Se prepara pasta pentru salam de biscuiti din 600 g biscuiti tritati , 200 g zahar , 200 g unt topit , apoi se amesteca sa devina o pasta. Dupa ce a devenit pasta , se pune in cupe de inghetata putin mai mari daca aveti niste folie transparenta ca sa nu se lipeasca pasta de biscuiti , apoi puneti...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.
Separat frecam...
Blatul:
Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina si amestecam cu praful de copt. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua instant pana se spumeaza. Separat se bat albusele pana se tin de tel. Se amesteca galbenusurile spuma albusirile batute spuma si apoi se adauga faina...
Se taie bucatele piscoturile si se pun pe fundul paharului.
Se prepara crema pentru prajituri si se amesteca cu persicile taiate cubulete mici.
Apoi si pune peste piscoturile in pahare si se da la rece in frigider.
Se serveste rece ca desert.
Pofta buna!
Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel
Se face pasta de biscuiti din biscuitii triturati , 100 g zahar , cacao , esenta de rom si untul si se intinde stratul de pasta de biscuiti pe pelicula transparente .
Apoi se amesteca ricotta cu 100 g zahar . Se imparte in mod...
Se taie un disc dintr-o Colomba ( cozonac italian ) de grosimea de 1,5 cm.
Se amesteca mascarponele cu zaharul si iaurtul natur impreuna. Se da apoi la rece timp de 30 minute ca sa se nu fie prea moale.
Intre timp se taie marunt piersicile din compot deja scurse de sirop.
Intr-un...
Preparare bază tort de biscuiti :
Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit, apoi amestecati. Se toarnă amestecul în forma de turnare (forma de tort cu inel), niveland cu partea din spate a lingurei și se pune în frigider.
Pentru crema de lamaie:
Topiți untul...
Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda de tava si se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle apoi se introduce in cuptorul incins la 200 ° C si coace timp de 25 minute.
Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa sa se...
Blat: Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu praful de copt . Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam...
Peste 100 gr de faina varsam 200 ml lapte caldut si amestecam repede cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase apoi intoarcem aluatul si il lasam sa se raceasca.
Separat frecam drojdia cu 1 ligurita de zahar pina se lichefiaza si cind aluatul este rece adaugam drojdia, amestecam...
Pentru inceput incepem sa taiem 2 dischete de Colomba de marimi diferite sau aceeasi marime. ( Eu am taiat marimi diferite ca sa intre in vasul de plastic ).
Acum prepram crema de mascarpone:
Apoi separam galbenusurile de albusuri in 2 castroane.
Galbenusurile incepem sa le batem spuma...
Se taie cornurile , se adauga 5-6 linguri zahar si se pune laptele caldpeste si se lasa sa se inglobeze bine in cornuri. Intre timp se separa ouale. Galbenusurile le amestecati spuma cu 4-5 linguri de zahar , apoi albusurile le bateti spuma cu un praf de sare , cat sa se tina pe tel.
Se...
Mini-tortulete vulcan de ciocolata
Se prepara pasta pentru salam de biscuiti din 600 g biscuiti tritati , 200 g zahar , 200 g unt topit , apoi se amesteca sa devina o pasta. Dupa ce a devenit pasta , se pune in cupe de inghetata putin mai mari daca aveti niste folie transparenta ca sa nu se lipeasca pasta de biscuiti , apoi puneti...
TORT CU CREMA DE CACAO SI CREMA DE RICOTTA SI COCOS
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam...
Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici
Blatul: Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina si amestecam cu praful de copt. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua instant pana se spumeaza. Separat se bat albusele pana se tin de tel. Se amesteca galbenusurile spuma albusirile batute spuma si apoi se adauga faina...
Desert la pahar
Se taie bucatele piscoturile si se pun pe fundul paharului. Se prepara crema pentru prajituri si se amesteca cu persicile taiate cubulete mici. Apoi si pune peste piscoturile in pahare si se da la rece in frigider. Se serveste rece ca desert. Pofta buna!
Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel
Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel Se face pasta de biscuiti din biscuitii triturati , 100 g zahar , cacao , esenta de rom si untul si se intinde stratul de pasta de biscuiti pe pelicula transparente . Apoi se amesteca ricotta cu 100 g zahar . Se imparte in mod...
Cupola cu crema de iaurt, mascarpone si piersici
Se taie un disc dintr-o Colomba ( cozonac italian ) de grosimea de 1,5 cm. Se amesteca mascarponele cu zaharul si iaurtul natur impreuna. Se da apoi la rece timp de 30 minute ca sa se nu fie prea moale. Intre timp se taie marunt piersicile din compot deja scurse de sirop. Intr-un...
Tort bavarez de lamaie
Preparare bază tort de biscuiti : Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit, apoi amestecati. Se toarnă amestecul în forma de turnare (forma de tort cu inel), niveland cu partea din spate a lingurei și se pune în frigider. Pentru crema de lamaie: Topiți untul...
Tarta cu crema de lamaie si portocale
Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda de tava si se inteapa cu furculita ca sa nu se umfle apoi se introduce in cuptorul incins la 200 ° C si coace timp de 25 minute. Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa sa se...
Tort cu mouse de fructe de padure si pasta de zahar
Blat: Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu praful de copt . Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam...
Cozonac cu nuca,stafide si coaja de portocala
Peste 100 gr de faina varsam 200 ml lapte caldut si amestecam repede cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase apoi intoarcem aluatul si il lasam sa se raceasca. Separat frecam drojdia cu 1 ligurita de zahar pina se lichefiaza si cind aluatul este rece adaugam drojdia, amestecam...
Tiramisù di colomba
Pentru inceput incepem sa taiem 2 dischete de Colomba de marimi diferite sau aceeasi marime. ( Eu am taiat marimi diferite ca sa intre in vasul de plastic ). Acum prepram crema de mascarpone: Apoi separam galbenusurile de albusuri in 2 castroane. Galbenusurile incepem sa le batem spuma...
Budinca de cornuri
Se taie cornurile , se adauga 5-6 linguri zahar si se pune laptele caldpeste si se lasa sa se inglobeze bine in cornuri. Intre timp se separa ouale. Galbenusurile le amestecati spuma cu 4-5 linguri de zahar , apoi albusurile le bateti spuma cu un praf de sare , cat sa se tina pe tel. Se...