Reteta preluata de la un coleg de serviciu al sotului:)
Blat:
Crema de vanilie:
Glazura:
Blatul: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga macul si cocosul cate putin, amestecand usor de sus in jos cu o lingura de lemn. Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se pune la cuptor la foc potrivit(180 grade), pana se aureste pe margini.
Crema: Intr-o cratita de inox, se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina, laptele si zaharul vanilat si se pune pe foc, amestecand constant pana se ingroasa. E posibil sa se face niste cocoloase, care se disperseaza, amestecand mereu in crema.
Se ia de pe foc si se lasa la racit, puteti pune oala intr-un vas cu apa rece sau cu gheata, iar cand e racita complet crema, se pune fiola de vanilie, dupa care se ia cate putin din aceasta compozitie si se amesteca intr-un alt vas cu margarina, pana s-a incorporat toata crema.
Se pune crema peste blatul rece, peste crema se pun biscuitii, astfel incat sa acopere toata suprafata.
Peste biscuiti se pune glazura fierbinte.
Glazura: se amesteca toate ingredientele, pana cand zaharul este aproape topit, ca sa nu se caramelizeze, apoi se pune pe foc si se fierbe cateva minute, pana se leaga.
Se pune la frigider cateva ore, sau chiar peste noapte, apoi se taie cubulete.
Ne-au iesit cam moi crema si glazura, data viitoare nimerim sigur consistenta:))
1
Blatul se coace la mijlocul cuptorului si se incearca cu o scobitoare cand este facut.