Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi reteta simpla si delicioasa sunt o mancare populara in multe bucatarii, apreciata pentru simplitatea si gustul lor. Aceste chiftele sunt o optiune excelenta pentru un pranz sau o cina rapida si pot fi servite ca atare sau ca garnitura. Reteta de baza implica fierberea cartofilor, razuirea lor si amestecarea cu diverse ingrediente pentru a obtine o compozitie omogena, care este apoi prajita pana devine aurie si crocanta.Au iesit 33 de bucati.
Cum se prepara Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi reteta simpla si delicioasa
Cartofii se spala si se pun la fiert, apoi se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se descojesc si se dau pe razatoarea cea mare intr-un castron.
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt, apoi se pune peste cartofi.
Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza in castron.
Cartofii, ceapa si usturoiul se amesteca cu putin cimbru uscat, sare, dupa gust, si doua oua.
Se pun circa 250 ml ulei untr-o tigaie si se lasa sa se incinga. Se formeaza chiftelele cu mainile umede, apoi se prajesc pe ambele parti pana cand se rumenesc frumos.
Se servesc alaturi de o salata de rosii sau o salata greceasca. Recomandam si chiftele de peste