Conopida se curata si se desface in buchetele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb moderat pentru a ramane usor crocante. Se scurg si se lasa la racit.
Separam albusurile de galbenusuri, frecam galbenusurile cu sare si nucsoara. Apoi adaugam parmezanul ras, faina si...
Cartofii se curata, se taie in cubulete si se fierb. Dupa ce se scurg de apa, se lasa la racit. Radem branza, adaugam peste ardeiul si ciupercile tocate marunt si cele 4 oua amestecate cu smantana, sarea si piperul. Punem si cartofii si amestecam.
Turnam intr o tava unsa cu putin unt si...
Punem intr un castron icrele si praful de sare si incepem sa mixam. Turnam uleiul putin cate putin pentru a nu se taia, iar dupa ce am pus jumatate din cantitatea de ulei, adaugam feliile de paine bine stoarse si mixam in continuare. Turnam si din zeama de lamaie, mai adaugam ulei, iar spre final...
Spalam feniculii si taiem fiecare bucata in 6. Ii fierbem in apa cu sare 10 minute. Ii punem intr o strecuratoare la scurs. Punem putin unt intr o tigaie si ii rumenim apoi ii punem intr o tava rotunda.
Pentru bechamel
Topim untul, adaugam faina si apoi treptat laptele amestecand bine...
Clatite
Se bat ouale cu mixerul,se adauga uleiul si laptele. Faina se adauga in ploaie ,amestecand mereu pt a nu se forma cocoloase. Foile de clatite se coc in tigaia unsa cu putin ulei.
Prosciutto se taie felii subtiri, iar cascavalul in bucatele. Umplem clatitele si le rulam.
Apoi le...
Ardeii se taie in bucati nu foarte mici si se calesc 15 minute impreuna cu catelul de usturoi. Intr un bol se pune ricotta,oul, parmezanul, sarea, piperul, prosciutto si cascavalul taiate cubulete si se amesteca toate. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt se aseaza foietajul, se...
Spanacul se caleste in putin ulei pana se evapora apa lasata si se lasa la racit. Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt.
Taiem aluatul de foietaj in forma rotunda si il punem in tava. Intepam aluatul din loc in loc pentru a nu se umfla la copt. Spanacul racit se amesteca cu ouale,...
Conopida impanata
Conopida se curata si se desface in buchetele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb moderat pentru a ramane usor crocante. Se scurg si se lasa la racit. Separam albusurile de galbenusuri, frecam galbenusurile cu sare si nucsoara. Apoi adaugam parmezanul ras, faina si...
Cartofi cu branza la cuptor
Cartofii se curata, se taie in cubulete si se fierb. Dupa ce se scurg de apa, se lasa la racit. Radem branza, adaugam peste ardeiul si ciupercile tocate marunt si cele 4 oua amestecate cu smantana, sarea si piperul. Punem si cartofii si amestecam. Turnam intr o tava unsa cu putin unt si...
Icre
Punem intr un castron icrele si praful de sare si incepem sa mixam. Turnam uleiul putin cate putin pentru a nu se taia, iar dupa ce am pus jumatate din cantitatea de ulei, adaugam feliile de paine bine stoarse si mixam in continuare. Turnam si din zeama de lamaie, mai adaugam ulei, iar spre final...
Fenicul gratinat
Spalam feniculii si taiem fiecare bucata in 6. Ii fierbem in apa cu sare 10 minute. Ii punem intr o strecuratoare la scurs. Punem putin unt intr o tigaie si ii rumenim apoi ii punem intr o tava rotunda. Pentru bechamel Topim untul, adaugam faina si apoi treptat laptele amestecand bine...
Clatite cu prosciutto si cascaval
Clatite Se bat ouale cu mixerul,se adauga uleiul si laptele. Faina se adauga in ploaie ,amestecand mereu pt a nu se forma cocoloase. Foile de clatite se coc in tigaia unsa cu putin ulei. Prosciutto se taie felii subtiri, iar cascavalul in bucatele. Umplem clatitele si le rulam. Apoi le...
Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei
Ardeii se taie in bucati nu foarte mici si se calesc 15 minute impreuna cu catelul de usturoi. Intr un bol se pune ricotta,oul, parmezanul, sarea, piperul, prosciutto si cascavalul taiate cubulete si se amesteca toate. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt se aseaza foietajul, se...
Tarta sarata cu spanac si ricotta
Spanacul se caleste in putin ulei pana se evapora apa lasata si se lasa la racit. Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt. Taiem aluatul de foietaj in forma rotunda si il punem in tava. Intepam aluatul din loc in loc pentru a nu se umfla la copt. Spanacul racit se amesteca cu ouale,...