publicat la 22.03.2016
publicat la 29.07.2014
publicat la 09.05.2014
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu bombite de branza si nuca de cocos
Mai intai pregatim bombitele din branza prin amestecarea tuturor ingredientelor pana la omogenizarea completa Pentru blat procedam ca la chec ,adica se mixeaza bine albusurile cu putina sare ,se adauga zaharul ,se mix pana se topeste ,se adauga faina cacaoa ,praful de copt Se formeaza...
Prajitura cu foi si crema mentolata
Se face un aluat potrivit de tare din cele enumerate mai sus care se imparte in 4 , se intind foi subtiri si se coc Intre timp pregatim crema : dizolvam faina intr-un pahar de lapte , restul il punem la fiert cu zaharul si menta pe care dupa ce incepe sa fiarba o scoatem ( avem nevoie...
Prajitura cu iaurt
-se separa galbenusurile de albusi si se vor mixa cu zaharul,zaharul vanilat ,iaurtul si uleiul -se adauga albusul batut spuma,amestecanduse usor,dar si faina in care am adaugat praful de copt -in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia si se da la cuptor pana se...
Castraveti in otet
-se completeaza cu apa dupa ce au fost umplute cu castraveti,se adauga restul ingredientelor,se capseaza si se sterilizeaza 30-40 min calculat din momentul in care a inceput sa fiarba apa
Desert cornulete cu iaurt
Se formeaza un aluat din ingredientele de mai si se pune la rece pentru 30 minute-1 ora. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie subire si se taie patrate de 8-10 cm. Fiecare patrat se taie pe diagonala formand astfel doua triungiuri. Se umplu cornuletele dupa plac cu gem sau rahat si se ruleaza....
Frigarui din carne de porc
-carnea taiata cubulete se unge cu ulei si usturoi pisat,sare si piper si se da la rece -ardeiul si ceapa se taie cubulete -se incepe insirarea lor pe bete de frigarui -se coc pe gratarul bine incins
Rulada caramel
-pentru blat procedam ca la blatul obisnuit,se coace cam 12-15 min,se scoate si se ruleaza strans cu tot cu hartia de copt, Crema _4 lg de zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza,se toarna 1 cana de lapte si se tine pe foc pana se topeste zaharul -intr-un castron 4 lg amidon...
Supa crema de morcovi
-se taie cubulete si se pun la calit in cateva linguri de ulei sau unt -se adauga o cana de apa ,1-2 frunze de dafin si se tine pana se inmoaie -se vor scoate frunzele de dafin -se blenduieste si se serveste cu smantana dulce
Supa crema de sfecla rosie
-legumele se vor taia cubulete potrivite si se pun la fiert in apa cat sa le acopere, cu putina sare- -se pun in blender dupa care se adauga 1 cub de unt,sare s piper ,se completeaza cu apa in care au fiert legumele,pana capata o consistenta cremoasa -se serveste cu iaurt si partunjel...
Salata de fructe cu iaurt si menta
Am amestecat iaurtul cu frunzele de menta tocate fin dupa care am turnat peste fructe .A iesit o salata usoara dar mai ales racoritoare datorita mentei!( pe care am inceput sa o folosesc foarte des se pare!)
Puisori
-din drojdie ,laptele si putina faina se face maiaua care se va lasa la crescut -ouale se bat bine cu zaharul si un vf sare -se adauga peste maiaua crescuta -se adauga si uleiul sau untul ,aromele,faina cat sa iasa un aluat potrivit -se mai adauga in timpul framantarii ulei...
Chiftelute din linte
Asadar am lasat vreo 2 ore lintea curatata si spalata ,la inmuiat dupa care am pus-o la fiert pana s-a inmuiat ,se lasa la scurs se baga la robot alaturi de ceapa putin calita in 3-4 lg de ulei si se paseaza bine ,se sareaza ,pipereaza, se adauga oul usturoiul si 3-4 lg de faina...
Tarta pufoasa cu caise
Galbenusurile se freaca cu zaharul ,zaharul vanilat si uleiul pana se albesc -albusurile se bat spuma cu un praf de sare si praful de copt si se adauga peste galbenusuri -se adauga faina si se omogenizeaza bine amestecand de jos in sus -tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu...
Cotlete cu sos de rosii si masline
-cotletele se spala si se bat cu ciocanul de snitele,se sareaza si pipereaza se trec prin faina -se prajesc putin pe ambele parti in putin ulei alaturi de pastrama taiata subtirel -se scot cotletele si fasiile de pastrama iar in uleiul ramas se adauga bulionul si rosiile taiate...
