publicat la 23.11.2021
publicat la 15.09.2021
publicat la 11.05.2021
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de salata verde
Salata se spală foarte bine. Apa se pune la fiert. Ceapa si morcovul se curăță și se spală. Foile de ceapa se spală bine. Se taie salata ,ceapa, morcovul, foile de ceapa. Cand apa fierbe se adaugă salata, ceapa, morcovul si foile de ceapa. După...
Supa de legume cu taietei
Legumele se curata, se spală și se pun la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb legumele se fac taietei. Intr-un castron se pune faina, ouale si un praf de sare. Se frământă un aluat elastic și nelipicios. Se întinde o foaie subtire, pa masa infainata si Se lasa sa se...
Ciorba de porc cu taietei de casa
Punem carnea la fiert, in apa cu sare, avand grija sa luam spuma. Curatam, spalam si tăiem legumele. Dupa ce carnea a fiert de jumatate, adaugam legumele si rosiile. Mai completam cu apa daca este nevoie. Cand legumele si carnea au fiert, punem taietei si ii...
Ciorba de loboda si salata cu taitei de casa
Ceapa si morcovul se curăță spala si se taie. Lobodele si salata se spală bine. Se pun intr-o oala, se acopera cu apa se adauga si legumele si se pun la fiert. Dupa cca 30 min se adauga uleiul, rosiile. Dupa 10 min se adauga si taietei. Se mai lasa cca 8 min si opreste...
Ciorba din oase de porc cu spanac
Oasele de porc se spala si se pun la fiert. Se indeparteaza spuma formata si se lasa sa fiarba la foc mic. Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie,morcovul se da pe razatoare (sau se taie cubulete ) ,telina se taie cubulete. Cand a fiert carnea se adauga legumele,spanacul si orezul....
Ciorba de fasole verde cu zacusca de dovlecei
Ceapa se curata, spala si se taie. Morcovul se curata, spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o oala se pun 2 lg ulei, se adauga ceapa si morcovul si se calesc. Dupa cateva minute se adauga fasolea si apa fiarta cat sa acopere fasolea. Dupa 15 min se adauga rosiile si...
Ciorba de spanac cu orez
Se pune apa la fiert. Ceapa si morcovul se curata, spala si se toaca. Cand fierbe apa se pune spanacul, legumele taiate si orezul. Cand ciorbita este aproape gata se adauga sucul de rosii, ulei si sare dupa gust. Pofta buna!
Supa crema de rosii cu taitei de post
Punem 2,5 l de apa la fiert . Legumele le curatam,spalam si le taiem bucati mari. Le adaugam in apa clocotita. Dupa 15 min adaugam si rosile. Cand legumele sunt fierte le luam de pe foc si le pasam cu ajutorul blenderului. Potrivim gustul de sare,adaugam putin ulei si mai fierbem cca...
Ciorba de fasole verde cu lapte
Se pune apa la fiert. Fasolea se spală, se taie. Ceapa se curata, spală și se taie. Morcovul se curata, spală și se da pe răzătoare. Rosiile spălate se dau prin blender. Când a fiert apa, pune fasolea, legumele, sarea, pisatura si...
Ciorba de roșii
Ceapa, morcovii, cartoful, țelina se curăță,se spală și se toaca. Rosile se spală, se pun în apa clocotită, se lasă câteva minute, se decojesc si se taie cuburi. Într-o oala se pune ulei și când s-a încins se pun legumele, la călit...
Ciorba de loboda cu măcriș
Frunzele de loboda și măcriș se spală. Ceapa și morcovul se curata, se spală și se taie. Într-o oala punem totul la fiert, adăugăm sare și pisatura. Când este totul fiert, se pune laptele, se mai lasă să dea un clocot și se ia de pe foc și se adauga verdeață,....
Ciorba de spanac
Legumele se curata si se spala.Spanacul se alege si se spala. Intr-o oala se caleste in ulei ceapa,usturoiul,morcovul;se adauga pasta de ardei.orezul si spanacul.Se adauga cca 3l apa si se lasa la fiert. Dupa ce a fiert spanacul,se adauga zeama de varza,se mai lasa sa dea un clocot,se opreste...
Ciorba de legume
Curatam si spalam legumele. Radacinoasele(morcov,patrunjel,telina) le dam pe razatoarea mare sau le tocam,cartofi ii taiem cubulete. Intr-o oala punem apa la fiert,cand da in clocot punem legumele si uleiul lasam sa fiarba.Cand legumele au fiert se adauga zeama de varza si pastele si se mai...
Ciorba de fasole verde
Cureti legumele,le toci marunt si le calesti in ulei incins. Pui fasolea la fiert adaugi legumele, porumbul si lasi sa fiarba. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga pasta de rosii. La sfarsit se adauga fideaua,se mai lasa 2 minute si gata. Se serveste cu verdeata (cui ii place)....
Ciorba de fasole uscata
Fasolea inmuiata o pui la fiert intr-un litru de apa; schimbi apa o data,dupa care pui alta apa si adaugi zarzavatul taiat,foaia de dafin,piperul si sarea. Cand fasolea este fiarta adaugi zeama de varza fiarta separat. O mai lasi sa dea cateva clocote,dupa care presari patrunjel verde...
Ciorba cu perisoare
Cureti legumele,le tai dupa plac si le pui la fiert in 1 litru de apa. Intre timp pregatesti perisoarele. Cureti dovlecelul de coaja si seminte,il dai pe razatoarea mica si il lasi sa se scurga de zeama 10 min. Adaugi carnea tocata,ceapa si verdeata taiate marunt,orezl,grisul,ouale batute cu...
Supa cu galuste
Puiul de pune la fiert in apa cu sare, se adauga legumele tocate si foile de dafin. Galuste: Untul se freaca cu galbenusurile pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Apoi, frecand continuu, se adauga grisul, astfel ca sa se obtina o coca cu o consistenta mai tare decat cea a smantanii....
Supa cu taitei de casa
Puiul se pune la fiert in apa cu sare. Se adauga zarzavatul curatat(mai putin cartofii). In timpul fierberii se spumeaza de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea, supa se strecoara intr-un alt vas si in ea se introduc cartofii taiati cubulete si morcovii taiati cubulete, se mai fierbe...