adry88

1

Bucataras
incepator

Roman

Bucataras din 25.04.2011

RETETE247
PRIETENI230
Retete

Desert gogosi de post

In Dulciuri la 8 Apr 2017

Intr-un vas, amestecam faina cu zaharul, sare, coaja de portocala. Facem o gaura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa, adaugam treptat apa (la temperatura camerei), pana rezulta un aluat omogen si usor lipicios. La final, framantam aluatul cu ulei, pana ce nu se mai lipeste de...

Desert clatite de post

In Dulciuri la 8 Apr 2017

Intr-un vas, adaugam faina, zaharul, sare, coaja de portocala, praful de copt; amestecam bine, dupa care facem o gaura si adaugam uleiul si treptat, apa, ca sa nu faca cocoloase, pana rezulta un aluat putin mai gros fata de cel cu oua. Le coacem cca. 1-2 min pe ambele parti, in tigaia incinsa...

Cartofi cu leurda

In Mancaruri de post la 8 Apr 2017

Cartofii ii curatam, ii spalam, dupa care ii taiem in cuburi (ca la supa). Ii punem intr-un ceaun, in care adaugam uleiul, apa, condimente dupa gust, acoperim cu un capac si punem la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Cand sunt gata cartofii (daca mai este nevoie adaugam apa),...

Inghetata cu jeleu

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Pregatim plicul de tort gelee confrom instructiunilor de pe plic numai ca vom folosi sirop de capsuni in loc de apa( pentru sirop am pus 300 g capsuni cu zahar peste noapte si siropul lasat l-am folosit) Lasam sa se raceasca cateva secunde dupa care in forme de inghetata sau pahare ...

Inghetata cu ciocolata si capsuni

In Dulciuri la 14 Iun 2016

Intr-o cratita adaugam laptele impreuna cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam faina dizolvata cu putin lapte rece,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam untul si amestecam pana ce se omogenizeaza. Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Intre timp mixam frisca...

Inghetata de vanilie cu cirese

In Dulciuri la 14 Iun 2016

Intr-o cratita adaugam laptele si zaharul, punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile batute,amidonul amestecat cu putin lapte. Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,la final adaugam esenta de vanilie,acoperim si lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 14 Iun 2016

Capsunele le curatam de codita,le spalam,le scurgem de apa,adaugam 100 g zahar peste ele si lasam deoparte cca 15 min(sa lase un pic de sirop). Mixam smantana impreuna cu zaharul. Mixam branza impreuna cu capsunele,adaugand treptat siropul lasat,adaugam frisca si amestecam cu paleta bine,...

Clatite cu piersici

In Dulciuri la 21 Feb 2016

Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul, praful de sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, adaugam smantana, laptele, untul topit si racit si amestecam bine. Adaugam faina, praful de copt, amestecam bine pana ce rezulta o compozitie fluida si fara cocoloase. Dam la rece 30 min....

Ochiuri dulci

In Dulciuri la 18 Feb 2016

Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul uleiul,laptele,apa si amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,pana rezulta o compozitie mai groasa, Dam la rece 30 min Intr-o tigaie incalzita  ungem cu putin ulei,adaugam un polonic de...

Clatite rupte

In Dulciuri la 18 Feb 2016

Galbenusurile,laptele,esenta,zaharul le amestecam bine dupa care adaugam faina treptat amestecand continuu. Dupa ce s-a incorporat faina adaugam albusurile mixate spuma cu un praf de sare.Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza. Intr-o tigaie topim putin unt si cand s-a...

Tort cu trei creme

In Dulciuri la 2 Feb 2015

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare. In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si esenta pana devine o crema, adaugam amidonul amestecat cu faina, praful de copt, cacao, faina, amestecam cu o spatula. La final adaugam treptat  spuma de albusuri amestecand cu miscari usoare....

Desert la pahar

In Dulciuri la 2 Feb 2015

Laptele si cafeaua punem la fiert cu zaharul, cand incepe sa fiarba adaugam ouale batute, faina, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam ciocolata pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu frisca mixata inainte. Intre timp mixam...

Tort cu mascarpone

In Torturi la 28 Mar 2014

Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul treptat ca la maioneza,laptele,amestestecam pana ce se omogenizeaza, Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt,cacao si coaja de portocala,...

Pulpe de rata la cuptor

In Rata la 28 Mar 2014

Pulpele de rata le spalam,curam si le prajim in putin ulei cat sa se rumeneasca putin, Pulpele le asezam cu pielea in jos intr-o tava unsa cu ulei,le condimentam cu sare,piper,rozmarin,ustuoiul taiat marunt,stropim carnea cu ulei( in care am prajit)si adaugam vinul,apa cat sa le acopere,...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 27 Mar 2014

Intr-un bol adaugam faina,o amestecam cu zaharul,coaja de portocale,sare,facem gaura in mijloc adaugam oaule batute,drojdia dizolvata cu putina apa calduta,smantana si incepem sa framantam adaugand treptat laptele,(daca mai este nevoie adaugam lapte sau apa)la final framantam coca cu...

