Intr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea.
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, intindem aluatul si il punem intr-o tigaie de cuptor, acoperita cu...
Intindem aluatul cat mai subtire.Noi l-am intins cat a avut rabdare baiatul meu :).
Taiem marunt mozzarella,prosciutto,ciupercile.
Deci aluatul a fost intins sub forma dreptunghiulara.
Punem cate o lingura de suc de rosii,busuioc si gramajoare de alte ingrediente amestecate in partea de...
Facem aluatul:dizolvam drojdia in apa cald ,adaugam galbenusul de ou,uleiul si sarea.
Amestecam si adaugam faina.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Preparam si umplutura:taiam marunt mozzarella,ciupercile si sunca.
Cand aluatul e crescut il intindem intr-o tava rotunda(28...
Pregatim maiaua:Intr-o cana punem un pic de apa calda, un pic de faina si drojdia. O lasam sa creasca cateva minute la cald. Intr-un castron punem restul de apa si iaurtul. Adaugam sare si maiaua. Amestecam si adaugam faina. Continuam sa amestecam cu mana si cand vadem ca e destul de consistent...
Drojdia se dizolva in lapte caldut.Se aduga un pic de sare.
Se adauga faina si se framanta.
Se lasa la crescut cam o ora intr-un loc caldut.Cand isi dubleaza volumul,luam cate o bucata si formam niste bile nu prea mari.Mie mi-au iesit 5,dar putem sa facem mai mici si ne ies mai multe....
Lipia e foarte usor de facut.
Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia.
Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic nu prea tare.
Framantam bine cateva minute dupa care il lasam la crescut intr-un loc cald.
Cand...
Din lipsa de timp eu am folosit pasta proaspata pentru pizza din comert.Intr-o tava rotunda se intinde pasta de pizza.Incercam sa o intindem cu bordul cat mai sus. Tava se unge cu ulei. Deasupra punem suc de rosii si cateva frunze de bussuioc.Adaugam cascavalul taiat felii. Peste cascaval asezam...
Faina cernuta se amesteca cu zaharul,sarea,drojdia si semintele de floarea soarelui.
Se adauga apa calduta si se framanta aluatul destul de tare.
Se adauga uleiul si se mai framanta.Se lasa la dopsit,acoperit cu servet curat cam o ora la caldura(eu am lasat la soare).
Dupa o ora, din...
Focaccia clasica
Intr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, intindem aluatul si il punem intr-o tigaie de cuptor, acoperita cu...
Pizza Calzone
Intindem aluatul cat mai subtire.Noi l-am intins cat a avut rabdare baiatul meu :). Taiem marunt mozzarella,prosciutto,ciupercile. Deci aluatul a fost intins sub forma dreptunghiulara. Punem cate o lingura de suc de rosii,busuioc si gramajoare de alte ingrediente amestecate in partea de...
Pizza cu mozzarella,sunca si ciuperci
Facem aluatul:dizolvam drojdia in apa cald ,adaugam galbenusul de ou,uleiul si sarea. Amestecam si adaugam faina.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Preparam si umplutura:taiam marunt mozzarella,ciupercile si sunca. Cand aluatul e crescut il intindem intr-o tava rotunda(28...
Painici cu iaurt si susan
Pregatim maiaua:Intr-o cana punem un pic de apa calda, un pic de faina si drojdia. O lasam sa creasca cateva minute la cald. Intr-un castron punem restul de apa si iaurtul. Adaugam sare si maiaua. Amestecam si adaugam faina. Continuam sa amestecam cu mana si cand vadem ca e destul de consistent...
Painici cu lapte
Drojdia se dizolva in lapte caldut.Se aduga un pic de sare. Se adauga faina si se framanta. Se lasa la crescut cam o ora intr-un loc caldut.Cand isi dubleaza volumul,luam cate o bucata si formam niste bile nu prea mari.Mie mi-au iesit 5,dar putem sa facem mai mici si ne ies mai multe....
Lipii-reteta bunicii
Lipia e foarte usor de facut. Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia. Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic nu prea tare. Framantam bine cateva minute dupa care il lasam la crescut intr-un loc cald. Cand...
Parigina
Din lipsa de timp eu am folosit pasta proaspata pentru pizza din comert.Intr-o tava rotunda se intinde pasta de pizza.Incercam sa o intindem cu bordul cat mai sus. Tava se unge cu ulei. Deasupra punem suc de rosii si cateva frunze de bussuioc.Adaugam cascavalul taiat felii. Peste cascaval asezam...
Painici cu faina neagra si seminte
Faina cernuta se amesteca cu zaharul,sarea,drojdia si semintele de floarea soarelui. Se adauga apa calduta si se framanta aluatul destul de tare. Se adauga uleiul si se mai framanta.Se lasa la dopsit,acoperit cu servet curat cam o ora la caldura(eu am lasat la soare). Dupa o ora, din...