lia maria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 20.02.2010

RETETE333
PRIETENI199
Retete / Dulciuri

Dulceata aromata din prune bistrite

In Dulceata / Gem la 8 Sep 2013

Spalam prunele si le indepartam samburii.  Trecem prunele prin masina de carne sau le tocam cu robotul de bucatarie. Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau alt model, nu conteaza ), adaugam pasta macinata de prune si zaharul. Dam cratita pe flacara si...

Tort cu fructe de padure

In Torturi la 15 Feb 2013

Biscuitii ii punem in robot si ii faramitam. Untul il topim in microunde si-l adaugam peste biscuiti impreuna cu esenta, mixand in continuare pana ce sant absorbite in totalitate. Punem compozitia intr-o forma de tort, cu pereti detasabili , presam bine pe fundul formei si dam la rece....

Gem de rosii

In Dulceata / Gem la 27 Sep 2012

Am spalat rosiile, le-am curatat de coaja , le-am taiat in 6 si le-am indepartat samburii. Am procedat la fel cu merele, dar am pastrat coaja si casuta cu samburii merelor,(coaja si samburii sant foarte bogate in pectina)  le-am pus intr-un saculet mic de panza, pe care l-am legat bine....

Clatite cu crema de branza si mure

In Prajituri la 15 Iul 2012

Prima data pregatim aluatul de clatite astfel: spargem ouale intr-un bol de mixer, adaugam zaharul si vanilia si mixam pana-si dubleaza volumul. Adaugam apa minerala si sarea, apoi in ploaie cernem faina si amestecam cu o paleta pana o incorporam pe toata. Acoperim bolul cu o folie si dam...

Dulceata naturala de ghimbir

In Dulceata / Gem la 28 Mai 2012

Topim mierea daca nu este fluida, lasam 2-3 linguri deoparte, iar restul o amestecam foarte bine, cu ghimbirul. Golim compozitia intr-un borcan sterilizat in prealabil, apasam cu lingura sa nu ramana goluri de aer, adaugam si restul de miere, formandu-se astfel o pelicula protectoare la...

Sirop de ghimbir

In Sirop / Compot la 28 Mai 2012

Apa si zaharul le punem intr-o oala, la fiert.  Lasam cam 30’ sa se formeze siropul apoi adaugam ghimbirul ras si amestecam. Din momentul in care incepe din nou sa fiarba, mai lasam inca 15’ pe foc, apoi dam oala deoparte. Adaugam zeama celor doua lamai si vanilia. Punem capacul...

Suc proaspat de ghimbir

In Dulciuri la 26 Mai 2012

Spalam marul si indepartam casuta cu samburi si asa cu coaja il taiem in cuburi. Citricele le curatam de coaja si le feliem. Punem intr-un blender fructele, mierea, ghimbirul si apa. Mixam bine amestecul cam 2-3’, dupa care trecem printr-o sita si obtinem un suc extrem de parfumat,...

Sirop natural de papadie

In Sirop / Compot la 23 Mai 2012

Adunam florile, le cantarim, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub 2-3 jeturi de ape reci. Luam o oala de 10L, punem florile spalate si golim peste ele, cei 5L de apa plata. Punem oala pe aragaz, la foc mic si lasam sa de-a cateva clocote, eu am lsat-o 10’ decand a inceput sa...

Cozonac floare, cu nuca si gem de prune

In Dulciuri la 21 Mai 2012

Punem ingredientele in cuva masinii(de paine), exact in ordinea enumerate la aluat. Setam programul pentru framantare si dospire. Daca nu aveti masina, faceti aluatul de mana, exact ca orice aluat clasic. Intre timp amestecam nuca macinata cu zaharul tos si ne pregatim o tava rotunda(daca...

Pavlova in culori de primavara

In Torturi la 13 Mai 2012

Batem albusurile tare si cand spuma s-a intarit, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar si batem incontinuu. Nu vom adauga alt zahar pana anteriorul nu s-a dizolvat. Cand terminam cu zaharul, adaugam otetul si praful de amidon, neaparat, trecut prin sita. Impartim bezeaua in doua boluri....

Ciocolata de casa cu aroma de portocala

In Dulciuri la 20 Apr 2012

Intr-un bol amestecam praful de portocala in laptele praf. Punem la fiert, intr-o craticioara, apa cu zaharul. Lasam sa dea in clocot cam 5’ sa se formeze siropul, apoi luam vasul de pe foc, adaugam untul taiat bucatele (tinut in prealabil, la temperatura camerei) si extractul de...

Tarta "Martisor"

In Prajituri la 8 Mar 2012

Intr-un vas incapator, cernem  faina cu praful de copt, adaugam sucul de rodie in care am dizolvat zaharul si colorantul si la final margarina topita si racita. Framantam un aluat nelipicios, pe care-l dam la frigider pentru 30 minute. Pregatim o forma, in cazul meu si pentru ca este o...

Cornulete cu gem de post

In Prajituri la 27 Feb 2012

Pentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru, luam cate o bucata, intindem o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul il...

Briose din albusuri cu dulce de leche

In Prajituri la 22 Feb 2012

Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, cand devine tare si lucioasa, adaugam si vanilia . Separat amestecam ingredientele uscate impreuna cu zaharul ramas si le incorporam in albusuri, usor cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in formele tapetate cu hartie de copt si le...

