publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi noi in stil grecesc
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se spala cartofii si feliaza. Se pun in tava impreuna cu uleiul de masline. Se adauga supa de pui, sucul de lamaie proaspat stors, usturoiul, oregano si sarea. Se poate adauga si niste coaja de lamaie. Se da tava la cuptor si se tin pana cand...
Tocanita de ardei copti cu smantana
Ardeii se coc pe tabla sau in tigaia grill. Cand s-au copt se pun intr-o punga de plastic si se lasa 10 minute. Se decojesc si se inlatura samburii. Se taie in fasii. Ceapa se curata si se taie cubulete. Se caleste in ulei. Se adauga fasiile de ardei, apoi se adauga smantana. Se...
Taitei cu legume si sos de stridii
Taiteii se fierb conform intructiunilor de pe pachet. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Varza, ceapa, ardeiul si morcovul se taie in bucati de marime egala. Se soteaza legumele in wok. La inceput se soteaza ceapa si morcovul, apoi restul legumelor. Se adauga taiteii si se...
Orez cu legume
Orezul se spala si se scurge. Legumele se curata si se taie cubulete. Ceapa se caleste in ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul, dovlecelul si rosia. Se adauga orezul, apa, sarea, se amesteca si se pune capacul. Se lasa la foc mai mare pana cand incepe sa fiarba, apoi se...
Vinete umplute
Vinetele se taie in doua si se scobeste miezul. Se spala legumele si se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si piper. Se adauga orezul, se mai lasa vreo 2 minute pe foc si se adauga rosiile taiate cubulete. Se...
Ciulama de ciuperci
Ceapa se curata si se taie cubulete. Usturoiul se toaca marunt. Daca folositi ciuperci de padure, trebuie sa le fierbeti in prealabil. Ciupercile se feliaza. Punem o tigaie pe foc si, cand s-a infierbantat, punem o lingura de ulei. Adaugam ceapa si o calim la foc mic. Adaugam...
Budinca de dovlecei cu oua de prepelita
Dovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se asaza feliile de dovlecei. Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de copt si usturoiul cu piper. Se toarna compozitia peste feliile de dovlecei. Deasupra se presara...
Cartofi acordeon cu afumatura
Cartofii se curata de coaja si se spala. Se feliaza, dar nu se taie pana la baza. Kaiser-ul se feliaza. Intre fiecare deschizatura a cartofului, se pune cate o felie de kaiser. Se procedeaza la fel cu toti cartofii. Se condimenteaza cu sare si piper. Uleiul se pune in tava si se asaza...
Budinca de cartofi cu cas
Se curata cartofii de coaja si se taie in jumatati, apoi se fierb in apa clocotita cu putina sare. Se fierb doar pe jumatate si se scot cand inca sunt tari. Se scurg de apa, se lasa sa se raceasca putin (sau se clatesc cu apa rece) si se feliaza. Se bat ouale, se adauga smantana, casul, untul...
Cartofi razuiti
Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoare, pe partea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se asezoneaza cu sare si amestec de piper cu usturoi. Se pune uleiul si se amesteca. Se serveste cald cu friptura si muraturi sau salata.
Ciuperci cu otet balsamic de mere
Curatam ciupercile si le taiem in jumatate. Punem intr-o tigaie ciupercile si adaugam otetul balsamic,zaharul si ustoroiul zdrobit. Calim cam 10 minute si adaugam putina apa daca e nevoie. Cand sunt aproape gata ,adaugam sosul de soia si lime. Chiar inainte de a scoate din tigaie,adaugam...
Omleta persana cu rosii
Rosii se spala si se taie prin robot sau blender. Daca va deranjeaza pielita,le puteti curata inainte de a le introduce in robot. Punem uleiul intr-o tigaie infierbantata si apoi adaugam rosiile taiate. Le lasam sa se prajeasca pana se reduce zeama. Separat,batem ouale si apoi...
