Făina se cerne într-un bol mare, punem sarea și rozmarinul. Facem o gaură în mijlocul făinii iar acolo vom turna maiaua.
Facem maiaua într-un bol, în felul următor: punem drojdia fărămițată, 100 ml lapte călduț amestecat cu zahărul și 100 ml...
Preparare aluat:
Se pune făina într-un bol şi în mijloc punem: apa călduţă, drojdie, uleiul şi sarea. Frământăm foarte bine până când aluatul este elstic dar nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop şi lăsăm la odihnit vreo 30 de minute.
Pe o...
Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune într-un vas cu laptele călduţ şi presărăm deasupra puţină făină. Lăasăm la dospit vreo 20 de minute.
Brânza se dă pe răzătoare.
Într-un vas mare vom cerne făina, facem o gaură în mijloc şi...
Preparare blat:
Se amestecă bine toate ingredientele şi se frămână cu puţin ulei până ao un aluat uşor de modelat şi nelipicios.
Asamblare:
Se unge tava cu unt şi se tapetează cu făină.
Se întinde o foaie şi se aşează în tavă.
Se...
Incepem prin a face maiaua : Apa se pune sa se incalzeasca, impreuna cu zaharul. Apa calduta se pune peste drojdie si se presara faina. Se lasa la dospit vreo 20-30 de minute.
Separat se pune faina intr-un bol, presaram sarea si punem maiaua, dupa ce a stat la dospit. Se amesteca...
Incepem prin a amesteca apa cu laptele.
Jumatate din cantitatea rezultata se amesteca cu zaharul si e toarna peste drojdie, asta este maiaua. Peste maia se presara o mana cu faina si se lasa la dospit, cam vreo 30 de min,
Cernem faina intr-un bol mare iar in mijlocul ei punem sare...
Mai intai facem maiaua. Apa calduta se amesteca cu zaharul si turnam peste drojdie. Presaram putin faina si lasam la dospit cateva minute, la loc cald. Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem sarea si untul topit (care a fost si racit). Adaugam maiaua in mijloc si incepem a...
Se pune malaiul, amestecat cu cimbrul, sarea si pudra de chilli, intr-un vas si se amesteca cu apa. Se pune uleiul si otetul, amestecand intruna. Se toarna faina, putin cate putin, si se amesteca pana facem un aluat normal. Aluatul nu trebuie sa fie foarte vartos dar nici lipicios....
Drojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina.
Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei.
In mijlocul fainii turnam drojdia dospita, sarea, si uleiul.
Incorporam luand faina dinspre margini spre mijloc si...
Preparare blat:
Se amesteca bine toate ingredientele pana cand iese un aluat numa’ bun de intins. Aluatul se aseaza intr-o tava unsa cu ulei
Pentru a face sosul iute , amestecam bine toate ingradientele.
Peste aluat punem sosul iute.
Sfaramam branzeturile peste sosul iute....
Preparare aluat:
Amestecam toate ingredientele si framantam bine. Cand am facut aluatul, il intidem pe o planseta si il asezam intr-o tava unsa cu ulei. Cuptorul trebuie preincins.
Peste aluat punem sosul de rosii amestecat cu busuiocul si putin piper, oprim din el 2-3 lingurite.
Radem...
Prepararea aluatului:
Untul se pune pune la topit cu 100 ml de apa.
Facem maiaua din 50 de ml apa calduta, zaharul si drojdia.
Intr-un bol mare se pune faina si se face un gol in miljloc. In golul acela punem apa cu unt calduta, sarea si maiaua.
Amestecam din...
In lapte se pune zaharul, margarina si drojdia la dizolvat.
Intr-un vas se pune faina, se presara sare si se face o gaura in mijlocul ei.
In acea gaura se pune laptele si 1 ou batut.
Se amesteca luand faina din exterior spre interior. Daca aluatul e prea vascos mai adaugati lapte caldut...
Se curata circa 3 cartofi maricei, se taie cubulete si se pun la fiert in apa calduta cu un praf de sare. Cand au fiert cartofii se face un piure impreuna cu untul, adica se paseaza cartofii. Sa nu uitati sa opriti o cana din apa in care cartofii.
Se incalzeste lapticul cu zahar, se pune...
Pâine cu iz mediteranean
Făina se cerne într-un bol mare, punem sarea și rozmarinul. Facem o gaură în mijlocul făinii iar acolo vom turna maiaua. Facem maiaua într-un bol, în felul următor: punem drojdia fărămițată, 100 ml lapte călduț amestecat cu zahărul și 100 ml...
