Se dezoseaza puiul si se taie in fasii subtiri. Se curata si se spala legumele dupa care se toaca marunt. Intr-o cratita se prajesc bine legumele dupa care se adauga si carnea de pui, se lasa sa se prajeasca bine. Se adauga si ciupercile si se la 10 minute la foc potrivit dupa care se stinge cu...
Se fierbe orezul separat. Intr-o cratita se caleste ceapa se adauga spanacul proaspat si se caleste putin .Se adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba dupa ce spanacul se inchide la culoare se adauga si orezul si se lasa sa fiarba impreuna cu spanacul pana se leaga intre ele. Se adauga bulionul...
Perisoarele :Se pregateste carnea ca pentru perisoare
Sosul :Se incinge putin ulei de masline in care se calesc cele 2 cepe curatate ,spalate si tocate marunt.Dupa ce ceapa se prajeste bine se adauga un pahar cu apa si se adauga perisoarele sa fiarba.
Intr-o olicica se pune apa la foc sa...
Cefele de porc se bat pe ambele parti se sareaza si se pipereaza si se prajesc in putin ulei de masline.(carnea se bate in punga ).
Se spala legumele si se taie potrivit si se pun intr-un castorn adaugand sare,piper,ulei si zeama de lamaie.
Cartofii se curata se spala si se taie feliute...
Intr-o oala cu apa un pic sarata se pune carnea sa fiarba la foc iute pana incepe sa fac spuma deasupra,se curata pana nu mai face deloc.Se da focul incet se acopera oala si sa lasa sa fiarba foarte bine.Intr-o cratita se caleste usturoiul,ceapa pana isi schimba cularea.Cartofii taiati in 4 ...
Ouale se separa .Intr-un castron se bat albusurile spuma,galbenusurile se bat cu zaharul si esenta si coaja de lamaie , dupa de sau amestecat bn se adauga uleiul treptat amestecand-se continuu.Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga si aceasta treptat amestecandu-se mereu.Dupa ce...
Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt pe care se aseaza o foaie de placinta.
Mmerele spalate se dau pe razatoare, se presara zahar. Intr-o cratita se pune un pic de ulei si se aduga merele pentru prajit impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si nucile macinate. Dupa ce...
Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si esentele pana se topeste zaharul. Se adauga treptat uleiul, laptele, praful de copt si la sfarsit faina se amesteca. Intr-o tava unsa si tapetata se aseaza compozitia si deasupra se aseaza bucatele de portocala taiate marunt. Se da la cuptor pentru 20...
Intr-o craticioara se incalzeste laptele la foc mic si se adauga zaharul, zaharul vanilat si se lasa sa se topeasca zaharul.
Intr-un castron se pun 3 linguri de faina, drojdia si o lingura de lapte cald si se amesteca sa se faca o pasta. Se presara putina faina si se lasa la crescut 15-20 de...
Intr-o tigaie se caleste usturoiul impreuna cu ceapa, se aduga sare si piper (dupa gust), ciupercile si se lasa sa se caleasca bine, dupa care se adauga bulionul si o cescuta cu apa. Se lasa sa fiarba bine dupa care se adauga carnea de pui maruntita (cu mana) se lasa sa mai fiarba pana sosul...
Se spala puiul si se taie in bucati. Intr-un castron se pune laptele si se adauga puiul pentru 20 de minute. Se bat ouale cu un pic de sare si piper si se baga puiul dupa ce a fost scos din lapte. Pe o farfurie se pune pesmetul si se da puiul prin el pana este acoperti bine.T ava de la cuptor se...
ALUATUL :Intr-un castron se pun faina, ouale ,sarea si apa treptat amestecand continuu. Cand aluatul este gata se intine foarte bine si se taie cu un pahar.
Intr-un alt castron se amesteca branza cu oul ,untul, grisul si zahar vanilat si se amesteca bine.
Cu o lingurita se ia compozitie...
Se unge tava de cuptor cu cele 2 linguri de unt. Se taie painea in felii potrivite. Intr-un castron se pune laptele si se inmoaie feliile de paine doar pe o parte (nu foarte mult), se aseaza in tava cat sa acopere toata suprafata. Deasupra de pune kaizerul tocat marunt, carnaciorii, sunca, branza...
