Prajitura cu caise

de Oana in Prajituri, 21 Iun 2009 | 45923 vizualizari

 

Este o prajitura nelipsita in zilele calduroase. Este foarte racoritoare, delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar pudra
  • 6 linguri cu faina
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Este aceeasi reteta ca la prajitura cu capsuni.

Caisele se spala, se desfac in doua, se scot samburii si se lasa la zvantat. Daca vi se par mai acrisoare se pot presara cu putin zahar. Ale mele erau foarte dulci si foarte coapte, asa ca n-am mai pus zahar. Se incinge cuptorul, la foc mediu.

Se separa ouale, galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga cate o lingura de zahar si bate cu mixerul foarte bine, pana terminam toata cantitatea. Trebuie sa devina foarte pufoase si zaharul sa fie topit.

Se adauga apoi faina, in ploaie, cate o lingura, pe rand. Se amesteca de sus in jos, foarte usor, cu o lingura de lemn.

Albusurile se bat spuma cu zeama si coaja de lamaie, apoi se pun peste galbenusuri. Tot cu lingura se incorporeaza, foarte usor, pana se amesteca bine albusurile cu galbenusurile.

Intr-o tava 20x30 cm se pune hartie de copt apoi se rastoarna compozitia, niveland cu lingura. Se aseaza deasupra jumatatile de caise.

Se pune prajitura la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin si trece testul scobitorii (tava trebuie pusa mai sus in cuptor).

Cand este gata, se scoate tava, se lasa putin la racit, apoi se taie prajitura si se cerne deasupra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

alinutzika 1

30.07.2011, 20:20

tare buna trebuie sa fie cu caise...o incerc si eu zilele urmatoare..

jolygina 1

16.08.2012, 00:10

super

Ancutsa 1

02.10.2017, 11:23

Pufoasa si gustoasa! Si ce frumos se vad caisele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos