Aluatul
Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sare. Dam cateva clocote, apoi punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se...
Ouale se bat cu zaharul pina se topeste si un praf de sare.
Cind zaharul este aproape topit se adauga uleiul,iaurtul,zaharul vanilat , praful de copt si faina in ploaie.
Se adauga citeva fructe in compozitie si se amesteca usor.
Se adauga in tava unsa cu ulei si faina si se adauga...
Laptele se incalzeste putin si se adauga drojdia si sarea.
In faina se face o gaura se adauga laptele , uleiul mirodeniile zaharul.
Se amesteca si se lasa 30 min la frigider.
Se scoate se intinde o foaie cere se taie in sferturi se pune gemul si se impacheteaza.
Se tin la cuptor 30...
Albusurile se bat spumă cu sarea dupa care se adaugă zaharul.
Gălbenușurile se amesteca bine cu uleiul/apa și zahărul vanilat se adaugă peste albușuri.
Făina se adauga în ploaie.
Compozitia se pune in tava de aragaz tapetată cu hirtie de copt și se lasă...
Se taie fructele cuburi si se curata de simburi si coaja.
Se pun fructele intr-un vas mare se poate adauga rom/lichior se amesteca si se pune la frigider 2 ore.
Cind se serveste se adauga frisca si ciocolata rasa.
Laptele, margarina, zahărul si cacaoa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Din compoziția aceasta se opresc 2 polonice pentru a glazura checul.
Albușurile se bat spuma. Se adauga gălbenușurile bătute, făina în ploaie și praful de copt. Se amestecă cu o spatulă de sus...
Intr-un castron se pun faina,iaurtul,ouale,mirodeniile,uleiul,zaharul tos si vanilat bicarbonat stins cu apa/lamiie.
Se amesteca bine si se lasa la crescut 30 de minute.
Cind a crescut se intinde o foaie si se taie cu paharul. Se mai lasa 10 min sa mai creasca, dupa...
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusurile spuma. Se adauga faina, praful de copt,zaharul vanilat. Compozitia se imparte in 2. In una se pune cacao ,cealalta se lasa simpla.
Intr-o forma de chec se pune hirtie...
Se bat albusurile spuma cu zaharul si putina sare. Galbenusurile se amesteca cu ulei. Se adauga faina si zaharul vanilat, apa minerala si se adauga peste albusuri. Se amesteca cu o spatula.
O tigaie se unge cu ulei si se adauga cite un polonic in tigaie .Tot asa pina se termina toata...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . Se adauga zaharul in ploaie.
Galbenusurile amestecate cu apa minerala se adauga peste albusurile spuma. Se adauga faina si zaharul. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pun citeva capsuni (poza 3)
Se pune compozitia...
Tiramisu reţetă originală
Albusurile se bat spuma( bezea) cu 150 gr zahar tos pina se topeste zaharulGalbenusurile se freaca cu zaharul pudra si mascarponele.Frisca se mixeaza.In cafeaua racita se insiropeaza piscoturile.
Crema 1 se toarna peste crema 2 si se pune si esenta....
Se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga zaharul in ploaie.
Galbenusurile se amesteca cu ulei,laptele si zahrul vanilat se adauga peste albusuri.(poza 1)
Faina se amesteca cu albusurile spuma in care am pus praful de copt.
Tavile se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se...
Salam de biscuiţi reţetă
Se rup biscuitii si se amesteca cu laptele caldut (se dizolva zaharul). Se adauga untul moale, romul, cacao. Se amesteca se pune in folie de aluminiu. Se pun la frigider 5-6 ore. Eu l-am lasat de seara pina dimineata. Ambele au 1,300 gr.
Pofta buna...
Minuni
Aluatul Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sare. Dam cateva clocote, apoi punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se...
Prajitura cu fructe
Ouale se bat cu zaharul pina se topeste si un praf de sare. Cind zaharul este aproape topit se adauga uleiul,iaurtul,zaharul vanilat , praful de copt si faina in ploaie. Se adauga citeva fructe in compozitie si se amesteca usor. Se adauga in tava unsa cu ulei si faina si se adauga...
Cornulete cu gem
Laptele se incalzeste putin si se adauga drojdia si sarea. In faina se face o gaura se adauga laptele , uleiul mirodeniile zaharul. Se amesteca si se lasa 30 min la frigider. Se scoate se intinde o foaie cere se taie in sferturi se pune gemul si se impacheteaza. Se tin la cuptor 30...
Rulada cu cacao
Albusurile se bat spumă cu sarea dupa care se adaugă zaharul. Gălbenușurile se amesteca bine cu uleiul/apa și zahărul vanilat se adaugă peste albușuri. Făina se adauga în ploaie. Compozitia se pune in tava de aragaz tapetată cu hirtie de copt și se lasă...
Salata de fructe
Se taie fructele cuburi si se curata de simburi si coaja. Se pun fructele intr-un vas mare se poate adauga rom/lichior se amesteca si se pune la frigider 2 ore. Cind se serveste se adauga frisca si ciocolata rasa.
Chec negru
Laptele, margarina, zahărul si cacaoa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Din compoziția aceasta se opresc 2 polonice pentru a glazura checul. Albușurile se bat spuma. Se adauga gălbenușurile bătute, făina în ploaie și praful de copt. Se amestecă cu o spatulă de sus...
Gogosi cu iaurt
Intr-un castron se pun faina,iaurtul,ouale,mirodeniile,uleiul,zaharul tos si vanilat bicarbonat stins cu apa/lamiie. Se amesteca bine si se lasa la crescut 30 de minute. Cind a crescut se intinde o foaie si se taie cu paharul. Se mai lasa 10 min sa mai creasca, dupa...
Chec cu cirese
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusurile spuma. Se adauga faina, praful de copt,zaharul vanilat. Compozitia se imparte in 2. In una se pune cacao ,cealalta se lasa simpla. Intr-o forma de chec se pune hirtie...
Clatite cu gem si frisca
Se bat albusurile spuma cu zaharul si putina sare. Galbenusurile se amesteca cu ulei. Se adauga faina si zaharul vanilat, apa minerala si se adauga peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. O tigaie se unge cu ulei si se adauga cite un polonic in tigaie .Tot asa pina se termina toata...
Prajitura cu fructe, frisca si ciocolata
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . Se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile amestecate cu apa minerala se adauga peste albusurile spuma. Se adauga faina si zaharul. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pun citeva capsuni (poza 3) Se pune compozitia...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Albusurile se bat spuma( bezea) cu 150 gr zahar tos pina se topeste zaharulGalbenusurile se freaca cu zaharul pudra si mascarponele.Frisca se mixeaza.In cafeaua racita se insiropeaza piscoturile. Crema 1 se toarna peste crema 2 si se pune si esenta....
Briose cu ciocolata
Se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile se amesteca cu ulei,laptele si zahrul vanilat se adauga peste albusuri.(poza 1) Faina se amesteca cu albusurile spuma in care am pus praful de copt. Tavile se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se...
Salam de biscuiţi reţetă
Salam de biscuiţi reţetă Se rup biscuitii si se amesteca cu laptele caldut (se dizolva zaharul). Se adauga untul moale, romul, cacao. Se amesteca se pune in folie de aluminiu. Se pun la frigider 5-6 ore. Eu l-am lasat de seara pina dimineata. Ambele au 1,300 gr. Pofta buna...