Se incalzeste cuptorul.Tava de la aragaz se unge cu un pic de ulei.
Intr-o craticioara se pune apa un pic sarata la fiert.
Dupa ce a dat in clocot se adauga orezul sa fiarba.
Separat intr-un castron se amesteca carnea cu ingredientele mai sus mentionate si se omogenizeaza.
Intr-o tigaie...
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana
Intr-o oala se fierb spaghetele.
Separat intr-un castron se amesteca ouale cu smantana si o parte de cascaval. Se ia o tigaie se adauga untul, se taie feliute mici kaizerul si se prajeste putin se adauga amestecul facut din oua si smantana si se...
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita se intinde bine in toata cratita si pe margini si se lasa la racit.
Se amesteca cu telul ingredientele pentru crema dupa care se adauga in cratita si se coace 25 de minute(mie mi-a luat 30-35 minute pentru ca am aragaz electric).
Se face un blat...
COJILE: Se pune apa la fiert cu margarina se lasa pana se topeste margarina.Se adauga faina si sarea.Faina se amesteca bine cu telul .In timp ce amesteci faina se da cratita jos de pe foc amestecand bine si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand bine sa se...
Intr-o oala se pune apa putin sarata la fiert. Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca se adauga spaghetele sa fiarba reducand focul la jumatate. Separat se da branza pe razatoarea mare (eu o sfaram cu furculita).
Dupa ce spaghetele s-au fiert se scurg de apa in strecuratoare. In aceeasi oala in...
Intr-oala se pune apa la fiert cu zeama de lamaie si putina zeama de varza frunze de dafin ,boabe de piper,o frunza de telina.
Intr-un castron se pune carnea tocata impreuna cu orezul, ceapa calita putin pe foc, sare, piper, putin cimbru si se amesteca bine.
In apa care fierbe pe foc se...
Am pus rosiile la fiert primele pentru ca erau inghetate. Separat intr-o tigaie am calit ceapa tocata marunt, dupa care am adaugat si morcovul dat pe razatoare sa se rumeneasca bine.
In rosiile care clocotesc pe foc am aruncat patrunjelul tocat marunt si 2 cuburi de vegeta de legume, am...
Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare. Puiul spalat si curatat asa intreg se pune la fiert la foc potrivit impreuna cu ceapa intreaga, cartofii in 4, morcovul taiat si el in 2-3 bucati, telina si frunzele de telina. Se lasa sa fiarba la foc potrivit acoperit, pana ce puiul se desface de...
Intr-o oala se pune apa la foc sa fiarba adaugand un praf de sare. Se curata legumele si se taie marunt si se adauga sa fiarba. Carnea tocata se pregateste cu ceapa, orez, sare si piper si un ou. Dupa ce legumele sunt aproape fierte cu mana uda se formeaza mingiute din carnea tocata si se adauga...
Se spala puiul si se usuca cu un servet.
Se unge cu mixul de mustar si ulei, se sareaza se pipereaza si se da la cuptor pentru 20 de minute.
Separat intr-o cratita se pun cartofii la fiert taiati in 4 .Oule se pun si ele la fiert pentru 10 minute.Cartofii si ouale se taie bucatele mai...
Nautul pus de seara in apa calda si sarata pentru a se umfla. Se pune la fiert apa impreuna cu nautul spalat bine, ceapa tocata nu foarte marunta, morcovii rondele. Se sareaza si se pipereaza. Dupa ce a dat in clocot se poate adauga si bulionul, patrunjelul si se lasa sa fiarba bine la foc...
Am lasat lintea la inmuiat pentru o ora dupa ce am spalat-o in cateva ape. Se curata si se toaca marunt legumele . Intr-o olala se pune apa un pic sarata la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga lintea si legumele sa fiarba impreuna. Se adauga si uleiul si otetul si se lasa sa fiarba...
Pui cu smantana si ciuperci
Se dezoseaza puiul si se taie in fasii subtiri. Se curata si se spala legumele dupa care se toaca marunt. Intr-o cratita se prajesc bine legumele dupa care se adauga si carnea de pui, se lasa sa se prajeasca bine. Se adauga si ciupercile si se la 10 minute la foc potrivit dupa care se stinge cu...