Tortulet inimioara

In Torturi la 13 Feb 2012

Intindem foaia de aluat pe planseta infainata si decupam cu ajutorul unei forme, 4 inimioare. Punem bucatile de aluat in tava tapetata cu hartie, peste ele punem alta hartie de copt si o tava deasupra (ca sa nu se umfle aluatul, prea tare in pene). Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru...

Briose insiropate cu lamaie

In Prajituri la 2 Feb 2012

Intr-un vas incapator frecam ouale cu zaharul si coaja rasa de lamaie, adaugam iaurtul si untul si amestecam bine. Praful de copt il incorporam in faina si le adaugam in compozitia umeda, amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza. Turnam compozitia in formele de briose, le umplem pana...

Kȕrtos - cozonac secuiesc

In Dulciuri la 30 Ian 2012

Am pus ingredientele pt aluat in masina de paine, am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba.(Daca nu aveti masina, framantati un aluat normal din ingredientele date) Intre timp am pus apa si zaharul pe foc si la-m lasat sa dea cateva clocote, mai exact pana s-a topit...

Clatite banatene

In Dulciuri la 27 Ian 2012

Aluatul de clatite se face, mixand foarte bine ingredientele pt clatite, dupa care se prajesc rand pe rand in tigaia incinsa si stropita cu foarte putin ulei.Clatitele prajite pe ambele parti, le cladim una peste alta, pe o farfurie, pana terminam tot aluatul de prajit. Intr-un bol, amestecam...

Savarine cu pesmet

In Prajituri la 26 Ian 2012

Separam ouale si intr-un bol batem galbenusele cu zaharul si vanilia, pana-si dubleaza volumul ,adaugam faina, si pesmetul si omogenizam. Separat batem albusele bine si le incorporam usor in galbenusuri. Ungem formele foarte bine cu unt si le tapetam cu pesmet. Repartizam aluatul si le dam la...

Eclere

In Prajituri la 26 Ian 2012

Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam energic cam 2’, dupa care dam cratita la rece. Intre timp pregatim crema: topim untul, adaugam zaharul, amestecam usor si lasam sa se topeasca dupa care punem faina, omogenizam si la...

Biscuiti fini cu levantica

In Prajituri la 24 Ian 2012

Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam untul rece, taiat cubulete, omogenizam pana se incorporeaza, punem faina si praful de sare si la final levantica. Invelim coca intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute. Intre timp pornim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt. Intindem...

Briose cu portocale

In Prajituri la 20 Ian 2012

Intr-un bol incapator frecam ouale cu zaharul, adaugam iaurtul, untul si praful de portocala. Separat incorporam praful de copt in faina si adaugam in compozitia umeda. Amestecam de jos in sus pana se omogenizeaza. Turnam compozitia in formele de briose, tapetate cu hartie speciala, adaugam in...

Placinta cu branza

In Prajituri la 20 Ian 2012

Intr-un bol incapator, amestecam branza dulce cu cea sarata, pe care am dat-o in prealabil prin razatoarea mica.Adaugam 5 oua si smantana si omogenizam. Luam o tava (dreptunghiulara 35/26, am folosit eu), o tapetam cu hartie de copt, intindem 4 foi de placinta, le ungem cu putin ulei si...

Turta dulce

In Prajituri la 19 Dec 2011

Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece. Intr-un vas incapator adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de...

Pasta de dovleac placintar

In Dulciuri la 9 Noi 2011

Curatam dovleacul de miez si samburi. Luam o bucata (in cazul meu o jumatate de dovleac aprox. 6kg), o spalam si o stergem cu un servet absorbant, apoi taiem pentru inceput in felii, pentru a putea indeparta coaja groasa. Feliile la randul lor le taiem in cuburi de 3-4 cm. Punem dovleacul la...

Reteta de preparare a papanasilor deliciosi

In Dulciuri la 8 Noi 2011

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu zaharul,galbenusele, coaja de lamaie si vanilia apoi faina si grisul. Albusele le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in coca. Modelam mingiute, cu mana infainata, le aplatizam si apasam pe mijloc pentru a obtine un...

Briose cu dovleac

In Prajituri la 8 Noi 2011

Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul, le amestecam pe toate intr-un bol. Separat frecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul usor (nu tot odata) amestecand in continuare si la final adaugam dovleacul. Amestecam cele doua compozitii, care au...

Clatite cu pasta de dovleac

In Dulciuri la 1 Noi 2011

Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30’. Intre timp amestecam intr-un bol separat, cateva linguri de zahar praf cu scortisoara. Punem o tigaie de...

Crumble cu mere

In Prajituri la 27 Oct 2011

Spalam merele si le indepartam casuta cu seminte, apoi le taiem in cubulete (nu prea mici) si le amestecam cu scortisoara. Eu am folosit mere acrisoare si de aceia am adaugat miere de albine. Tapetam o tavita cu hartie de cop si golim merele. Intr-un bol punem restul ingredientelor si le...

Ciocolata de casa cu fulgi din orez brun

In Dulciuri la 27 Oct 2011

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte. Punem apa impreuna cu esentele si zaharul, intr-o craticioara, la foc mic, cam 10-15’, pana se topeste zaharul si siropul da...

Afisate 1 - 30 din 111 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]