publicat la 22.03.2016
publicat la 29.07.2014
publicat la 09.05.2014
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Budinca vanilata din paste cu telemea
Budinca vanilata din paste cu telemea este excelenta pentru masa de seara si nu numai. Peste pastele fierte in apa cu sare si scurse adaugam telemeaua pisata/rasa,zaharul si zaharul vanilinat,esenta de vanilie,zaharul,amestecam bine totul Turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu...
Briose tip pizza
Pentru prepararea acestei retete de briose vom proceda astfel: -mixam oul cu ulei si mustar dupa care am adaugat celelalte ingrediente , am omogenizat bine -am pus compozitia in tava pt briose,iar deasupre am adaugat ceapa verde taiata marunt, bucatele de carnat, si salam -dam la...
Tarta cu prune
Prepararea blatului pentru tarta -peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul,mixam pana se topeste complet -galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam in bezea - adaugam si faina cernuta ,omogenizam compozitia -turnam in tava de tarta unsa si tapetata cu...
Briose cu cacao si inima de cocos
-ouale,iaurtul,zaharul,praful de copt,uleiul si faina se mixeaza bine -din aceasta compozitie oprim cateva linguri in care vom adauga nuca de cocos in restul de compozitie adaugam cacaoa -umplem formele de briose 1/2 cu compozitia de cacao, iar in centrul lor turnam aluatul cu nuca de...
Fursecuri 'painici"
-iaurtul l-am mixat bine cu zaharul si zaharul vanilinat -adaugam ouale pe rand mixand dupa fiecare,amoniacul stins dar si esenta de vanilie -adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit dar nu foarte tare -lasam sa se odihneasca 15-20 min -formam bilute din aluat pe care le turtim cu...
Gogosele cu iaurt
-mixam bine toate ingredientele de mai sus -lasam cam 15 min sa se odihneasca -punem intr-o cratita/tigaie ulei si -l lasam sa se incinga -in uleiul bine incins (acum este cazul sa micsorati flacara de la aragaz )turnam cu ajutorul unei linguri mici gramajoare de aluat...
Prajitura "turnata "cu nectarine
-spalam nectarinele ,le tocam marunt..le punem impreuna cu zaharul intr-o tigaie ,le tinem pana ce zaharu si zaharul vanilinatl este complet dizolvat,lasam sa se racoreasca Pregatirea aluatului: -ouale,zaharul,laptele,uleiul si putina sare se mixeaza bine -se adauga pe rand faina in...
Orez la cuptor cu legume reteta delicioasa de post
Cum se prepara Orez la cuptor cu legume reteta delicioasa de post-ceapa se caleste in putin ulei dupa care adaugam ardeiul si morcovul tocate -tinem pana se inmoaie putin -adaugam rosia pasata -saram si piperam dupa gust,adaugam orezul spalat si scurs.dar si 4...
Paste cu carne la cuptor
Se pun la fiert in apa cu sare pastele -ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei,se adauga carnea tocata ,se tine la foc mic pana scade zeama lasata de carne si se rumeneste putin, -adaugam rosia pasata decojita si mai tinem pentru inca 5 min -saram si piperam dupa...
Shake cu piersici
-piersicile foarte bine spalate (si curatate de pielita pt cine doreste -eu nu am inlaturat-o pt ca acolo se gasesc cica cele mai multe vitamine)se pun in blender impreuna cu iaurtul ,zaharul si gheata -se mixeaza pana la obtinerea unei consistente uniforme -se toarna in pahare si se serveste.
Guguluf din albusuri cu cacao si visine
Se bat albusurile spuma tare cu putina sare,se adauga zaharul si zaharul vanilinat...se mixeaza pana se topeste. Adauga uleiul-omogenizam -adauga faina in care am adaugat praful de copt si inglobam in aluatul de albus Se toarna 1/2 din compozitie in tava unsa cu ulei si tapetata cu...
Pui cu scortisoara si curry
Carnea de pui se pune la fiert in apa cu sare,adaugam 1 morcov si 1/2 ceapa,sa fie mai gustos -dupa ce a fiert suficient carnea o scoatem si o calim in putin ulei,pe ambele parti pana capata o culoare frumoasa,le scoatem si le punem deoparte -cealalta 1/2 de ceapa o punem la calit in uleiul...
Bruschete la cuptor
-peste feliile de paine adaugam rosiile taiate cubulete ,asta dupa ce le-am inlaturat semintele,saram si piperam dupa gust,radem branza tare deasupra si dam la cuptor pana se rumenesc putin.
Guguluf cu lapte si Cioco-Duo
-ouale se mixeaza cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat,pana -si dubleaza volumul, -se adauga pe rand adauga laptele ,uleiul si faina si praful de copt,se omogenizeaza Se toarna in tava de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina ,1/2 din compozitie ,in restul se va adauga crema de...
Fursecuri pisate cu furculita (Fursecuri gandac)
-margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat -adauga faina ,praful de copt si omogenizati -se infoliaza aluatul si se da la rece pentru cat mai mult timp ,e bine de seara pana dimineata -se formeaza suluri de aluat din care se vor taia cu ajutorul unui fir de ata .discuri de...