Orez cu spanac
Se fierbe orezul separat. Intr-o cratita se caleste ceapa se adauga spanacul proaspat si se caleste putin .Se adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba dupa ce spanacul se inchide la culoare se adauga si orezul si se lasa sa fiarba impreuna cu spanacul pana se leaga intre ele. Se adauga bulionul...
Perisoare cu smantana
Perisoarele :Se pregateste carnea ca pentru perisoare Sosul :Se incinge putin ulei de masline in care se calesc cele 2 cepe curatate ,spalate si tocate marunt.Dupa ce ceapa se prajeste bine se adauga un pahar cu apa si se adauga perisoarele sa fiarba. Intr-o olicica se pune apa la foc sa...
Ceafa de porc cu garnitura
Cefele de porc se bat pe ambele parti se sareaza si se pipereaza si se prajesc in putin ulei de masline.(carnea se bate in punga ). Se spala legumele si se taie potrivit si se pun intr-un castorn adaugand sare,piper,ulei si zeama de lamaie. Cartofii se curata se spala si se taie feliute...
Porc cu legume
Intr-o oala cu apa un pic sarata se pune carnea sa fiarba la foc iute pana incepe sa fac spuma deasupra,se curata pana nu mai face deloc.Se da focul incet se acopera oala si sa lasa sa fiarba foarte bine.Intr-o cratita se caleste usturoiul,ceapa pana isi schimba cularea.Cartofii taiati in 4 ...
Prajitura cu iaurt
Ouale se separa .Intr-un castron se bat albusurile spuma,galbenusurile se bat cu zaharul si esenta si coaja de lamaie , dupa de sau amestecat bn se adauga uleiul treptat amestecand-se continuu.Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga si aceasta treptat amestecandu-se mereu.Dupa ce...
Strudel cu mere si nuci
Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt pe care se aseaza o foaie de placinta. Mmerele spalate se dau pe razatoare, se presara zahar. Intr-o cratita se pune un pic de ulei si se aduga merele pentru prajit impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si nucile macinate. Dupa ce...
Prajitura cu portocale
Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si esentele pana se topeste zaharul. Se adauga treptat uleiul, laptele, praful de copt si la sfarsit faina se amesteca. Intr-o tava unsa si tapetata se aseaza compozitia si deasupra se aseaza bucatele de portocala taiate marunt. Se da la cuptor pentru 20...
Cozonaci cu nuca si cacao
Intr-o craticioara se incalzeste laptele la foc mic si se adauga zaharul, zaharul vanilat si se lasa sa se topeasca zaharul. Intr-un castron se pun 3 linguri de faina, drojdia si o lingura de lapte cald si se amesteca sa se faca o pasta. Se presara putina faina si se lasa la crescut 15-20 de...
Τοcanita de pui cu mamaliguta
Intr-o tigaie se caleste usturoiul impreuna cu ceapa, se aduga sare si piper (dupa gust), ciupercile si se lasa sa se caleasca bine, dupa care se adauga bulionul si o cescuta cu apa. Se lasa sa fiarba bine dupa care se adauga carnea de pui maruntita (cu mana) se lasa sa mai fiarba pana sosul...
Pui crocant
Se spala puiul si se taie in bucati. Intr-un castron se pune laptele si se adauga puiul pentru 20 de minute. Se bat ouale cu un pic de sare si piper si se baga puiul dupa ce a fost scos din lapte. Pe o farfurie se pune pesmetul si se da puiul prin el pana este acoperti bine.T ava de la cuptor se...
Coltunasi cu branza
ALUATUL :Intr-un castron se pun faina, ouale ,sarea si apa treptat amestecand continuu. Cand aluatul este gata se intine foarte bine si se taie cu un pahar. Intr-un alt castron se amesteca branza cu oul ,untul, grisul si zahar vanilat si se amesteca bine. Cu o lingurita se ia compozitie...
Pizza de casa
Se unge tava de cuptor cu cele 2 linguri de unt. Se taie painea in felii potrivite. Intr-un castron se pune laptele si se inmoaie feliile de paine doar pe o parte (nu foarte mult), se aseaza in tava cat sa acopere toata suprafata. Deasupra de pune kaizerul tocat marunt, carnaciorii, sunca, branza...
