Pétits chinois

de Sylvia in Prajituri, 22 Feb 2010 | 6299 vizualizari

 

Am ramas fermecata de acest desert cand l-am gustat prima data….poate pentru ca a fost primul desert cumparat de la un boulanger cand am ajuns in Franta, poate pentru ca era inca caldut si extraordinar de aromat si era o zi ploioasa…sau poate este intr-adevar ceva deosebit , puteti sa imi spuneti voi care este parerea voastra daca o sa faceti si gustati acest desert.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat :
  • 600 grame faina pentru prajituri,
  • 100 grame zahar,
  • 25 grame drojdie proaspata,
  • un plic zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte,
  • 200 grame unt .
  • Ingrediente pentru crema :
  • 700 ml lapte,
  •  100 grame zahar,
  • 3 galbenusuri de ou,
  • 3 linguri de amidon alimentar,
  • 100 grame stafide,
  • rom sau vanilie in functie de preferinta, eu am pus rom de aceasta data
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pétits chinois:

    Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul amestecand faina cu o maia facuta din 50 ml de lapte, o lingurita de zahar si drojdia. Dupa ce am lasat 15 minute framantam aluatul amestecand compozitia cu zaharul, ouale intregi, untul , zaharul vanilat  si restul de lapte.  Daca vi se  pare aluatul  prea moale puteti sa puneti mai putin lapte, conteaza foarte mult de fiecare tip de faina care difera de la o tara la alta.  Trebuie sa avem un aluat moale dar care sa se desprinda de peretii vasului.

   Lasam aluatul o ora la dospit, timp in care pregatim crema pentru a avea timp sa se raceasca . Crema o pregatim intr-un bol mare, amestecand galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul alimentar, eu il folosesc pe cel de la Maizena se gaseste si in Romania la Cora ( punem trei linguri pline bine ) . Dupa aceea subtiem cu lapte rece , adaugam aroma dorita si punem la foc mic pana incepe sa clocoteasca si sa se ingroase, amestecand  mereu. Deindata ce incepe sa se ingroase, o va face brusc, luam vasul de pe foc, mai amestecam putin si adaugam stafidele cand e inca  fierbinte . Mai amestecam din timp in timp ca sa se raceasca uniform fara cocoloase. Dupa ce au trecut cele 60 de minute intindem din aluat o foaie de aproximativ 0,5 cm ( pudram si masa si ruloul de intins bine cu faina )  si punem un strat uniform de crema .

    Rulam incet si apoi taiem feliute late cam de 1 cm, folosindu-ne de un cutit foarte bine ascutit trecut de fiecare data prin faina, punem feliutele taiate in tava pe o hartie de copt  .

    Se mai lasa 30 de minute la dospit in tava si apoi se coc la 225 grade Celsius timp de 15-20 minute.

    Mie mi-au iesit din compozitie 20 de bucati si am pus in trei tavi ca sa nu fie lipite intre ele sa poata creste.Pentru a nu se arde in partea de jos am pus gratarul cu tava  la jumatatea cuptorului si pe prima treapta din cuptor tava de aragaz, plina mereu cu apa. Trebuie doar sa rezistam mirosului de vanilie si prajitura 20 de minute si apoi avem rezultatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pétits chinois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

madi_marin 1

23.02.2010, 16:19

offf....daca ne certati atata....nu mai facem la nicio masina de paine.... ne bagam....mainile....si speram sa iasa ceva bun bun....

Oana 1

23.02.2010, 23:08

Ahaa, am inteles! eu nu ma feresc sa framant, dar nu asa..ca Teo, la 8 cozonaci nu ma bag Oricum e la favorite si o sa fac zilele astea

violeta_mov 1

19.08.2010, 23:25

am facut si eu astazi... au iesit super delicioase, e grozava reteta. eu probabil am facut mai mici ruladele, ca mi-au iesit vreo 30-40 de bucati. hihihi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu cacao