Pizza quatro formaggi
Preparare aluat: Se pune făina într-un bol şi în mijloc punem: apa călduţă, drojdie, uleiul şi sarea. Frământăm foarte bine până când aluatul este elstic dar nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop şi lăsăm la odihnit vreo 30 de minute. Pe o...
Sărăţele~2~
Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune într-un vas cu laptele călduţ şi presărăm deasupra puţină făină. Lăasăm la dospit vreo 20 de minute. Brânza se dă pe răzătoare. Într-un vas mare vom cerne făina, facem o gaură în mijloc şi...
Xmas Pizza
Preparare blat: Se amestecă bine toate ingredientele şi se frămână cu puţin ulei până ao un aluat uşor de modelat şi nelipicios. Asamblare: Se unge tava cu unt şi se tapetează cu făină. Se întinde o foaie şi se aşează în tavă. Se...
Chifle simple
Incepem prin a face maiaua : Apa se pune sa se incalzeasca, impreuna cu zaharul. Apa calduta se pune peste drojdie si se presara faina. Se lasa la dospit vreo 20-30 de minute. Separat se pune faina intr-un bol, presaram sarea si punem maiaua, dupa ce a stat la dospit. Se amesteca...
Pâine margaretă
Incepem prin a amesteca apa cu laptele. Jumatate din cantitatea rezultata se amesteca cu zaharul si e toarna peste drojdie, asta este maiaua. Peste maia se presara o mana cu faina si se lasa la dospit, cam vreo 30 de min, Cernem faina intr-un bol mare iar in mijlocul ei punem sare...
Pâine cu înveliş crocant din sos de roşii
Mai intai facem maiaua. Apa calduta se amesteca cu zaharul si turnam peste drojdie. Presaram putin faina si lasam la dospit cateva minute, la loc cald. Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem sarea si untul topit (care a fost si racit). Adaugam maiaua in mijloc si incepem a...
Turte crocante cu mălai
Se pune malaiul, amestecat cu cimbrul, sarea si pudra de chilli, intr-un vas si se amesteca cu apa. Se pune uleiul si otetul, amestecand intruna. Se toarna faina, putin cate putin, si se amesteca pana facem un aluat normal. Aluatul nu trebuie sa fie foarte vartos dar nici lipicios....
Paine simplă
Drojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina. Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei. In mijlocul fainii turnam drojdia dospita, sarea, si uleiul. Incorporam luand faina dinspre margini spre mijloc si...
Pizza ţărănească şi picantă cu blat subţire
Preparare blat: Se amesteca bine toate ingredientele pana cand iese un aluat numa’ bun de intins. Aluatul se aseaza intr-o tava unsa cu ulei Pentru a face sosul iute , amestecam bine toate ingradientele. Peste aluat punem sosul iute. Sfaramam branzeturile peste sosul iute....
Pizza cu mozzarella, branza de capra si sos de busuioc
Preparare aluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine. Cand am facut aluatul, il intidem pe o planseta si il asezam intr-o tava unsa cu ulei. Cuptorul trebuie preincins. Peste aluat punem sosul de rosii amestecat cu busuiocul si putin piper, oprim din el 2-3 lingurite. Radem...
Pizza zâmbăreaţă
Prepararea aluatului: Untul se pune pune la topit cu 100 ml de apa. Facem maiaua din 50 de ml apa calduta, zaharul si drojdia. Intr-un bol mare se pune faina si se face un gol in miljloc. In golul acela punem apa cu unt calduta, sarea si maiaua. Amestecam din...
Paine impletita
In lapte se pune zaharul, margarina si drojdia la dizolvat. Intr-un vas se pune faina, se presara sare si se face o gaura in mijlocul ei. In acea gaura se pune laptele si 1 ou batut. Se amesteca luand faina din exterior spre interior. Daca aluatul e prea vascos mai adaugati lapte caldut...
Paine taraneasca cu cartofi
Se curata circa 3 cartofi maricei, se taie cubulete si se pun la fiert in apa calduta cu un praf de sare. Cand au fiert cartofii se face un piure impreuna cu untul, adica se paseaza cartofii. Sa nu uitati sa opriti o cana din apa in care cartofii. Se incalzeste lapticul cu zahar, se pune...