Ciulama cu ciuperci de padure
Ceapa se curata si se taie cubulete. Ciupercile mai mari le taiem in bucati. Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat punem o lingura de ulei. Adaugam ceapa si o calim la foc mic. Adaugam ciupercile,le calim cam cinci minute,apoi adaugam usturoiul granulat si mararul....
Legume stir fry
Se curata ceapa, usturoiul, ardeiul gras si varza. Conserva de porumb se scurge de lichid. Se taie ceapa si ardeiul gras in bucati mai mari. Varza chinezeasca se taie in fasii. Usturoiul se taie in felii subtiri. Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat adaugam lingura de ulei. Punem...
Rondele de vinete si dovlecei
Spalam vinetele si dovleceii. Taiem in rondele de 1 cm. Le puteti decoji daca preferati fara coaja. Intr-o farfurie punem faina,sarea,pudra de usturoi si piperul. Amestecam. Dam feliile de legume prin amestec. Preincalzim in cuptor o tava,adaugam putin ulei si cand s-a infierbantat...
Mazare cu oua
Intr-o oala punem apa la fiert. Adaugam sare si cand apa incepe sa clocoteasca adaugam mazarea. Dupa ce s-a fiert o punem intr-o strecuratoare ,o clatim si o lasam sa se scurga de apa. Taiem ceapa in felii si o punem la calit intr-o tigaie. Cand s-a inmuiat adaugam mazarea. O calim putin....
Salata de conopida
Desfacem conopida in bucati mici si o spalam. Punem o oala cu apa la fiert,adaugam sare si cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de conopida. Cand s-au fiert,le scurgem si le lasam sa se scurga. Pisam usturoiul. Punem bucatile de conopida in robot si adaugam si restul ingredientelor...
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Dovleceii se spala si se usuca. Eu nu ii curat de coaja,dar daca va place fara ii puteti decoji.Se taie rondele. Ouale se bat cu apa rece,putina sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie si se amesteca cu putina sare si piper. Intre timp se infierbanta o tigaie si cand e fierbinte se...
Spanac japonez
Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga. Intre timp,se amesteca sosul de soia cu dashi-ul dizolvat in apa. Spanacul se scurge bine de apa si se taie...
Mulahul la lesinat
Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor,astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie. Se pun deoparte si se prajesc ceapa,usturoiul,la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca. Se toaca marunt vinetele (sau...
Dovleac cu curry Kotanyi
Se curata dovleacul de coaja, Se taie in felii. Intr-o tava se pune uleiul, feliile de dovleac si curry. Se amesteca bine,ca sa patrunda curry peste tot. Se da la cuptor si se tine pana se rumeneste.
Stir fry cu vinete si broccoli
Se curata ceapa si se taie in felii. Se curata usturoiul si se taie bucatele. Broccoliul se curata si se taie in buchete, Vanta se taie cuburi. Se pune niste apa la fiert,cand da in clocot se pune broccoliul si se tine vreo 2 minute. Se pune in apa cu gheata pentru o culoare mai...
Imam Bayildi
Se taie vinetele in doua . Se scobeste miezul cu o lingura,avand grija sa nu perforati partea de jos. Bucatile se sareaza si se lasa la scurs cam 30 de minute. Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga bucatile de vinete,iar cand incep sa se rumeneasca se adauga...
Dovleacul macelarit...
Se taie dovleacul si cartofii ca pentru cartofi pai. Se pun in tava si se amesteca impreuna cu sarea.piperul ,rozmarinul si uleiul. Se dau la cuptor si se intorc din cand in cand. Cam cu 10 minute inainte de a fi gata se adauga si carnatul taiat rondele.
Chiftele cu cartofi si morcovi
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se prajesc in tigaie sau la cuptor. Eu de obicei le dau la cuptor intr-o tava Tefal,care foloseste foarte putin ulei. Daca le prajesti la tigaie,petreci mai mult la bucatarie. Sunt bune si calde si reci!
Usturoi la cuptor - Roasted Garlic
Taie varful la usturoi.Adauga sare si putin ulei.Da la cuptor si tine-l pana se inmoaie.Se poate acoperi cu folie de aluminiu.Serveste cu friptura sau pe paine.