Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat.
Se adauga galbenusurile cand albusurile sunt batute foarte bine.
Se amesteca praf de copt cu faina si se adauga in ploaie peste compozitia obtinuta...
Ouale se separ.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta. Se bat pana spuma albusurile sunt foarte bine facute (sa fie tare). Se adauga si galbenusurIle si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-o sita si se...
Faina se pune intr-un bol.
In mijloc , se face o gaura in care se pun zaharul , sarea , esenta de vanilie , drojdia si putin lapte.
Se amesteca foarte bine si se mai adauga lapte putin cate putin.
Se pune si putin ulei pt ca aluatul sa fie framantat foarte bine.
Aluatul se lasa...
Se preincalzeste cuptorul.
Se topesc ciocolata si untul la foc mic .
Ouale ,zaharul si un praf de sare se bat si se pun peste ciocolata (sa nu fie fierbinte ci aproape rece) Si se amesteca cu telul foarte bine.
Se pune faina si se omogenizeaza usor.
La sfarsit se adauga...
Ouale ,zaharul ,esenta de vanilie si zaharul vanilat se pun intr-un bol si se amesteca bine.
Se pune faina si amesteci , dupa pui lapte si apa minerala.
Se amesteca bine si se mai adauga faina daca mai trebuie.
In aluatul obtinut se pune putin ulei.
Tigaia se unge cu putin ulei...
Intr-un bol se pune faina. In mijloc se face o gaura unde se pun: zaharul, ouale, putina sare si untul moale taiat bucatele. Se framanta foarte bine si se pune la frigider cel putin o ora.
Dupa ce a stat la frigider, se intinde o foaie din aluat si se taie fasii. Tapetam o tava cu hartie de...
Merele se spala , se curata de coaja Si se dau pe razatoarea mare. Se scurg putin de zeama si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul la calit. Cand sunt aproape calite ,pui putina scortisoara.
Tapetezi o bucata de hartie de copt cu ulei , pui cateva foi de placinta si pe acestea merele calite....
Apa impreuna cu uleiul se pun la fiert. Cand clocotesc se pune faina si se amesteca continuu si repede sa nu se faca cocoloase. Se ia de pe foc si se da la racit. Cand e rece se adauga ouale pe rand si se amesteca bine. Compozitia rezultata nu trebuie sa fie prea groasa. Pe o tava punem...
Am separat ouale. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat foarte putina sare, apoi 100 g zahar, esenta de vanilie si galbenusurile. Le-am amestecat bine, dupa am pus praful de budinca si praful de copt amestecand continuu. Am adaugat branza si dupa faina in ploaie. Am curatat o portocala, am...
Reteta de preparare a papanasilor
Se pun intr-un castron branza , zaharul, esenta de vanilie si ouale. Se amesteca bine pana devine o compozitie omogena.
Adaugam praful de copt si faina in ploaie .
Compozitia nu trebuie sa fie moale caci o sa se desprinda atunci cand va fi pusa in ulei...
Prajitura in doua culori cu fulgi de ciocolata alba si neagra
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile cand albusurile sunt batute foarte bine. Se amesteca praf de copt cu faina si se adauga in ploaie peste compozitia obtinuta...
Chec
Ouale se separ.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta. Se bat pana spuma albusurile sunt foarte bine facute (sa fie tare). Se adauga si galbenusurIle si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-o sita si se...
Gogosi cu ciocolata si gem de zmeura
Faina se pune intr-un bol. In mijloc , se face o gaura in care se pun zaharul , sarea , esenta de vanilie , drojdia si putin lapte. Se amesteca foarte bine si se mai adauga lapte putin cate putin. Se pune si putin ulei pt ca aluatul sa fie framantat foarte bine. Aluatul se lasa...
Muffins cu ciocolata
Se preincalzeste cuptorul. Se topesc ciocolata si untul la foc mic . Ouale ,zaharul si un praf de sare se bat si se pun peste ciocolata (sa nu fie fierbinte ci aproape rece) Si se amesteca cu telul foarte bine. Se pune faina si se omogenizeaza usor. La sfarsit se adauga...
Clatite cu dulceata de zmeura si nutella
Ouale ,zaharul ,esenta de vanilie si zaharul vanilat se pun intr-un bol si se amesteca bine. Se pune faina si amesteci , dupa pui lapte si apa minerala. Se amesteca bine si se mai adauga faina daca mai trebuie. In aluatul obtinut se pune putin ulei. Tigaia se unge cu putin ulei...
Biscuiti cu susan si mac
Intr-un bol se pune faina. In mijloc se face o gaura unde se pun: zaharul, ouale, putina sare si untul moale taiat bucatele. Se framanta foarte bine si se pune la frigider cel putin o ora. Dupa ce a stat la frigider, se intinde o foaie din aluat si se taie fasii. Tapetam o tava cu hartie de...
Placinta cu mere in aluat de placinta
Merele se spala , se curata de coaja Si se dau pe razatoarea mare. Se scurg putin de zeama si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul la calit. Cand sunt aproape calite ,pui putina scortisoara. Tapetezi o bucata de hartie de copt cu ulei , pui cateva foi de placinta si pe acestea merele calite....
Mini eclere cu crema de vanilie
Apa impreuna cu uleiul se pun la fiert. Cand clocotesc se pune faina si se amesteca continuu si repede sa nu se faca cocoloase. Se ia de pe foc si se da la racit. Cand e rece se adauga ouale pe rand si se amesteca bine. Compozitia rezultata nu trebuie sa fie prea groasa. Pe o tava punem...
Muffins cu branza dulce si portocala caramelizata
Am separat ouale. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat foarte putina sare, apoi 100 g zahar, esenta de vanilie si galbenusurile. Le-am amestecat bine, dupa am pus praful de budinca si praful de copt amestecand continuu. Am adaugat branza si dupa faina in ploaie. Am curatat o portocala, am...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de prune
Reteta de preparare a papanasilor Se pun intr-un castron branza , zaharul, esenta de vanilie si ouale. Se amesteca bine pana devine o compozitie omogena. Adaugam praful de copt si faina in ploaie . Compozitia nu trebuie sa fie moale caci o sa se desprinda atunci cand va fi pusa in ulei...