Încălzim uşor laptele şi dizolvăm drojdia în el, adăugăm zahărul şi punem făină cât să devină ca o smântână, apoi lăsăm la crescut;
După ce şi-a dublat volumul, adăugăm untura, margarina, smântâna şi oul, le amestecăm bine şi...
Reteta de preparare a papanasilor
Brânza se amestecă cu zahărul, sarea, vanilia, ouăle, bicarbonatul şi făina; Într-o tigaie adâncă se pune uleiul la încins;
Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului, se găureşte cu degetul în...
Într-un castron se pune osânza măcinată, rece, împreună cu sarea, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie; Se mixează până când se omogenizează complet; Se adaugă smântâna şi se mixează încă 2-3 minute; Se adaugă câteva linguri de...
Se pregăteşte maiaua din drojie cu apa minerală călduţă şi făina şi se lasă la dospit
După ce a dospit, se amestecă zahărul cu laptele până se dizolvă bine şi se pune peste maia, apoi se adaugă coaja de portocală, lamâia stoarsă, şi 6 galbenuşuri frecate cu...
Laptele cald se amestecă cu zahărul şi drojdia, apoi se adaugă gălbenuşurile, vanilia, sarea şi untul. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu o lingură. Aluatul se răstoarnă pe masa pudrată cu făină şi se frământă puţin până se uniformizează. Se pune...
Cornulete sfaramicioase
Încălzim uşor laptele şi dizolvăm drojdia în el, adăugăm zahărul şi punem făină cât să devină ca o smântână, apoi lăsăm la crescut; După ce şi-a dublat volumul, adăugăm untura, margarina, smântâna şi oul, le amestecăm bine şi...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem
Reteta de preparare a papanasilor Brânza se amestecă cu zahărul, sarea, vanilia, ouăle, bicarbonatul şi făina; Într-o tigaie adâncă se pune uleiul la încins; Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului, se găureşte cu degetul în...
Cornulete fragede
Într-un castron se pune osânza măcinată, rece, împreună cu sarea, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie; Se mixează până când se omogenizează complet; Se adaugă smântâna şi se mixează încă 2-3 minute; Se adaugă câteva linguri de...
Cozonac cu nuca si mac
Se pregăteşte maiaua din drojie cu apa minerală călduţă şi făina şi se lasă la dospit După ce a dospit, se amestecă zahărul cu laptele până se dizolvă bine şi se pune peste maia, apoi se adaugă coaja de portocală, lamâia stoarsă, şi 6 galbenuşuri frecate cu...
Desert gogosi berlineze
Laptele cald se amestecă cu zahărul şi drojdia, apoi se adaugă gălbenuşurile, vanilia, sarea şi untul. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu o lingură. Aluatul se răstoarnă pe masa pudrată cu făină şi se frământă puţin până se uniformizează. Se pune...