Vinete cu rosii si usturoi
Vinetele se taie felii ,se sareaza si se lasa putin la scurs dupa care se coc putin intr-0 tava pe ambele parti ( in retete originala se puneau pe gratar). Intr-un bol se amesteca pasta de tomate cu usturoiul pisat,zaharul si 2-3 lg de ulei de masline,sare si pipER Tava se stropeste cu...
Snitele de pui cu nuca de cocos
Pieptul de pui se spala , se transaza subtire, , se condimenteaza, sareaza si pipereaza dupa care se trece prin faina prin ou si printr-un amestec de nuca de cocos si pesmet Se prajesc in ulei incins pe ambele parti
Rulada de pui
Feliile subtiri de carne de pui( piept) se bat cu ciocanul de snitele ,se sareaza, pipereaza, condimenteaza dupa gust,se asaza pe o foaie de staniol si hartie de copt iar deasupra se pun felii subtiri de cascaval si rondele de ardei. Se ruleaza strans si se introduce in cuptorul incins pt...
Salata mixta
Se rup frunzele de salata si spanac iar castravetii si rosiile se taie la dimensiunea dorita, peste care se adauga otet, ulei, sare si piper dupa gust!
Invartite
Drojdia se desface într-o cana de apa caldã si 1 lingurita de zahar. Se cerne fãina intr-un castron. În mijlocul moviliþei se face loc pentru zahãr, drojdie si ulei. Apã, se adaugã cât sã iasã un aluat...
Chant eclair
Blat: In albusul batut spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste , se adauga galbenusurile, faina cernuta, aromele si se amesteca , de jos in sus , incet pana se incorporeaza si aceasta.Se coace un blat pana trece testul scobitorii Foi albe: se framanta un...
Oua pe canapea
se pune la foc o craticioara cu apa in care am adaugat 1 lg otet( pt coagularea rapida a oului)iar in momentul in care a inceput sa fiarba facem cu ajutorul lingurii un vartej. Oul il spargem intr-un castronel si-l turnam foarte incet, lasam intre 4 si 5 minute,dupa care cu ajutorul...
Tocanita de mazare
-cartofii se curata si se taie mai mare (taranesc) si se pun la fiert in apa cu sare -separat se caleste o ceapa , se adauga bulionul si cateii de usturoi -daca cartofii sunt fierti se adauga si ei si mazarea fiarta in prealabil si putina apa in care au fiert cartofii...
Briose daneze
Am dizolvat zaharul si drojdia in lapte , am adaugat ouale , arome ( zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie )am adaugat faina putin cate putin si am framantat bine pana am obtinut un aluat potrivit pe care l-am lasat la crescut cam 1 1/2 ore , dupa care l -am luat iar la...
Salata de rosii si spanac
Frunzele de spanac se rup intr-un bol iar deasupra adaugam rosii taiate , ceapa si marar tocat. Deasupra turnam un amestec de 2-3 lg ulei, 1-2 lg otet de mere,sare si piper.
Pulpe de pui cu cartofi aromati la cuptor
Pulpele de pui se ung cu ulei, se sareaza ,pipereaza si se presara deasupra condimente pt pui Cartofii se curata, se ung cu ulei si se presara peste ei frunzulite de cimbru,sare, piper, condimente pt cartofi Se asaza in tava unsa cu ulei cartofii si pulpele iar pe putem aseza si rondele de...
Mere coapte
Se scobeste marul dar fara a-l strapunge in partea de jos Se umple cu zahar amestecat cu scortisoara si se da la cuptor pana se caramelizeaza zaharul.Se serveste neaparat cald!
Placinta de mere
Se face un aluat din apa sare, praf de copt si faina ct cuprinde pe care-l impartim in 8 bucati pe care cu ajutorul unui facalet ,le intindem cat mai subtiri cu putinta. Pe jumatate din foaie punem umplutura, restul ungem cu ulei. Rulam si asezam in tava unsa cu ulei. Procedam intocmai...
Salata de varza
Toate ingredientele sunt dupa gust . Se toaca marunt varza, iar morcovul se da pe razatoare. Peste acestea se adauga un dresing din ulei, otet ,sare si piper dupa gust.
Ciorba de vacuta
spalam bine carnea si o taiem in bucatele micute pe care le punem la fiert in apa, spumam mereu, iar pt a fi siguri ca nu mai lasa spuma se adauga 1 lingura sare. Legumele curatate si tocate marunt se calesc in putin ulei si se adauga si ele peste carne, se lasa la foc mic pana ce...
Salata de vinete
Se toaca vinetele (am avut la borcan conservate) cu marunt cu un satar de lemn daca se poate, apoi adaugati o ceapa data pe razatoare, pe gaurile mici. Incorporati uleiul ( cam 100 ml la 500 g vinete) in fir subtire amestecand neparat cu o lingura de lemn altfel oxideaza. Se adauga sare si...