Fetelor, stati asa sa ne intelegem un pic . Ardeii astia sunt mici, iuti si uscati. Odata ce ii punem in ulei incins, aroma si iuteala lor se imprastie in ulei. Noi prajim alunele in ulei cu ardei cu tot doar vreo 3 minute, dupa care le scoatem din ulei. Deci, nu au mult timp la dispozitie sa se imbibe cu iuteala. Si sa nu mai uitam ceva: au cojita maronie care se poate da jos atunci cand le papam. Deci? sa mai fie asa iuti?
Si daca totusi va temeti ca sunt asa iuti, puneti pentru inceput doar 2-3, o sa vedeti ca nu sunt nici macar picante. Foarte important este sa folositi ardei uscati, pentru cei iuti proaspeti...nu-mi asum responsabilitatea! ) Uleiul imprumuta instantaneu iuteala din ardeii prospeti!
Daca sunt amestecati cu legume, nu isi pierd din iuteala, dar la prajit, pusi in ulei incins, se mai domolesc. Cu mirosul e tare amuzant, ca la prajit te apuca o tuseeeee...)
Ana Maria, incearca varianta la cuptor, macar asa stii ca nu au mai avut de a face cu uleiul. A, si inca ceva, ca sa fie si mai putin calorice, incearca cu alune de padure. Eu una nu am incercat, dar cred ca sunt la fel de bune.