nyana

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 14.11.2009

RETETE43
PRIETENI33
Retete

Legume la cuptor

In Mancaruri de post la 24 Ian 2010

Toate legumele se vor curata si spala si se vor aseza intr-o yena mare astfel: cartofii taiati felii rotunde se vor aseza primii si pe perete apoi ciupercile taiate subtire apoi un rand de morcovi taiati rondele subtiri apoi ardeii taiati pe lungime foarte subtire si pe deasupra inca un rand de...

Porc cu legume

In Porc la 23 Ian 2010

Carnea se va taia in bucati mai mari  si se va praji in putin ulei. cat se prajeste carnea legumele se vor taia feliute subtiri iar cartoful cubulete mici mici. Cand carnea este prajita bine se adauga ceapa si se va cali un pic iar apoi se vor adauga legumele toate  se va pune  o...

Sarmale in vas roman

In Porc la 4 Ian 2010

se amesteca carnea tocata cu cimbrul, cu bulionul, cu orezul, cu ceapa tocata marunt, piper macinat sare dupa gust. foile de varza se potrivesc pentru sarmale si incepe procedeul de infasurare. Pe fundul vasului roman se aseaza un pat de varza tocata si 2 lingurite de bulion cateva boabe de piper...

Salata de beouf

In Salate la 3 Ian 2010

Se fierb separat cartofii cu coaja  , iar dupa fierbere se decojesc si se taie marunt,carnea se fierbe si cand este jumatate fiarta se pune restul de legume la fiert. cat timp fierb legumele se vor iata castravetii si gogosarii marunt se storc si se pun peste cartofi . Cand zarzavatul este...

Aperitiv platou de sarbatori 3

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2010

SE vor taia dupa preferinta fiecaruia si se aseaza frumos pe un platou acoperit cu frunze de salata. checul aperitiv si rulada de pui sunt facute dupa retetele pregatite de bucatarasii nostri Bucataras Dragos si Bucataras Susu de pe acest site. pofta buna

Aperitiv platou de sarbatori 2

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2010

Se vor taia cu gust si  se aranjeaza dupa preferinte.

Aperitiv platou de sarbatori

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2010

toate se  vor taia frumos si se aseaza pe platou acoperit cu frunze de salata.  

Toba

In Porc la 31 Dec 2009

Taie toate ingredientele(mai putin fleica) fasii cat mai subtiri si lungi apoi freaca-le cu sare si piper macinat intr-un castron. Pune-le la fiert, in apa rece doar cat sa acopere carnurile, cu boabe de piper si o foaie de dafin. Lasa un sfert de ora apoi pune fleica si lasa-le la fiert in...

Cornulete fragede

In Prajituri la 25 Dec 2009

Se amesteca iaurtul cu cele 2 cani de ulei si drojdia si la sfarsit se adauga faina in ploaie si mirodeniile , se amesteca bine pana cand devine o coca consistenta. Se infasoara  coca in folie de alimente si se lasa la frigider o zi. Rahatul se taie bucatele mici si se zdrobestc si nucile...

Ciuperci umplute cu branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Dec 2009

Ciupercile se curata bine se spala si se aseaza in tava.  Coditele ciupercilor se toaca marunt se amesteca cu branza de oaie si cu patrunjelul tocat se face k o pasta. Se umple ciupercile cu pasta de branza si se presara cascaval deasupra, se dau la cuptor 20-30 minute. POFTA BUNA

Rulada de porc cu afumatura si vin rosu

In Porc la 24 Dec 2009

Se bate carnea k pentru snitel se ia cate o bucata de carne si se unge cu mustar(iude/ dulce) apoi se pipereaza si se da cu cimbru in mijlocul bucatii de carne se pun ciuperci ,o felie  de castravete ,o felie de sunca,carnatul se taie in doua si apoi fiecare bucata o taiem pe lung in 4...

Placinta cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 24 Dec 2009

Intr-un bol mare se bat ouale cu zaharul si  treptat se adauga branza dulce , apoi se pun stafidele si zaharul vanilat si esentele si coaja de portocale si se amesteca bine. Intr-o tava unsa cu unt se pun 3 foi pe care le ungem si pe ele cu int apoi turnam jumatate din compozitia de branza,...

Baghete cu portocale si ciocolata

In Prajituri la 24 Dec 2009

Pentru aluat, se topeste ciocolata amaruie in bain-marie. Se lasa sa se racoreasca putin si se amesteca intr-un castron cu untul moale; se adauga faina, zaharul, scortisoara, nucile macinate, oul,galbenusul si coaja de portocala rasa. Se framanta un aluat moale. Se incinge cuptorul la 180 grade,...

Stelute cu vanilie

In Prajituri la 23 Dec 2009

Se amesteca faina cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga esenta de vanilie si untul; cu mainile reci se framanta rapid aluatul. Se formeaza o bila de aluat se infasoara in folie transparenta si se introduce la frigider timp de 30 minute. Se incinge cuptorul la 180 grade , pe planseta...

Jumari

In Porc la 22 Dec 2009

Se taie slanina bucatele mici, si se pune pe foc cu un pic de apa. Se la sa la foc mic pana incepe sa se topeasca grasimea, in amesteca mereu k sa nu se lipeasca si pe la mijlocul prajelii se pune sare dupa gust iar spre sfarsit se pune marul si ceapa  taiate in jumatate. Se poate face varza...

Mancare de castarveti murati cu carnita de porc

In Porc la 19 Dec 2009

Se caleste carnea taiata bucati, apoi se pune peste ea ceapa taiata si se caleste, se adauga o cana de apa si se fierbe pana cand carnea este fiarta pe jumatate, apoi se pun castravetii si se fierbadaugandu-se apa pana fierb. Se  pune usturoiul si se lasa la fiert pana se face ca un sos....

