Taiati ciupercile in cuburi si tocati usturoiul si chiliul marunt. Caliti in putin ulei pana ce ciupercile se aburesc putin. Apoi adaugati otetul balsamic si sosul se soia si lasati pe foc mic pentru 10 - 15 minute. Daca doriti puteti prajii feliile de paine mie insa imi plac asa cum sunt....
Pentru sosul hollandaise: Folositi un vas de sticla pe care il puteti pune peste un alt vas cu apa care fierbe. Mixati galbenusurile cu otetul pana ce se deschid putin la culoare apoi asezati castronul peste vasul cu apa fierbinte. Turnati untul topit, putin cate putin peste galbenusuri...
Curatati cartofii si fierbetii in apa cu un praf de sare pana ce devin moi si pufosi. Scurgeti apa si pasatii cu o furculita. Amestecati faina, cartofii fierti, untul, praful de copt, un praf de sare si piper pana ce obtineti un aluat moale.
Sfarmati branza de oaie si amestecati cu patrunjelul...
Tocati ciupercile, ardeiul si sunca si caliti-le in putin ulei.
Cand legumele s-au calit, ungeti o tigaie curata cu putin ulei si asezati o lipie(eu a trebuit sa le tai pe jumatate deoarece erau cam mari si tigaia cam mica :D). Incalziti lipia pe fiecare parte cam 10 secunde...
Zdrobiti usturoiul cat de marunt puteti si amestecati-l cu uleiul de masline si un praf de sare. Prajiti feliile de bagheta (eu le-am pus sub grill pentru cateva minute)pana ce capata o culoare aurie apoi ungeti cu uleiul obtinut cu ajutorul unei pensule de bucatarie.
Opariti...
Curatati, spalati si taiati cartofii in felii subtiri cam de 1 mm grosime.
Amestecati faina cu apa, laptele si un praf de sare si piper pana obtineti o compozitie omogena de consistenta smantanii.
Dati feliile de cartofi prin amestecul de faina si prajiti-le in uleiul incins....
Taiati ceapa marunt, fierbeti si tocati spanacul si dati cascavalul prin razuitoarea mare. Feliati rosiile, taiati carnatul chorizo in cuburi mici si prajiti-l in putin ulei pentru 2-3 minute la foc mic.
Bateti ouale cu un praf de sare si piper si laptele dulce, adaugati legumele cascavalul,...
Fierbeti ouale tari, curatati-le de coaja si sfaramati-le intr-un castron cu o furculita.
Eu am impartit ouale in doua parti egale, in una din parti am adaugat manunchiul de chives taiate marunt un praf de sare si piper si jumatate din maioneza. Amestecand bine pana am obtinut o compozitie...
Spalati ciupercile scoateti-le cotoarele si tocati-le marunt.
Puneti intr-un bol cotoarele ciupercilor, patrunjelul si firul de ceapa tocat marunt.
Dati cascavalul prin razatoare.
Amestecati cascavalul cu restul ingredientelor.
Umpleti ciupercile cu amestecul obtinut si puneti-le pe...
Bruschette Cu Ciuperci Si Otet Balsamic
Taiati ciupercile in cuburi si tocati usturoiul si chiliul marunt. Caliti in putin ulei pana ce ciupercile se aburesc putin. Apoi adaugati otetul balsamic si sosul se soia si lasati pe foc mic pentru 10 - 15 minute. Daca doriti puteti prajii feliile de paine mie insa imi plac asa cum sunt....
Eggs Benedict
Pentru sosul hollandaise: Folositi un vas de sticla pe care il puteti pune peste un alt vas cu apa care fierbe. Mixati galbenusurile cu otetul pana ce se deschid putin la culoare apoi asezati castronul peste vasul cu apa fierbinte. Turnati untul topit, putin cate putin peste galbenusuri...
Cornulete cu cartofi si branza de oaie
Curatati cartofii si fierbetii in apa cu un praf de sare pana ce devin moi si pufosi. Scurgeti apa si pasatii cu o furculita. Amestecati faina, cartofii fierti, untul, praful de copt, un praf de sare si piper pana ce obtineti un aluat moale. Sfarmati branza de oaie si amestecati cu patrunjelul...
Quesadilla cu sunca si ciuperci
Tocati ciupercile, ardeiul si sunca si caliti-le in putin ulei. Cand legumele s-au calit, ungeti o tigaie curata cu putin ulei si asezati o lipie(eu a trebuit sa le tai pe jumatate deoarece erau cam mari si tigaia cam mica :D). Incalziti lipia pe fiecare parte cam 10 secunde...
Bruschette Mediteraneene
Zdrobiti usturoiul cat de marunt puteti si amestecati-l cu uleiul de masline si un praf de sare. Prajiti feliile de bagheta (eu le-am pus sub grill pentru cateva minute)pana ce capata o culoare aurie apoi ungeti cu uleiul obtinut cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Opariti...
Fritters De Cartofi
Curatati, spalati si taiati cartofii in felii subtiri cam de 1 mm grosime. Amestecati faina cu apa, laptele si un praf de sare si piper pana obtineti o compozitie omogena de consistenta smantanii. Dati feliile de cartofi prin amestecul de faina si prajiti-le in uleiul incins....
Frittata cu spanac si chorizo
Taiati ceapa marunt, fierbeti si tocati spanacul si dati cascavalul prin razuitoarea mare. Feliati rosiile, taiati carnatul chorizo in cuburi mici si prajiti-l in putin ulei pentru 2-3 minute la foc mic. Bateti ouale cu un praf de sare si piper si laptele dulce, adaugati legumele cascavalul,...
Sandwich Cu Ou
Fierbeti ouale tari, curatati-le de coaja si sfaramati-le intr-un castron cu o furculita. Eu am impartit ouale in doua parti egale, in una din parti am adaugat manunchiul de chives taiate marunt un praf de sare si piper si jumatate din maioneza. Amestecand bine pana am obtinut o compozitie...
Ciuperci umplute
Spalati ciupercile scoateti-le cotoarele si tocati-le marunt. Puneti intr-un bol cotoarele ciupercilor, patrunjelul si firul de ceapa tocat marunt. Dati cascavalul prin razatoare. Amestecati cascavalul cu restul ingredientelor. Umpleti ciupercile cu amestecul obtinut si puneti-le pe...