Blatul:
Albușul se amesteca bine pana devine tare (cu sare), și se da la frigider. Gălbenușul și zaharul se bat bine pana devine cremos, pui uleiul in fir subtire. Faina, cacao și praful de copt se amesteca și apoi se pun peste crema de galbenus și amesteci bine, apoi unești cu...
Se bat ouăle cu zaharul pana se topește zaharul, se pune uleiul in fir subțire (se amesteca continuu), apoi se adauga restul ingredientelor (la final se adauga faina).
Se pune foaie de copt intr-o tava rotundă (cu marginile detașabile) și se toarnă compoziția. Se da la cuptor 55 min,...
Frisca : pentru ca am folosit frisca la plic, am preparat-o conform instructiunilor de pe verso si am mai pus in plus 1 pliculet de intaritor de frisca ca sa stea mai bine pe tortulet. Si am pus-o la frigider.
Blatul : am separat albusul de galbenus; albusul si zaharul l-am amestecat...
Pui fasolea peste noste in apa.
Adoua zi, fierbi fasolea din 3 ape si la a 4-a apa o lasi sa fiarba la foc mic cu 1,5 lingurita de sare (cu varf).
Separat tai marunt ceapa si o calesti; apoi pui morcovul si patrunjelul dati prin razatoare si ardeii taiati marunt si amesteci bine (si lasi 5...
Mai intai pui apa la fiert cu 2 lingurite de sare; intre timp speli spanacul si cand apa clocoteste pui spanacul si il lasi 15 min la fiert. Apoi, strecori bine spanacul si din apa in care a fiert, se opresc 5 polonice de apa; si, toci bine-bine snanacul.
Separat, tai usturoiul...
Se ia o cratita mai mica; se pune pasta de tomate, zaharul, sarea si piperul si se amesteca bine. Se pune apoi uleiul si se amesteca bine; apoi pui apa si amesteci bine. Daca vrei, mai poti pune faina (si amesteci cu telu) si atunci sosul iese un pic mai gros (in timp ce fierbe un pic,...
Cum se prepara Chiftelute cu soia si cartofi - Reteta gustoasa de post
Intr-o oala se pune apa la fiert; cand apa da in clocot, se pune soia si 1 lingurita de vegeta si se lasa 10 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a fiert, prin strecuratoare scurgi soia de apa.
Apoi, cureti cartofii de...
Reteta de preparare a papanasilor
Prima data pregatesti pesmetul, astfel: iei o cratita, pui putin ulei, lasi sa se incalzeasca dupa care pui pesmetul si il calesti (mestecand tot timpul sa nu se arda), iar la sfarsit pui 1 lingura rasa de zahar si 1 pliculet de zahar vaniliat. Apoi, se lasa...
Se curata merele de coaja si se dau prin razatoare, apoi se adauga zahar (dupa gust) si amesteci. Pregatesti o cratita cu un pic de ulei, pui merele (dupa ce le-ai stors), le calesti si apoi le lasi sa se raceasca.
Intr-un bol pregatesti compozitia pt aluat, astfel: bati ouale cu zaharul (in...
Desert prajitura Fanta
Blatul: Albușul se amesteca bine pana devine tare (cu sare), și se da la frigider. Gălbenușul și zaharul se bat bine pana devine cremos, pui uleiul in fir subtire. Faina, cacao și praful de copt se amesteca și apoi se pun peste crema de galbenus și amesteci bine, apoi unești cu...
Desert prajitura/tort cu morcovi
Se bat ouăle cu zaharul pana se topește zaharul, se pune uleiul in fir subțire (se amesteca continuu), apoi se adauga restul ingredientelor (la final se adauga faina). Se pune foaie de copt intr-o tava rotundă (cu marginile detașabile) și se toarnă compoziția. Se da la cuptor 55 min,...
Tort racoros - de Sf.Mihail si Gavril
Frisca : pentru ca am folosit frisca la plic, am preparat-o conform instructiunilor de pe verso si am mai pus in plus 1 pliculet de intaritor de frisca ca sa stea mai bine pe tortulet. Si am pus-o la frigider. Blatul : am separat albusul de galbenus; albusul si zaharul l-am amestecat...
iahnie de fasole
Pui fasolea peste noste in apa. Adoua zi, fierbi fasolea din 3 ape si la a 4-a apa o lasi sa fiarba la foc mic cu 1,5 lingurita de sare (cu varf). Separat tai marunt ceapa si o calesti; apoi pui morcovul si patrunjelul dati prin razatoare si ardeii taiati marunt si amesteci bine (si lasi 5...
Spanac scazut
Mai intai pui apa la fiert cu 2 lingurite de sare; intre timp speli spanacul si cand apa clocoteste pui spanacul si il lasi 15 min la fiert. Apoi, strecori bine spanacul si din apa in care a fiert, se opresc 5 polonice de apa; si, toci bine-bine snanacul. Separat, tai usturoiul...
Sos rosu
Se ia o cratita mai mica; se pune pasta de tomate, zaharul, sarea si piperul si se amesteca bine. Se pune apoi uleiul si se amesteca bine; apoi pui apa si amesteci bine. Daca vrei, mai poti pune faina (si amesteci cu telu) si atunci sosul iese un pic mai gros (in timp ce fierbe un pic,...
Chiftelute cu soia si cartofi - Reteta gustoasa de post
Cum se prepara Chiftelute cu soia si cartofi - Reteta gustoasa de post Intr-o oala se pune apa la fiert; cand apa da in clocot, se pune soia si 1 lingurita de vegeta si se lasa 10 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a fiert, prin strecuratoare scurgi soia de apa. Apoi, cureti cartofii de...
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaca
Reteta de preparare a papanasilor Prima data pregatesti pesmetul, astfel: iei o cratita, pui putin ulei, lasi sa se incalzeasca dupa care pui pesmetul si il calesti (mestecand tot timpul sa nu se arda), iar la sfarsit pui 1 lingura rasa de zahar si 1 pliculet de zahar vaniliat. Apoi, se lasa...
Prajitura cu mere calite
Se curata merele de coaja si se dau prin razatoare, apoi se adauga zahar (dupa gust) si amesteci. Pregatesti o cratita cu un pic de ulei, pui merele (dupa ce le-ai stors), le calesti si apoi le lasi sa se raceasca. Intr-un bol pregatesti compozitia pt aluat, astfel: bati ouale cu zaharul (in...