Sos alb cu usturoi si nuca

de gaby_duceag in Sosuri, 14 Iun 2010 | 11394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml ulei
  • 3-4 linguri smantana
  • 3 linguri nuca macinata
  • patrunjel verde tocat
  • jumatate lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos alb cu usturoi si nuca:

Usturoiul se piseaza bine. Se adauga sarea si putin ulei si se amesteca ca la maioneza. Se adauga nuca macinata apoi se toarna din nou putin cate putin uleiul, mixand pana obtinem un mujdei gros si albicios. Se adauga zaharul, smantana , patrunjel tocat si se amesteca usor. Daca e prea gros , mai punem 1-2 linguri apa.

E un deliciu alaturi de peste, gratar, cartofi..

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb cu usturoi si nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

mena29 1

17.06.2010, 23:17

Gabita si eu fac acest sos doar ca eu nu am pus niciodata nuca in el,o sa incerc si cu nuca,sigur va fi bun

Lizicat 1

03.12.2010, 23:26

Excelenta idee! Maine incerc si eu.

Bya Ralu 1

31.07.2013, 11:54

fain sos gaby_d

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sos Remoulade cu smantana