Chiftelute cu garnitura de orez
Se incalzeste cuptorul.Tava de la aragaz se unge cu un pic de ulei. Intr-o craticioara se pune apa un pic sarata la fiert. Dupa ce a dat in clocot se adauga orezul sa fiarba. Separat intr-un castron se amesteca carnea cu ingredientele mai sus mentionate si se omogenizeaza. Intr-o tigaie...
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana Intr-o oala se fierb spaghetele. Separat intr-un castron se amesteca ouale cu smantana si o parte de cascaval. Se ia o tigaie se adauga untul, se taie feliute mici kaizerul si se prajeste putin se adauga amestecul facut din oua si smantana si se...
Tort crema de zahar ars
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita se intinde bine in toata cratita si pe margini si se lasa la racit. Se amesteca cu telul ingredientele pentru crema dupa care se adauga in cratita si se coace 25 de minute(mie mi-a luat 30-35 minute pentru ca am aragaz electric). Se face un blat...
Eclere cu crema de vanilie
COJILE: Se pune apa la fiert cu margarina se lasa pana se topeste margarina.Se adauga faina si sarea.Faina se amesteca bine cu telul .In timp ce amesteci faina se da cratita jos de pe foc amestecand bine si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand bine sa se...
Macaroane cu branza
Intr-o oala se pune apa putin sarata la fiert. Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca se adauga spaghetele sa fiarba reducand focul la jumatate. Separat se da branza pe razatoarea mare (eu o sfaram cu furculita). Dupa ce spaghetele s-au fiert se scurg de apa in strecuratoare. In aceeasi oala in...
Sarmale mixte (γεμιστές με κρέας)
Intr-oala se pune apa la fiert cu zeama de lamaie si putina zeama de varza frunze de dafin ,boabe de piper,o frunza de telina. Intr-un castron se pune carnea tocata impreuna cu orezul, ceapa calita putin pe foc, sare, piper, putin cimbru si se amesteca bine. In apa care fierbe pe foc se...
Supa de rosii (ντοματόσουπα)
Am pus rosiile la fiert primele pentru ca erau inghetate. Separat intr-o tigaie am calit ceapa tocata marunt, dupa care am adaugat si morcovul dat pe razatoare sa se rumeneasca bine. In rosiile care clocotesc pe foc am aruncat patrunjelul tocat marunt si 2 cuburi de vegeta de legume, am...
Ciorba de pui cu smantana (σούπα κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος)
Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare. Puiul spalat si curatat asa intreg se pune la fiert la foc potrivit impreuna cu ceapa intreaga, cartofii in 4, morcovul taiat si el in 2-3 bucati, telina si frunzele de telina. Se lasa sa fiarba la foc potrivit acoperit, pana ce puiul se desface de...
Ciorba de perisoare
Intr-o oala se pune apa la foc sa fiarba adaugand un praf de sare. Se curata legumele si se taie marunt si se adauga sa fiarba. Carnea tocata se pregateste cu ceapa, orez, sare si piper si un ou. Dupa ce legumele sunt aproape fierte cu mana uda se formeaza mingiute din carnea tocata si se adauga...
Pui cu garnitura de cartofi
Se spala puiul si se usuca cu un servet. Se unge cu mixul de mustar si ulei, se sareaza se pipereaza si se da la cuptor pentru 20 de minute. Separat intr-o cratita se pun cartofii la fiert taiati in 4 .Oule se pun si ele la fiert pentru 10 minute.Cartofii si ouale se taie bucatele mai...
Ciorba de naut (ρεβιθια)
Nautul pus de seara in apa calda si sarata pentru a se umfla. Se pune la fiert apa impreuna cu nautul spalat bine, ceapa tocata nu foarte marunta, morcovii rondele. Se sareaza si se pipereaza. Dupa ce a dat in clocot se poate adauga si bulionul, patrunjelul si se lasa sa fiarba bine la foc...
Supa crema de linte
Am lasat lintea la inmuiat pentru o ora dupa ce am spalat-o in cateva ape. Se curata si se toaca marunt legumele . Intr-o olala se pune apa un pic sarata la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga lintea si legumele sa fiarba impreuna. Se adauga si uleiul si otetul si se lasa sa fiarba...