Omleta a la Puiu

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2009

Se bat ouale  cu sare si piper. Se caleste ceapa in putin ulei apoi ciupercile si si bucatile de muschi azuga, si la sfarsit se calesc ardeiul rosu taiat fasii mai mari. Cand sunt toate bine calite se pun ouale batute si se intoarce  omleta pe ambele parti pt a se coace bine . La...

Salata de varza murata

In Salate la 18 Dec 2009

Varza se taie subtire , fideluta, si se stoarce bine,bine se pune intr-un castron mare se pune ulei ,piper, si cimbru si se amesteca. Pofta buna

Cotlete de porc cu carnati afumati la cuptor

In Porc la 18 Dec 2009

Se aseaza cotletele intr-o iena  mare se pipereaza si se da cu cimbru pe ambele parti se pun 2 linguri de ulei peste cotlete. Carnatii se cresteaza sau nu, si se pun deasupra cotletelor. Se acopera iena cu o folie de aluminiu si se da la cuptor o jumatate de ora , apoi se scoate folia si se...

Ficatei de pui inveliti in bacon la cuptor

In Ficat la 13 Dec 2009

Se spala ficatul bine si se prajeste in ulei incins , dar sa nu se prajeasca prea tare  sa fie destul de moi , se scot si se infasoara fiecare ficat intr-o felie de bacon si se prinde cu o scobitoare. Se aseaza intr-o iena se pune sare cimbru si piper si se da la cuptor 15 minute....

Paste cu ton

In Paste la 13 Dec 2009

Se fierb pastele bine se scurg si se pun intr-un castron mare , se adauga conservele cu ton ,porumbul ,uleiul, sarea si piperul si se amesteca bine. Ceapa rosie se taie rondele subtiri si se adauga la sfarsit amestecand inca o data. pofta buna

Mancare de fasole verde

In Mancaruri de post la 8 Dec 2009

Se curata legumele( ceapa si ardeiul) se taie fasii si se calesc in ulei, cand s-au calit  bine se pun rosiile date pe razatoare si lasam sa scada.Cand nu mai este asa multa zeama se pune fasolea si se amesteca bine se sareaza si pipereaza , o lasam sa  dea in clocot  si Pofta buna

Sos de usturoi cu smantana

In Clasice la 6 Dec 2009

se storc cateii de usturoi si se sareaza si pipereaza amestecand usor , se adauga ulei ca la maioneza frecand in sensul acelor de ceasornic. (amestecati repede pt ca se poate taia ca la maioneza). intr-un bol se pun cele 4 linguri de smantana si cu o lingurita punem incet usturoiul  frecat...

Pulpa de porc cu ciuperci la cuptor

In Porc la 6 Dec 2009

se taie bucata de pulpa  felii dar sa nu le desprindem , se sareaza pipereaza si punem si cimbrul intre felii , iar cateii de usturoi ii taiem in doua si ii punem tot intre felii. Asezam pulpa intr-o iena unsa cu ulei si de jur imprejurul pulpei asezam continutul conservei de ciuperci, mai...

Varza calita cu jumari afumate

In Porc la 3 Dec 2009

Se pune uleiul in cratita si un rand subtire de varza stoarsa bine apoi punem deasupra o parte din jumari si carne si iar un rand de varza si tot asa pana terminam ingredientele dar deasupra trebuie sa fie varza.Printre straturi de presara piper si cimbru. Intr-o ceasca de 100ml   se...

Supa cu smantana

In Supe/Ciorbe la 2 Dec 2009

Se rumeneste faina in uleiul incins iar apoi se adauga apa.Se curata legumele si se taie marunt apoi se pun la fiert si cu foaia de dafin. Cand zarzavatul este fiert se da gust supei cu o lingurita/ lingura de otet ( dupa gust) si sare iar apoi se iau 2-3 linguri de zeama din supa si se amesteca...

Somn la cuptor cu ciuperci

In Peste la 1 Dec 2009

Somnul se curata ,se imparte in portii, se sareaza si se lasa la scurs pe un platou. Ceapa se taie marunt si se calaste in 100 ml ulei, peste care se pun ciupercile taiate si ele feliute. In acest sote se toarna bulionul, vinul si apa si se lasa sa fiarba pana da in clocot. Se unge o tava cu...

Salata cu cascaval si sunca

In Salate la 1 Dec 2009

Se curata si se spala legumele se taie ceapa apoi ridichile si salata iar cascavalul si sunca de taie cubulete  mici si se adauga in salata . Se sareaza si pipereaza dupa gust iar la sfarsit uleiul si otetul (lamaia) dupa gust . pofta buna

CHEC

In Dulciuri la 29 Noi 2009

 Se separa ouale  iar albusurile se bat spuma cu zaharul apoi se adauga galbenusurile si se bate compizitia bine. Se adauga apa si praful de copt iar apoi faina in ploaie la sfarsit se adauga esentele ( ce pot varia de la rom vanilie scortisoara si cuisoare). Se tapeteaza trei tavi cu...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 29 Noi 2009

Se fierbe fasolea cu morcovul, telina , albitura si ceapa(toate taiate marunt ca pentru ciorba). Cand fasolea s-a fiert foarte tare se da de pe foc si se pune intr-un bol inalt si se macina cu blenderul sau cu mixterul pana devine o pasta. Se calesc cele 6 cepe cu 100 ml ulei pana cand ceapa...

Afisate 1 - 30 din 43 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]