Taiem spatele de pui bucati ;
Pregatim o oala cu apa , adaugam carnea si un praf de sare ; Clatim cartofii , curatam de coaja , taiem bucati ;
Clatim legumele si le tocam marunt ; Le dam la fiert impreuna cu carnea ;
Cand legumele si carnea sunt fierte , adaugam taitei (...
Intr-o oala turnam apa si dam la fiert ;
Clatim legumele , morcovul il curatam de coaja , scobim samburii din ardei , tocam marunt ;
Adaugam legumele in apa fiarta si lasam pana acestea au fiert ;
Taiem carnatul felii si punem in oala cu legumele ;
Adaugam taiteii ;
Amestecam...
Curatam cartofii de coaja , clatim ; Taiem fiecare cartof in doua dupa care in patru ;
Punem cartofii la fiert in apa cu sare ;
Adaugam peste cartofi ardeii tocati si morcovii ;
Lasam la dezghetat carnatii ; Ii taiem felii ; Punem intr-un castron si dam la cuptorul cu...
Clatim fasolea ;
Taiem colturile si rupem in trei ;
Luam o oala marisoara , adaugam fasolea si jumatate de lingurita sare , dam la fiert la foc mediu pana fasolea e moale ;
Clatim gogosarul si morcovul ;
Gogosarul il scobim de seminte si taiem marunt ;...
Clatim cartofii , ii curatam , taiem cuburi , punem la fiert in 4 litri de apa!
Legumele le clatim , morcovul si pastarnacul le curatam de coaja , ardeii ii golim de seminte , taiem cubulete fiecare leguma si dam la fiert impreuna cu cartofii!
Ciolanul afumat il dam la fiert impreuna cu...
Mazarea congelata o punem la fiert in 4 litri apa impreuna cu 1 lingura de sare si pastarnacul pe care l-am curatat si l-am taiat marunt , rosiile cherry pe care le-am taiat in doua , ciolanul afumat pe care l-am taiat rondele si ardeii ( am clatit si am tocat marunt ) !
Cand au fiert ,...
Clatim legumele , le punem la fiert , lasam la foc mediu ;
Cand sunt fierte le punem in blender si le tocam marunt ;
Luam un polonic si punem peste legume 4-5 din zeama ;
Condimentam cu sare si piper , si servim!
Taiem carnea bucatele , punem la fiert in oala cu apa , lasam pe foc ;
Morcovii si ardeiul ii tocam marunt , adaugam la carnea de pui si lasam sa fiarba ;
Cand au fiert punem borsul , dupa gust , condimentam , presaram leustean tocat deasupra dupa stingerea focului punem in farfurie si servim!
Intr-o oala punem apa la fiert cu cartoful taiat marunt , sunca taiata , muschiul afumat taiat , si carnatul pe care l-am scos din mat si am facut bilute mici , telina taiata marunt si lasm pe foc pana se fierbe cartoful .
Cand acestea au fiert , adaugam sare,piper, vegeta , borsul magic iar...
Clatim sub jet de apa rece spatele de pui , taiem bucatele , punem sa fiarba in 4-5 l de apa , curatam 3 cartofi , taiem rondele , punem si pe ei sa fiarba impreuna cu carnea ; Lasam pana carnea s-a fiert , dupa care adaugam rosia taiata cubulete , 2 linguri pasta de ardei , 2 linguri pasta de...
Intr-o oala adaugam apa ( 5-6 l ) , dupa care adaugam carnea , lasam sa fiarba. Intre timp curatam morcovul, taiem marunt, ceapa o tocam marunt, patrunjelul il tocam si pe el. Intr-o tigaie punem putin ulei, dam la foc mic, adaugam morcovul taiat, ceapa, o mana de patrunjel, o lg pasta de tomate...
Curatam cartofii , ii spalam bine , taiem patratele , punem intr-o oala apa la fiert , cand fierbe adaugam cartofii .
lasam 15 minute dupa care adaugam ardeiul taiat bucatele mici , lasam inca 10 minute;
Prajim carnatul, adaugam , rosia decojita si taiata marunt , cele 2 lg de bulion...
Adaugam fasolea spalata bine si aleasa , intr-o oala , punem apa cat sa acopere fasolea , lasam la fiert aprox 50 minute ( depinde de fasole , eu am avut de casa) , adaugam carnea , lasam la fiert ;
Punem o tigaie la foc mediu , cu putin ulei , adaugam ardeiul taiat marunt , ceapa taiata...
Se curata cartofii, se taie patratele , se spala , se pun la fiert cca 30 minute la foc mediu , se face prajeala cu carnatii (taiati rondele) , ardeii ( rondele) , patrunjelul ,lausteanul,rosiile , bulionul. Se lasa 10 minute la fiert .. La sfarsit se adauga sare,piper , vegeta dupa gust!...
