publicat la 28.11.2013
publicat la 27.11.2013
publicat la 27.11.2013
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Kadayif
Scoatem fideaua pt. kadayif din cutie si o separam fir cu fir pt. ca ea este presata. Tocam nuca la robot si o amestecam cu o lingurita de scortisoara. Tava de la cuptor o ungem cu 50 g unt si punem 1/3 din fidea peste care punem jumatate din nuca macinata. Punem 2/3 din fidea. Acum...
Fursecuri fragede cu gem
Untul,zaharul pudra si galbenusurile le mixam pana obtinem o pasta cremoasa. Incorporam treptat faina apoi adaugam esenta si laptele. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam pentru o ora la frigider. Se intinde o foaie subtire si dam forma fursecurilor pe care le dam la...
Salam de biscuiti reteta cu rahat, nuca si stafide
Salam de biscuiti reteta Punem apa cu zaharul tos si zaharul vanilat la fiert . Cand a dat in clocot adaugam margarina si cacaoa. Omogenizam bine si cand margarina s-a topit luam de pe foc si punem esenta. Intr-un castron rupem biscuitii,punem rahatul taiat cubulete...
Gem de gutui
Spalam gutuile bine,le taiem pe jumatate si le scoatem samburii. Punem apa si zaharul intr-o oala la foc mic. Gutuile le dam prin razatoarea mare si le punem in oala,le fierbem la foc mic pana se inmoaie dar nu mai mult de 45 de min. Punem zaharul vanilat ,zeama de la lamaie si punem...
Friganele cu banane
Intr-un castron se cerne faina se amesteca cu praful de copt,se adauga zaharul,cocosul si se amesteca. Separat,intr-un castron se zdrobesc bananele cu o furculita,peste care se adauga ingredientele amestecand bine,se pune un praf de sare si coaja de lamaie. Daca conpozitia este prea moale...
Chec cu stafide si caise confiate
Separam albusurile de galbenusuri. Stafidele le punem la inmuiat pentru 25 de minute in apa calda cu zahar si esenta de rom. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce se fac spuma,adaugam untul (la temperatura camerei),apoi laptele. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Se...
Sekerpare - fursecuri insiropate
Intr-un lighean punem oualele,margarina la temperatura camerei,nuca de cocos,grisul,praful de copt,zaharul pudra si faina putin cate putin si incepem sa framantam. Coca este gata cand nu se mai lipeste de maini si e putin tare. Rupem bucatele cat o nuca si le dam forma. Le asezam in tava...
Borek - Pachetele cu spanac
Ceapa tocata fin se caleste apoi se adauga spanacul se pune sare dupa gust si se caleste pana ramane fara apa. Se lasa la racit. Punem untul la topit,adaugam uleiul si omogenizam. Se ia o foaie de placinta si se unge cu amestecul de unt si ulei,se pune peste inca o foaie si se unge....
Pocea cu branza "peynirli poca"
Se dizolva zaharul in apa calda dupa care dizolvam si drojdia,lasam 5 min sa creasca. Intr-un lighean punem laptele,albusurile,uleiul,iaurtul,sarea si drojdia,pe care le amestecam bine. Punem faina cat cuprinde si formam o coca care sa nu se lipeasca de maini,pufoasa si elastica. Branza...