O varianta foarte, foarte usoara de a obtine o branzica de vaci numai buna de facut placinte, de a o savura cu smantana si cu mamaliguta, sau orice va place...
Asadar nu trebuie decat sa turnati cutiile de branza intr-o oala si sa puneti la incalzit la foc mic pana cand observati ca s-a format...
Punem pastele la fiert in apa cu sare preparate conform instructiunilor de pe ambalaj (6-7 minute).
Cand sunt aproape fierte, topim cascavalul intr-o tigaie sau ibric impreuna cu uleiul, iar peste, adaugam pastele fierte scurse de apa impreuna cu branza...
Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem semintele, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat.
Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva bucatele pentru a da o textura...
Pentru inceput punem laptele la incalzit si cand aproape sa dea in clocot turnam peste cuscus si-l lasam la infuzat circa 10 minute. In acest timp observam ca acest gru dur, numit si cuscus absoarbe o mare parte din lapte.
Intr-un bol mai mic pisam banana cu o furculita si o...
Crema de branza o mixam impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam ouale, pe rand, mai mixam putin si la final incorporam in compozitie amidonul, smantana si un varf de cutit cu sare, omogenizam si lasam deoparte pana ne ocupam de forme.
Intr-o tava mare...
Intr-un bol mixam untul cu zaharul si vanilia, pe urma adaugam oul si cacaua, omogenizam si la final faina cu praful de copt.
Framantam bine pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si putin moale.
Il intindem pe suprafata de lucru de grosime 6...
Pentru inceput curatam legumele de coaja, apoi le taiem cubulete.
Le punem intr-un vas cu aburi pana se inmoaie (15-20minute).
Daca nu aveti un vas cu aburi, fierbeti legumele, apoi le lasati la scurs intr-o strecuratoare.
Separat, intr-un bol,...
Pentru inceput, punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, vanilia si esenta de vanilie, mixam bine pana isi dubleaza volumul, peste oua, turnam laptele fierbinte in fir subrire amestecand energic.
Punem din nou acest amestec, pe foc, in ibricul in...
Pulpele le dezosam si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi le punem intr-o tigaie grill impreuna cu uleiul pana se rumenesc frumos, adaugam si apa si lasam din nou pe foc pana scade tot lichidul, iar carnea este frageda.
!!!(Pregatim totul la foc incet si acoperite cu capac)!!!...
Bagam de cu seara caspunile si bananele decojite la congelator, iar dimineata le punem intr-un blender impreuna cu iaurtul si mierea.
Blenduim bine, bine pana obtinem o pasta foarte rece, pe care o turnam in forme speciale de inghetata (ies circa 10...
Intr-un bol punem cerealele, zaharul, praful de copt si sarea, amestecam putin, adaugam ouale si esenta de vanilie, omogenizam, apoi turnam laptele in fir subtire si la final punem si faina ...trebuie sa obtinem un aluat putin mai subtire fata de pancake-curile obisnuite.
Ungem o tigaie cu...
Aluatul il scoatem din frigider (sau congelator) si-l lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi il desfacem.
Intre timp ne ocupam de bucata de salam si cascavalul pe care le dam pe razatoare mica.
Salamul il amestecam cu kechup si il intindem...
Pentru aluat:
Intr-un bol punem toate ingredientele si mixam pana ce compozitia se albeste.
Pentru umplutura:
Punem toate ingredinetele intr-un blender si mixam pana obtinem o crema de branza fina.
Intr-o tava de chec turnam jumatate din compozitia de aluat, dam...
Intr-un bol cernem faina cu praful de copt, iar peste acestea punem restul ingredientelor: Untul rece il dam pe razatoare, cascavalul de asemenea tot pe razatoare, iar la final oaule cu iartul, omogenizam bine cu un mixer cu palete speciale sau cu o lingura de lemn.
...
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot.
Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura...
Pentru blatul maro:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand...
Pentru inceput facem un aluat ca o pasta mai groasa ca la clatitele americane:
Intr-un bol punem faina cu drojdia, parmezanul si daca mancati mai sarat puteti sa mai presarati putina sare, dupa care, peste acestea, adauam ouale, uleiul de masline si laptele cald...
Pentru inceput punem laptele la fiert cu sarea, iar cand incepe sa se umfle, turnam grisul in ploaie si amestecam energic sa nu faca cocoloase timp de 5 minute, pana compozitia de ingroasa.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.
...
Pentru inceput, spalam spanacul frunzulita cu frunzulita, indepartam coditele, apoi il oparim cca. 5-6 minute. Dupa ce s-a inmuiat, il scoatem intr-o sita pentru a se scurge de apa si pe urma il tocam marunt cu un cutit.
Intr-o oala mai mica, chiar si un...
Punem intr-un vas, pe foc, laptele de cocos si laptele dulce, amestecam sa se desfaca laptele de cocos cu cel dulce, iar cand incepe de fiarba, adaugam orezul spalat bine.
Lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand pana ce orezul este facut (cca. 20-25 minute).
In ultimele...
Am pus laptele la prins in borcane, (daca aveti deja un borcan de 5 l puteti pune doar in unul, eu am avut un borcan de 2 l si unul de 3 l ). Il lasati la temperatura camerei cateva zile (2-3 zile), pana isi schimba consistenta, deasupra se formeaza smanatana, pe care o luati usor cu o lingura....
Branza de vaci de casa (alta varianta)
O varianta foarte, foarte usoara de a obtine o branzica de vaci numai buna de facut placinte, de a o savura cu smantana si cu mamaliguta, sau orice va place... Asadar nu trebuie decat sa turnati cutiile de branza intr-o oala si sa puneti la incalzit la foc mic pana cand observati ca s-a format...
