publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor
Intr-o tigaie, punem unt si ulei, adaugam ½ de ceapa taiat marunt si o sotam, peste aceasta, adaugam orezul care a fost in prealabil spalat, adaugam supa de pui un polonic, si lasam sa fiarba. Dupa ce lichidul a fost absorbit, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore alcoolul, dupa...
Creveti cu sos picant
Curatam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt, la fel si ardeiul iute. Punem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana se caramelizeaza, dupa care adaugam celelalte ingrediente, la final adaugam...
Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin
Se pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare. Curatam creveti de cochilie, rupem capul...
Scoici HA KAO in sos tomat
Pentru inceput am spalat scoicile foarte bine si le-am pus la fiert in apa cu sare, am pus capacul si am lasat sa fiarba. Cand acestea incep sa se deschida, le-am transferat in alt vas in care am adaugat paharul de vin, doi catei de usturoi pisati bine, herbes en provence, sare, piper si am lasat...
Creveti serviti cu mamaliga neagra si duo de dressinguri(usturoi si fructe de padure)
Ne apucam de prepararea dressingului de fructe de padure, fructele s-au dezghetat, intr-o tigaie adaugam unt si zahar si lasam sa se topeasca dupa care adaugam fructele, punem si vinul rosu, lasam sa se evapore alcoolul dupa care luam de pe foc si blendam, dupa care trecem prin sita, oprim...
Creveti cu risotto tricolor si sos de mazare
Se curata creveti iar din coji(carapace) se va face un stoc(supa). In aceasta supa vom adauga ½ de ceapa si 1 morcov de marime potrivita si telina. Se adauga sare si putin ulei de masline si se lasa sa fiarba. Intr-o tigaie punem jumatate din cantitatea de unt si adaugam si ulei de...
Linguini cu negru de sepia, creveti si scoici
1. Incalziti uleiul intr-o cratita si adaugati ceapa si usturoiul. Tineti pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand prinde culoare aurie, adaugati jumatate din cantitatea de patrunjel, adaugati chilly cayene, sare si piper dupa cateva minute adaugati si vinul si lasati sa fiarba...
Paella cu fructe de mare
Se pune unt si ulei in tigaie si se vor adauga fructele de mare cat sa se soteze. In alta tigaie vom adauga legumele, ceapa si ardeiul taiat foarte marunt. dupa ce au fost sotate se vor adauga fructele de mare peste legume si vom adaugam si mazarea, proaspata sau congelata. Dupa aceasta...
Risotto picant cu fructe de mare
Curatam crevetii de cochilie, de capete si cozi si vom face o supa din ele, potrivim cu sare si lasam la fiert. Curatam, spalam si taiem tubul de calamar in fasii potrivite, incingem o tigaie in care punem unt si ulei de masline, adaugam arpagicul si ceapa verde, dupa ce s-au sotat se adauga...
Cocktail din fructe de mare servit cu legume mexicane si muguri de soia
Fructele de mare se dezgheata, se mai fierb in putina apa in care am pus sare si o frunza de dafin dupa care se vor trage la tigaie in unt. Legumele mexicane se vor fierbe 10-15 minute pentru a fi patrunse dar vor trebui sa fie fierte al-dente, dupa care se vor adauga peste fructele de mare...