Aperitiv omleta la cuptor, cu verdeturi, smantana, kaiser si cascaval

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2018 | 3686 vizualizari

 

Am făcut această rețetă, inspirată fiind de aceea a lui Rocsi, care mi-a plăcut foarte mult. M-am gândit că preparată astfel, la cuptor, este mai sănătoasă, fără prăjire, chiar dacă durează ceva mai mult timp, până este gata. Am modificat rețeta, în funcție de gusturile mele și de ce aveam la îndemână, iar rezultatul a fost senzațional. Mulțumesc, Rocsi, pentru această idee minunată!
Am făcut omleta într-un vas mic de ceramică (pentru a ieși mai înaltă), un recipient numai bun pentru două porții mari și consistente.
N-am lăsat omleta să se rumenească în cuptor, pentru că n-am vrut să se usuce și a ieșit cea mai bună omletă pe care am mâncat-o vreodată: moale, pufoasă, completă, gustoasă și sățioasă.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 2 linguri încărcate de smântână grasă
  • 2-3 linguri încărcate de cașcaval răzuit
  • 6 felii de kaiser
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
  • câteva rondele de ardei capia
  • 1 felie de ardei gras
  • unt pentru uns vasul
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta la cuptor, cu verdeturi, smantana, kaiser si cascaval:

Cepele verzi se curăță, se spală și se taie rondele.

Se spală ardeii și se taie (cel capia în rondele, iar ardeiul gras în feliuțe)

Se răzuie cașcavalul și se feliază kaiserul.

Se aleg, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul și pătrunjelul.

Cele 4 ouă se mixează bine într-un bol, cu sare și piper, după care se adaugă smântâna, cașcavalul răzuit, mărarul și pătrunjelul.

Se omogenizează compoziția și se toarnă într-un vas uns cu unt. Deasupra se pun feliile de kaiser, ardeiul gras și cel capia.

Se dă vasul la cuptor, la foc iute, pentru aproximativ 10-15 minute. Când omleta este gata, se scoate din cuptor și se servește imediat cu roșii, sau cu murături asortate.

TIPS-URI

1

În loc de kaiser, puteți folosi orice fel de șuncă vă place.

2

Cașcavalul poate fi înlocuit cu telemea, puțin sărată, dar atunci aveți grijă să reduceți cantitatea de sare.

3

Dacă țineți mai mult timp omleta în cuptor, ea se poate rumeni frumos, dar va fi mai uscată.

4

Dacă veți adăuga prea multe condimente, față de cele absolut necesare, gustul plăcut al verdețurilor va fi diminuat. Condimentele nu trebuie să acopere gustul ingredientelor, ci trebuie să-l pună în valoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta la cuptor, cu verdeturi, smantana, kaiser si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci