Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie.
Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa.
Dupa ce da primul clocot, aruncam apa, apoi punem alta apa curata.
Dam iar pe foc sa fiarba,...
Spalam pulpele si le punem la fiert intr-o oala cu cca. 4 litri de apa. Cand spuma s-a format la suprafata, o inlaturam.
Spalam toate legumele si le curatam.
Ceapa o taiem fideluta, morcovul rondele, ardeiul bastonase, dovlecelul cuburi.
Le adaugam in oala peste carne si le lasam...
Curatam si spalam ceapa si cartofii. Ceapa o taiem in 4, iar cartofii cuburi.
Le punem intr-o oala, adaugam apa cat cuprinde, putina sare si punem la fiert.
Intre timp spalam si curatam ardeiul capia, apoi il coacem. Eu l-am copt in 2 timpi si 3 miscari:)) cu ajutorul aparatului Breville...
Spalam carnea si o punem la fiert in cca. 3,5-4 l de apa. Adaugam si putina sare si lasam carnea sa fiarba la foc mic pana cand se va forma spuma deasupra. Inlaturam spuma si adaugam legumele intregi sau taiate bucati mari, pe care le-am spalat si curatat inainte. Acoperim oala cu un capac si le...
Curatam si spalam toate legumele. Taiem ceapa fideluta si o punem la calit intr-o oala in care am adaugat 2 linguri de ulei. Adaugam si putina apa.
Taiem bucati mari si restul legumelor. Punem acum in oala toate legumele in afara de dovlecel si cartofi, adaugam zarzavatul si cca. 3,5...
Curatam si spalam ceapa, morcovii si cartofii si ii punem la fiert in apa cu putina sare.
Cand sunt fierte, se scot din apa(apa in care au fiert o pastram), se lasa putin la racit si se pun la robot impreuna cu nautul care a fost scurs de zeama si spalat.
Se mixeaza pana cand se obtine o...
Curatam si spalam toate legumele, apoi le punem le fiert intr-o oala cu apa.
Cat timp legumele stau la fiert ne ocupam de perisoare: carnea o amestecam cu orezul, ouale, faina, sarea si piperul pana obtinem o pasta. Formam perisoarele cu mainile umede si le punem pe un tocator de lemn....
Cum se prepara Ciorba de salata verde - Reteta simpla si gustoasa
Spalam bine frunzele de salata si le taiem fideluta. In oala de gatit topim untul si punem la calit ceapa verde taiata rondele si ceapa uscata tocata marunt.
Adaugam si morcovul dat prin razatoarea mare si imediat punem...
Cum se prepara Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc:
Curatam toate legumele si le spalam bine.
Ceapa o tocam si o adaugam la calit intr-o oala in care am pus 2-3 linguri de ulei si putina apa.
Adaugam peste ceapa morcovul taiat cuburi...
Spalam bine legumele si le curatam.
Taiem ceapa pestisori si o punem intr-o oala la calit in 2-3 linguri de unt.
Morcovul si pastarnacul se taie rondele, ardeiul il taiem cuburi mari, usturoiul il taiem felii, iar cartofii cuburi.
Adaugam toate legumele peste ceapa, punem putina apa,...
Spalam bine pieptul de pui, umplem o oala cu 4 litri de apa si punem pieptul la fiert.
Cand pieptul incepe sa fiarba, inlaturam spuma cu o spumiera.
Spalam bine si curatam legumele - cepele, morcovii, pastarnacul si ardeiul - le taiem in bucati mari si le punem la fiert impreuna cu carnea....
Carnea se spala bine si se pune la fiert. Dupa ce a dat primul clocot, cu o spumiera se ia toata spuma si se lasa la fiert peste 1 ora (atat cat este nevoie).
Se adauga ceapa, morcovul si rosia tocate marunt. se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pun cartofii si dovlecelul taiati cuburi,...
Curatam ceapa si morcovul, le spalam bine, le taiem marunt.
Umplem cu apa o oala(cam 3 sfeturi) in care punem la fiert ceapa, morcovul si zarzavatul.
Urzicile le curatam bine, le spalam in multe ape reci si le punem la fiert.
Adaugam cartofii taiati cuburi si taiteii.
Punem cca 500 ml...
Cum se prepara Ciorba din coada de vita cu legume si acrita cu bors
Carnea o spalam bine si o punem la fiert.
Dupa ce a dat un clocot, aruncam apa, spalam bine oala,spalam si carnea, punem apa curata (cca4 litri) si carnea, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba aprox 1h jumatate la foc...
Spalam bine ceapa si morcovul, le taiem cubulete mici dupa care le punem la fiert.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam 1 pum de orez, rosia taiata cubulete si cele 3 linguri de zarzavat si mai lasam la fiert cateva minute.
Pregatim perisoarele:
Amestecam carnea cu 1 pumn de...
Spalam bine scarita, o taiem bucatele si o punem la fiert.
Cand carnea este pe jumatate fiarta, taiem morcovul si ceapa cubulete si le punem peste carne la fiert.
Adaugam rosia taiata cubulete, zarzavatul si lasam sa fiarba.
Dupa ce a dat un clocot adaugam borsul, punem sare si piper...
Taiem toate legumele in cubulete mici. Punem la fiert ceapa, morcovul si ardeiul. Cand acestea sunt pe jumatate fierte adaugam dovlecelul, cartofii si 2-3 linguri de zarzavat si lasam la fiert.
Dupa ce legumele sunt aproape fierte punem fideaua, borsul si sare dupa gust. Mai lasam inca 2-3...
Carnea de pui o punem la fiert, legumele le taiem cubulete iar conopida buchetele mici.
Cand carnea fierbe si spuma se ridica la suprafata, inlaturam spuma si adaugam legumele si lasam sa fiarba impreuna cu carnea.
Dupa ce legumele si carnea sunt fierte adaugam borsul in functie de cat de...
Carnea o amestecam cu orezul, ouale, sarea si piperul pana se formeaza o pasta. Formam perisoarele in mana si le punem pe un fund de lemn.
Legumele le taiem in cubulete mici, conopida o rupem buchetele.Punem toate legumele la fiert cu putina sare si delikat iar cand apa fierbe adaugam orezul...
Ciorba de fasole cu afumatura
Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie. Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce da primul clocot, aruncam apa, apoi punem alta apa curata. Dam iar pe foc sa fiarba,...
Supa de pui cu legume si taitei
Spalam pulpele si le punem la fiert intr-o oala cu cca. 4 litri de apa. Cand spuma s-a format la suprafata, o inlaturam. Spalam toate legumele si le curatam. Ceapa o taiem fideluta, morcovul rondele, ardeiul bastonase, dovlecelul cuburi. Le adaugam in oala peste carne si le lasam...
Supa crema de cartofi cu ardei copt si usturoi
Curatam si spalam ceapa si cartofii. Ceapa o taiem in 4, iar cartofii cuburi. Le punem intr-o oala, adaugam apa cat cuprinde, putina sare si punem la fiert. Intre timp spalam si curatam ardeiul capia, apoi il coacem. Eu l-am copt in 2 timpi si 3 miscari:)) cu ajutorul aparatului Breville...
Supa cu galuste
Spalam carnea si o punem la fiert in cca. 3,5-4 l de apa. Adaugam si putina sare si lasam carnea sa fiarba la foc mic pana cand se va forma spuma deasupra. Inlaturam spuma si adaugam legumele intregi sau taiate bucati mari, pe care le-am spalat si curatat inainte. Acoperim oala cu un capac si le...
Supa de legume cu turnatei
Curatam si spalam toate legumele. Taiem ceapa fideluta si o punem la calit intr-o oala in care am adaugat 2 linguri de ulei. Adaugam si putina apa. Taiem bucati mari si restul legumelor. Punem acum in oala toate legumele in afara de dovlecel si cartofi, adaugam zarzavatul si cca. 3,5...
Supa crema de naut
Curatam si spalam ceapa, morcovii si cartofii si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierte, se scot din apa(apa in care au fiert o pastram), se lasa putin la racit si se pun la robot impreuna cu nautul care a fost scurs de zeama si spalat. Se mixeaza pana cand se obtine o...
Supa de rosii cu perisoare
Curatam si spalam toate legumele, apoi le punem le fiert intr-o oala cu apa. Cat timp legumele stau la fiert ne ocupam de perisoare: carnea o amestecam cu orezul, ouale, faina, sarea si piperul pana obtinem o pasta. Formam perisoarele cu mainile umede si le punem pe un tocator de lemn....
Ciorba de salata verde - Reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Ciorba de salata verde - Reteta simpla si gustoasa Spalam bine frunzele de salata si le taiem fideluta. In oala de gatit topim untul si punem la calit ceapa verde taiata rondele si ceapa uscata tocata marunt. Adaugam si morcovul dat prin razatoarea mare si imediat punem...
Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc
Cum se prepara Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc: Curatam toate legumele si le spalam bine. Ceapa o tocam si o adaugam la calit intr-o oala in care am pus 2-3 linguri de ulei si putina apa. Adaugam peste ceapa morcovul taiat cuburi...
Supa crema de legume cu crutoane
Spalam bine legumele si le curatam. Taiem ceapa pestisori si o punem intr-o oala la calit in 2-3 linguri de unt. Morcovul si pastarnacul se taie rondele, ardeiul il taiem cuburi mari, usturoiul il taiem felii, iar cartofii cuburi. Adaugam toate legumele peste ceapa, punem putina apa,...
Ciorba radauteana
Spalam bine pieptul de pui, umplem o oala cu 4 litri de apa si punem pieptul la fiert. Cand pieptul incepe sa fiarba, inlaturam spuma cu o spumiera. Spalam bine si curatam legumele - cepele, morcovii, pastarnacul si ardeiul - le taiem in bucati mari si le punem la fiert impreuna cu carnea....
Ciorba de gaina
Carnea se spala bine si se pune la fiert. Dupa ce a dat primul clocot, cu o spumiera se ia toata spuma si se lasa la fiert peste 1 ora (atat cat este nevoie). Se adauga ceapa, morcovul si rosia tocate marunt. se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pun cartofii si dovlecelul taiati cuburi,...
Bors de urzici
Curatam ceapa si morcovul, le spalam bine, le taiem marunt. Umplem cu apa o oala(cam 3 sfeturi) in care punem la fiert ceapa, morcovul si zarzavatul. Urzicile le curatam bine, le spalam in multe ape reci si le punem la fiert. Adaugam cartofii taiati cuburi si taiteii. Punem cca 500 ml...
Ciorba din coada de vita cu legume si acrita cu bors
Cum se prepara Ciorba din coada de vita cu legume si acrita cu bors Carnea o spalam bine si o punem la fiert. Dupa ce a dat un clocot, aruncam apa, spalam bine oala,spalam si carnea, punem apa curata (cca4 litri) si carnea, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba aprox 1h jumatate la foc...
Ciorba cu perisoare de vita
Spalam bine ceapa si morcovul, le taiem cubulete mici dupa care le punem la fiert. Cand apa incepe sa fiarba adaugam 1 pum de orez, rosia taiata cubulete si cele 3 linguri de zarzavat si mai lasam la fiert cateva minute. Pregatim perisoarele: Amestecam carnea cu 1 pumn de...
Bors cu afumatura
Spalam bine scarita, o taiem bucatele si o punem la fiert. Cand carnea este pe jumatate fiarta, taiem morcovul si ceapa cubulete si le punem peste carne la fiert. Adaugam rosia taiata cubulete, zarzavatul si lasam sa fiarba. Dupa ce a dat un clocot adaugam borsul, punem sare si piper...
Ciorba de legume
Taiem toate legumele in cubulete mici. Punem la fiert ceapa, morcovul si ardeiul. Cand acestea sunt pe jumatate fierte adaugam dovlecelul, cartofii si 2-3 linguri de zarzavat si lasam la fiert. Dupa ce legumele sunt aproape fierte punem fideaua, borsul si sare dupa gust. Mai lasam inca 2-3...
Bors de pui
Carnea de pui o punem la fiert, legumele le taiem cubulete iar conopida buchetele mici. Cand carnea fierbe si spuma se ridica la suprafata, inlaturam spuma si adaugam legumele si lasam sa fiarba impreuna cu carnea. Dupa ce legumele si carnea sunt fierte adaugam borsul in functie de cat de...
Ciorba cu perisoare
Carnea o amestecam cu orezul, ouale, sarea si piperul pana se formeaza o pasta. Formam perisoarele in mana si le punem pe un fund de lemn. Legumele le taiem in cubulete mici, conopida o rupem buchetele.Punem toate legumele la fiert cu putina sare si delikat iar cand apa fierbe adaugam orezul...