omletă pe care am mâncat-o vreodată: moale, pufoasă, completă, gustoasă și sățioasă.
Cepele verzi se curăță, se spală și se taie rondele.
Se spală ardeii și se taie (cel capia în rondele, iar ardeiul gras în feliuțe)
Se răzuie cașcavalul și se feliază kaiserul.
Se aleg, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul și pătrunjelul.
Cele 4 ouă se mixează bine într-un bol, cu sare și piper, după care se adaugă smântâna, cașcavalul răzuit, mărarul și pătrunjelul.
Se omogenizează compoziția și se toarnă într-un vas uns cu unt. Deasupra se pun feliile de kaiser, ardeiul gras și cel capia.
Se dă vasul la cuptor, la foc iute, pentru aproximativ 10-15 minute. Când omleta este gata, se scoate din cuptor și se servește imediat cu roșii, sau cu murături asortate.
1
În loc de kaiser, puteți folosi orice fel de șuncă vă place.
2
Cașcavalul poate fi înlocuit cu telemea, puțin sărată, dar atunci aveți grijă să reduceți cantitatea de sare.
3
Dacă țineți mai mult timp omleta în cuptor, ea se poate rumeni frumos, dar va fi mai uscată.
4
Dacă veți adăuga prea multe condimente, față de cele absolut necesare, gustul plăcut al verdețurilor va fi diminuat. Condimentele nu trebuie să acopere gustul ingredientelor, ci trebuie să-l pună în valoare.