Paste cu branza sarata, cascaval si smantana
Punem pastele la fiert in apa cu sare preparate conform instructiunilor de pe ambalaj (6-7 minute). Cand sunt aproape fierte, topim cascavalul intr-o tigaie sau ibric impreuna cu uleiul, iar peste, adaugam pastele fierte scurse de apa impreuna cu branza...
Inghetata de cirese
Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem semintele, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat. Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva bucatele pentru a da o textura...
Couscous cu banana si prune
Pentru inceput punem laptele la incalzit si cand aproape sa dea in clocot turnam peste cuscus si-l lasam la infuzat circa 10 minute. In acest timp observam ca acest gru dur, numit si cuscus absoarbe o mare parte din lapte. Intr-un bol mai mic pisam banana cu o furculita si o...
Mini cheesecake cu oreo
Crema de branza o mixam impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam ouale, pe rand, mai mixam putin si la final incorporam in compozitie amidonul, smantana si un varf de cutit cu sare, omogenizam si lasam deoparte pana ne ocupam de forme. Intr-o tava mare...
Biscuiti fragezi cu cacao
Intr-un bol mixam untul cu zaharul si vanilia, pe urma adaugam oul si cacaua, omogenizam si la final faina cu praful de copt. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si putin moale. Il intindem pe suprafata de lucru de grosime 6...
Budinca cu dovlecei si cartofi dulci
Pentru inceput curatam legumele de coaja, apoi le taiem cubulete. Le punem intr-un vas cu aburi pana se inmoaie (15-20minute). Daca nu aveti un vas cu aburi, fierbeti legumele, apoi le lasati la scurs intr-o strecuratoare. Separat, intr-un bol,...
Inghetata Amarena
Pentru inceput, punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, vanilia si esenta de vanilie, mixam bine pana isi dubleaza volumul, peste oua, turnam laptele fierbinte in fir subrire amestecand energic. Punem din nou acest amestec, pe foc, in ibricul in...
Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez
Pulpele le dezosam si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi le punem intr-o tigaie grill impreuna cu uleiul pana se rumenesc frumos, adaugam si apa si lasam din nou pe foc pana scade tot lichidul, iar carnea este frageda. !!!(Pregatim totul la foc incet si acoperite cu capac)!!!...
Inghetata rapida cu fructe si iaurt
Bagam de cu seara caspunile si bananele decojite la congelator, iar dimineata le punem intr-un blender impreuna cu iaurtul si mierea. Blenduim bine, bine pana obtinem o pasta foarte rece, pe care o turnam in forme speciale de inghetata (ies circa 10...
Mini-clatite cu cereale pentru bebelusi
Intr-un bol punem cerealele, zaharul, praful de copt si sarea, amestecam putin, adaugam ouale si esenta de vanilie, omogenizam, apoi turnam laptele in fir subtire si la final punem si faina ...trebuie sa obtinem un aluat putin mai subtire fata de pancake-curile obisnuite. Ungem o tigaie cu...
Pizza palmieri
Aluatul il scoatem din frigider (sau congelator) si-l lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi il desfacem. Intre timp ne ocupam de bucata de salam si cascavalul pe care le dam pe razatoare mica. Salamul il amestecam cu kechup si il intindem...
Prajitura turnata cu branza de vaci in tava de chec
Pentru aluat: Intr-un bol punem toate ingredientele si mixam pana ce compozitia se albeste. Pentru umplutura: Punem toate ingredinetele intr-un blender si mixam pana obtinem o crema de branza fina. Intr-o tava de chec turnam jumatate din compozitia de aluat, dam...
Placinta cu iaurt si seminte
Intr-un bol cernem faina cu praful de copt, iar peste acestea punem restul ingredientelor: Untul rece il dam pe razatoare, cascavalul de asemenea tot pe razatoare, iar la final oaule cu iartul, omogenizam bine cu un mixer cu palete speciale sau cu o lingura de lemn. ...
Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot. Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura...
Desert tort cifra 1
Pentru blatul maro: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand...
Pizza in forme de briose
Pentru inceput facem un aluat ca o pasta mai groasa ca la clatitele americane: Intr-un bol punem faina cu drojdia, parmezanul si daca mancati mai sarat puteti sa mai presarati putina sare, dupa care, peste acestea, adauam ouale, uleiul de masline si laptele cald...
Budinca cu gris si branza de vaci
Pentru inceput punem laptele la fiert cu sarea, iar cand incepe sa se umfle, turnam grisul in ploaie si amestecam energic sa nu faca cocoloase timp de 5 minute, pana compozitia de ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet. ...
Mancare de spanac cu ou ochi
Pentru inceput, spalam spanacul frunzulita cu frunzulita, indepartam coditele, apoi il oparim cca. 5-6 minute. Dupa ce s-a inmuiat, il scoatem intr-o sita pentru a se scurge de apa si pe urma il tocam marunt cu un cutit. Intr-o oala mai mica, chiar si un...
Orez cu lapte de cocos
Punem intr-un vas, pe foc, laptele de cocos si laptele dulce, amestecam sa se desfaca laptele de cocos cu cel dulce, iar cand incepe de fiarba, adaugam orezul spalat bine. Lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand pana ce orezul este facut (cca. 20-25 minute). In ultimele...
Branza de vaci de casa
Am pus laptele la prins in borcane, (daca aveti deja un borcan de 5 l puteti pune doar in unul, eu am avut un borcan de 2 l si unul de 3 l ). Il lasati la temperatura camerei cateva zile (2-3 zile), pana isi schimba consistenta, deasupra se formeaza smanatana, pe care o luati usor cu o lingura....