Supa de pui
Taiem spatele de pui bucati ; Pregatim o oala cu apa , adaugam carnea si un praf de sare ; Clatim cartofii , curatam de coaja , taiem bucati ; Clatim legumele si le tocam marunt ; Le dam la fiert impreuna cu carnea ; Cand legumele si carnea sunt fierte , adaugam taitei (...
Supa cu taitei si galuste
Intr-o oala turnam apa si dam la fiert ; Clatim legumele , morcovul il curatam de coaja , scobim samburii din ardei , tocam marunt ; Adaugam legumele in apa fiarta si lasam pana acestea au fiert ; Taiem carnatul felii si punem in oala cu legumele ; Adaugam taiteii ; Amestecam...
Bors de cartofi
Curatam cartofii de coaja , clatim ; Taiem fiecare cartof in doua dupa care in patru ; Punem cartofii la fiert in apa cu sare ; Adaugam peste cartofi ardeii tocati si morcovii ; Lasam la dezghetat carnatii ; Ii taiem felii ; Punem intr-un castron si dam la cuptorul cu...
Supa de fasole verde
Clatim fasolea ; Taiem colturile si rupem in trei ; Luam o oala marisoara , adaugam fasolea si jumatate de lingurita sare , dam la fiert la foc mediu pana fasolea e moale ; Clatim gogosarul si morcovul ; Gogosarul il scobim de seminte si taiem marunt ;...
Supa de cartofi cu ciolan afumat
Clatim cartofii , ii curatam , taiem cuburi , punem la fiert in 4 litri de apa! Legumele le clatim , morcovul si pastarnacul le curatam de coaja , ardeii ii golim de seminte , taiem cubulete fiecare leguma si dam la fiert impreuna cu cartofii! Ciolanul afumat il dam la fiert impreuna cu...
Supa cu mazare si ciolan afumat
Mazarea congelata o punem la fiert in 4 litri apa impreuna cu 1 lingura de sare si pastarnacul pe care l-am curatat si l-am taiat marunt , rosiile cherry pe care le-am taiat in doua , ciolanul afumat pe care l-am taiat rondele si ardeii ( am clatit si am tocat marunt ) ! Cand au fiert ,...
Supa crema de legume
Clatim legumele , le punem la fiert , lasam la foc mediu ; Cand sunt fierte le punem in blender si le tocam marunt ; Luam un polonic si punem peste legume 4-5 din zeama ; Condimentam cu sare si piper , si servim!
Bors de pui
Taiem carnea bucatele , punem la fiert in oala cu apa , lasam pe foc ; Morcovii si ardeiul ii tocam marunt , adaugam la carnea de pui si lasam sa fiarba ; Cand au fiert punem borsul , dupa gust , condimentam , presaram leustean tocat deasupra dupa stingerea focului punem in farfurie si servim!
Ciorba cu afumatura
Intr-o oala punem apa la fiert cu cartoful taiat marunt , sunca taiata , muschiul afumat taiat , si carnatul pe care l-am scos din mat si am facut bilute mici , telina taiata marunt si lasm pe foc pana se fierbe cartoful . Cand acestea au fiert , adaugam sare,piper, vegeta , borsul magic iar...
Supa de pui
Clatim sub jet de apa rece spatele de pui , taiem bucatele , punem sa fiarba in 4-5 l de apa , curatam 3 cartofi , taiem rondele , punem si pe ei sa fiarba impreuna cu carnea ; Lasam pana carnea s-a fiert , dupa care adaugam rosia taiata cubulete , 2 linguri pasta de ardei , 2 linguri pasta de...
Bors de miel
Intr-o oala adaugam apa ( 5-6 l ) , dupa care adaugam carnea , lasam sa fiarba. Intre timp curatam morcovul, taiem marunt, ceapa o tocam marunt, patrunjelul il tocam si pe el. Intr-o tigaie punem putin ulei, dam la foc mic, adaugam morcovul taiat, ceapa, o mana de patrunjel, o lg pasta de tomate...
Papricas de cartofi
Curatam cartofii , ii spalam bine , taiem patratele , punem intr-o oala apa la fiert , cand fierbe adaugam cartofii . lasam 15 minute dupa care adaugam ardeiul taiat bucatele mici , lasam inca 10 minute; Prajim carnatul, adaugam , rosia decojita si taiata marunt , cele 2 lg de bulion...
Ciorba cu fasole uscata
Adaugam fasolea spalata bine si aleasa , intr-o oala , punem apa cat sa acopere fasolea , lasam la fiert aprox 50 minute ( depinde de fasole , eu am avut de casa) , adaugam carnea , lasam la fiert ; Punem o tigaie la foc mediu , cu putin ulei , adaugam ardeiul taiat marunt , ceapa taiata...
Tocanita de cartofi cu carnati
Se curata cartofii, se taie patratele , se spala , se pun la fiert cca 30 minute la foc mediu , se face prajeala cu carnatii (taiati rondele) , ardeii ( rondele) , patrunjelul ,lausteanul,rosiile , bulionul. Se lasa 10 minute la fiert .. La sfarsit se adauga sare,piper , vegeta dupa gust!...