Cartofi taranesti cu ardei

In Mancaruri de post la 27 Mar 2014

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete (ca pentru ciorba) Curatam ceapa,usturoiul si ardeiul,le spalam dupa care le tocam fideluta, Intr-o cratita (tigaie) adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa, usturoiul, ardeiul si lasam sa se caleasca putin (cat sa se...

Cornulete

In Dulciuri la 26 Mar 2014

Intr-un bol mixam oul cu zaharul,dupa care adaugam untul si untura,mixam pana ce se omogenizeaza, Amestecam drojdia cu putina apa calduta si 1 lingurita zahar, Intr-un bol mai mare adaugam cca 600 g faina si facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia,amestecul de ou si restul de ingrediente...

Chec cu unt si nuca

In Dulciuri la 26 Mar 2014

Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa, Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare,adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocale si nuca si amestecam cu o lingura cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza, Turnam aluatul (din care oprim 2...

Pui cu sos de smantana

In Pui la 26 Mar 2014

Intr-o cratita punem carnea(spalat si transat puiul)lasam sa fiarba cca 40 min(depinde de pui eu am folosit de tara) Cand au fiert scoatem carnea si o prajim in putin ulei(eu am folosit doar pieptul si pulpele,din restul am facut ciorba) Dupa ce s-a prajit carnea pe ambele parti,scoatem pe...

Chec cu portocala

In Dulciuri la 4 Mar 2014

Mixam albusurile cu un praf de sare spuma, Galbenusurile le mixam cu ulei,laptele si adaugam faina amestecata cu praful de copt,adaugam albusurile spuma,coaja rasa si sucul de portocala, Amestecam pana ce se omogenizeaza cu o lingura de lemn, Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 4 Mar 2014

Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu sare, Intre timp curatam ,morcovii,pastarnacul,telina,ceapale taiem in bucati si punem la fiert (dupa ce am strans spuma formata de carne)foile de dafin si cimbru. Lasam sa fiarba totul foarte bine. Cand au fiert scoatem legumele si...

Gogosi glazurate

In Dulciuri la 4 Mar 2014

Intr-un lighean adaugam faina,coaja de portocala,zaharul si sare,amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,bere,apa minerala(la temperatura camerei)incepem sa framantam un aluat nelipicios, Este posibil sa mai fie necesar faina sau apa dupa caz, La final...

Biscuiti spritati

In Dulciuri la 14 Feb 2014

Intr-un bol mixam untura cu zaharul,aduagam ouale si mixam dupa fiecare,adaugam laptele,smantana,esenta de vanilie,coaja de lamaie si mixam pana ce se omogenizeaza, Adaugam nuca macinata,praful de copt si treptat faina amestecand cu o lingura cat putem dupa care amestecam cu mana, Trebuie...

Ficatei de pui cu galuste

In Ficat la 13 Feb 2014

Ficatul de pui il spalam,curatam de pielita si adaugam intr-o oala cu apa la fiert, Lasam sa clocoteasca cateva clocote,spumand de cate ori este nevoie, Intre timp curatam ceapa si tocam marunt Calim ceapa in uleiul incalzit si cand a devenit transparenta adaugam pasta de...

Snitele de pui

In Pui la 13 Feb 2014

Pieptul de pui il spalam,il taiem felii si il vom bate  fiecare felie cu ciocanul de batut snitele Condimentam carnea cu sare si piper, Usturoiul il curatam,pisam,adaugam putin ulei ca la mujdei, In alt vas batem ouale cu putina sare,adaugam laptele,faina,oregano si piper dupa gust,...

Tort cu crema de unt

In Torturi la 13 Feb 2014

Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala. Amestecam cu o lingura cu miscari de sus in jos, adaugam colorantul si ciocolata topita...

Melci cu nuca

In Dulciuri la 12 Feb 2014

Aluatul -Intr-un bol amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, Intr-un lighean adaugam faina,sarea,coaja de lamaie,facem gaura in mijloc, adaugam untul moale,iaurtul,oul batut,drojdia si incepem sa framantam; daca este nevoie adaugam apa calduta, Framantam o coca...

Paste cu ton

In Paste la 12 Feb 2014

Punem apa cu sare intr-o oala si punem la fiert, Cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele si fierbem conform instructiunilor de pe pachet(eu le-am fiert al dente)le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, Intre timp curatam ceapa si o calim,adaugam pasta de gulas,sucul de...

Salata de fasole galbena

In Salate la 11 Feb 2014

Fasolea (eu am avut la borcan) o spalam bine dupa care o fierbem in apa cu sare, Cand fasolea este fiarta o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca, Intre timp pregatim maioneza din un galbenus,1 lingura mustar si ulei,, Taiem fasolea in rondele mici,dam morcovii curatati prin...

Rulada de pui

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2014

Pieptul de pui se taie felii, se suprapun cate 3 felii si se bat ca pentru snitele Se condimenteza feliile de carne dupa care am adaugat felii de cascaval, sunca deasupra si oua (care le-am fiert inainte), Rulam cat mai strans,avand grija sa nu se desfaca fasiile de carne, Asezam intr-o...

Afisate 1 - 30 din 247 retete    

Postari recente

publicat la 08.04.2017

Desert gogosi de post

publicat la 08.04.2017

Desert clatite de post

publicat la 08.04.2017

Cartofi cu leurda

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]