Turta dulce
Zaharul il punem pe foc sa se caramelizeza,dupa care turnam deodata apa calda ,aproape fiarta,lasam sa se racoreasca,amestecand din cand in cand pentru dizolvarea completa -se amesteca ingredientele de mai sus +1 lingura de amoniac stins cu otet sau zeama de lamaie(da ati auzit bine 1...
Inghetata cu iaurt
In frisca batuta bine cu zaharul se adauga iaurtul,se omogenizeaza ,se imparte in doua parti egale,intr-una se adauga cacao iar in cealalta esenta de vanilie -se pue straturi alternative din compozitii, cacao si vanilie in vase de plastic,eu am folosit pahare de unica folosinta ,in ideea...
Shortbread Cookies ( fursecuri fainoase)
-mixam untul bine pana devine pufos,adaugam zaharul pudra si batem pana la dizolvarea completa -adaugam esenta de vanilie si faina -framantam bine si dam la rece pentru cel putin 1 -2 ore -intindem o foaie subtire de aluat si decupam fursecurile,-dam din nou la rece ,intre timp aprindem...
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!
Blatul: -peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet -adaugam faina si omogenizam galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie -omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt...
Legume gratinate
-se curata cartofii si se taie in felii subtiri,se stropesc cu ulei si se presara deasupra condimente pentru cartofi se vor taia felii subtiri si rosiile dar si dovleceii -se asaza in tava unsa cu ulei legumele alternand rosiile,dovlecelul si cartofii -se sareaza si pipereaza,se stropesc...
Sables (Fursecuri frantuzesti cu unt)
-untul ,zaharul vanilat si zaharul se mixeaza -adaugam oul si mixam bine -adaugam faina in care am adaugat praful de copt -framantam bine ,dam la rece pentru cel putin 1 ora. -dupa ce aluatul s-a intarit intindem foaie subtire de 0,5 cm decupam fursecurile le asezam in tava cu hartie...
Raviolii cu carne in sos tomat
Aluatul -framantam din ou,sare apa si faina un aluat potrivit,lasam sa se odihneasca Umplutura -ceapa se caleste putin,adaugam carnea si rosia tocata, -tinem pana scade zeama -saram si piperam -cu aceaasta umplutura vom umple aluatul lasat la odihna( vezi foto) -se fierb...
Dovlecei umpluti
-dovleceii se taie pe orizontala,se scobesc -ceapa se taie marunt ,se pune la calit impreuna cu mijlocul dovleceilor maruntit -se adauga carnea tocata,rosiile taiate cubulete,tinem pana scade zeama ,saram si piperam -cu aceasta umplutura vom umple "cojile"de dovlecel,asezam felii de...
Supa crema de linte
-lintea spalata bine se punne la fiert in apa cu sare (1-1/2 l) -intre timp cuatam si tocam legumele pe care le adaugam peste linte,adaugam sare dupa gust si 1 frunza de dafin -tinem pe foc pana ce toate ingredientele sunt fierte -lasam la racorit putin dupa care blenduim -servim cu...
'Rasturnata" cu banane
-ungem bine o tava de copt cu unt si presaram zahar,repartizam fructele pe intreaga suprafata,dam la rece -intre timp pregatim aluatul:mixand toate ingredientele de mai sus -turnam in tava peste fructe si coacem la 180 g pentru 20-30 min ,pana trece testul scobitorii. -rasturnam cu grija...
Conservarea frunzelor de vita
Se aleg frunzele de dimensiuni potrivite fragede, se sterg cu o carpa umeda .Se grupeaz 10-15 frunze, se strange sul ,se asaza in borcan , continua pana ce acesta este plin ( indesat bine) intre fiecare sul se presara sare.,dar si deasupra,se strange bine capacul borcanului si se da la loc...
Raviolii cu branza
Preparam aluatul: -oul se bate cu putina sare,adaugam apa,inglobam faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare -intindem aluatul in foaie subtire,formam raviolii adaugand umplutura de branza(vezi foto) -fierbem in apa cu sare pentru 5-6 min -servim calzi stropiti din belsug sau...
Guguluf cu banane si cacao
-bananele se piseaza,adaugam ouale,uleiul,untul aproape topit mixam bine -in alt castron se amesteca ingredientele uscate -adaugam ingredientele umede in cele uscate mixam bine -turnam compozitia in tavade guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina -se coace pana trece testul...
Rulada cu gem
Peste albusurile batute spuma cu putina sare adaugam zaharul,mixam pana la topirea acestuia -galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga in compozitia de bezea -adaugam si faina ,omogenizam compozitia cu miscari usoare de jos in sus -turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata...
Muffins cu bilute de cacao
-se mixeaza toate ingredientele de mai sus pana la omogenizarea completa -se incorporeaza si cerealele -se toarna in formele pt muffins -se coc la 180 grade timp de 30-40 min..pana trec testul scobitorii