Mod de preparare aluat:
Faina se amesteca cu margarina moale, se adauga oul, sarea si otetul.
Se framanta pana obtinem un aluat elastic si compact.
Se da la frigider pana in momentul utilizarii.
Mod preparare umplutura:
Condimentele plus vinul si uleiul se amesteca pana obtinem...
Intr-un bol se mixeaza untul moale la temperatura camerei, zaharul si ouale pana obtinem o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, nuca, romul si faina cate putin mixand in continuare. Se obtine o compozitie pufoasa si elastica din care se formeaza bile mici.
Se dau pe o parte prin nuca...
Miezul de nuca se prajeste timp de cateva minute la cuptor. Se lasa la racorit apoi cu un cutit se maruntesc.
Crema de unt: Se mixeaza untul impreuna cu zaharul, pana obtinem o crema.
Caramelul: In tava in care vom pune cozonacul la copt se topeste zaharul...
Ouale se amesteca cu zaharul pana se topeste.
Se adauga untul moale, nuca de cocos si amidonul. Se amesteca toate cu o lingura de lemn pana obtinem o compozitie ferma. Cu o lingura trecuta prin apa, se ia din compozitie si se formeaza intre palme, bilute care se aseaza in tava...
Galbenusurile se omogenizeaza bine cu 5 linguri de zahar. Laptele cu zaharul vanilat se fierbe si se da deoparte.
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga 1 lingura de zahar si se bat in continuare pana au ajuns la punctul de bezea. Laptele se incalzeste pana la punctul de...
500 gr faina se pun intr-un vas. Deasupra se adauga sarea, apa, uleiul si vinul. Se amesteca toate si daca mai este nevoie se mai adauga faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Se introduce aluatul in frigider pentru cca 30 minute.
Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie...
Am topit pe bain marie ciocolata rupta bucatele, impreuna cu laptele.
Intre timp am mixat banana fin.
Am amestecat banana cu ciocolata topita, am adaugat 2 linguri de migdale tocate, piscoturi sfaramate si am completat compozitia cu fulgi sfaramati de corn flakes pentru ca terminasem...
Clatite:
Se amesteca ouale cu sare si esente, se adauga faina si cacao si se amesteca bine adaugand cate putin laptele sa nu se faca cocoloase. Compozitia trebuie sa fie fluida ca o smantana lichida. Se incalzeste o tigaie de teflon, se unge cu ulei si se toarna cate jumatate de polonic...
Pestele se spala si se scurge bine pe un prosop de hartie absorbanta.
Sosul verde:
Celelalte ingrendiente, curatate, spalate, care si cum necesita, se pun intr-un vas
inalt si se macereaza cu blenderul sau cu ce alt aparat aveti pentru asta.
Se ung feliile de peste pe...
Ardeii se spala si se sterg bine cu hartie absorbanta.
Se ung cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de aluminiu.
Se coc in cuptor la 200 grade C, pana sunt copti pe toate partile.
Cand sunt gata se scot intr-un vas, se presara putina sare deasupra si se acopera cu capac....
Intr-o cratita cu putin ulei, se undeste ceapa tocata fin.
Se adauga cartofii taiati cubulete.
Se lasa sa se rumeneasca un pic si se completeaza cu apa.
Se adauga piftelele prajite, patrunjelul, foaia de dafin, sare si piper dupa gust.
Se lasa la temperatura medie pana cand cartofii...
Painea se pune la inmuiat in lapte, apoi se scurge bine.
Se amesteca intr-un bol impreuna cu celelalte ingrendiente pana obtinem o compozitie omogena.
Se formeaza intre palmele ude chiftelute de marimea unor nuci sau dupa dorinta.
Se prajesc in ulei bine incalzit cat sa le acopere....
Foi:
Din toate ingrendientele, se framanta un aluat destul de tare dar elastic. Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intind foi de marimea tavii de aragaz si se coc pe dosul ei la mijlocul. Cuptorul sa fie la o temperatura medie. Cand au culoarea galbui, sunt gata. Timpul de coacere...
Din drojdie, 100 ml apa calda, zahar si 2 linguri faina se face maiaua.
Se lasa sa creasca, apoi se framanta bine adaugand restul de apa, faina si sarea.
Se lasa la crescut pana isi mareste volumul.
Se imparte aluatul in bucati.
Fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul si se...
Peste festiv "a la Marina"
Mod de preparare aluat: Faina se amesteca cu margarina moale, se adauga oul, sarea si otetul. Se framanta pana obtinem un aluat elastic si compact. Se da la frigider pana in momentul utilizarii. Mod preparare umplutura: Condimentele plus vinul si uleiul se amesteca pana obtinem...
Fursecuri cu mot
Intr-un bol se mixeaza untul moale la temperatura camerei, zaharul si ouale pana obtinem o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, nuca, romul si faina cate putin mixand in continuare. Se obtine o compozitie pufoasa si elastica din care se formeaza bile mici. Se dau pe o parte prin nuca...
Cozonac RosenKrantz
Miezul de nuca se prajeste timp de cateva minute la cuptor. Se lasa la racorit apoi cu un cutit se maruntesc. Crema de unt: Se mixeaza untul impreuna cu zaharul, pana obtinem o crema. Caramelul: In tava in care vom pune cozonacul la copt se topeste zaharul...
Biscotti al cocco
Ouale se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se adauga untul moale, nuca de cocos si amidonul. Se amesteca toate cu o lingura de lemn pana obtinem o compozitie ferma. Cu o lingura trecuta prin apa, se ia din compozitie si se formeaza intre palme, bilute care se aseaza in tava...
Lapte de pasare / Bulgari de zapada
Galbenusurile se omogenizeaza bine cu 5 linguri de zahar. Laptele cu zaharul vanilat se fierbe si se da deoparte. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga 1 lingura de zahar si se bat in continuare pana au ajuns la punctul de bezea. Laptele se incalzeste pana la punctul de...
Trandafiri crocanti
500 gr faina se pun intr-un vas. Deasupra se adauga sarea, apa, uleiul si vinul. Se amesteca toate si daca mai este nevoie se mai adauga faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Se introduce aluatul in frigider pentru cca 30 minute. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie...
Bomboane de ciocolata cu banane si migdale
Am topit pe bain marie ciocolata rupta bucatele, impreuna cu laptele. Intre timp am mixat banana fin. Am amestecat banana cu ciocolata topita, am adaugat 2 linguri de migdale tocate, piscoturi sfaramate si am completat compozitia cu fulgi sfaramati de corn flakes pentru ca terminasem...
Clatite cu cacao, crema si fructe
Clatite: Se amesteca ouale cu sare si esente, se adauga faina si cacao si se amesteca bine adaugand cate putin laptele sa nu se faca cocoloase. Compozitia trebuie sa fie fluida ca o smantana lichida. Se incalzeste o tigaie de teflon, se unge cu ulei si se toarna cate jumatate de polonic...
Peste spada sau emperador in sos verde
Pestele se spala si se scurge bine pe un prosop de hartie absorbanta. Sosul verde: Celelalte ingrendiente, curatate, spalate, care si cum necesita, se pun intr-un vas inalt si se macereaza cu blenderul sau cu ce alt aparat aveti pentru asta. Se ung feliile de peste pe...
Garnitura de ardei
Ardeii se spala si se sterg bine cu hartie absorbanta. Se ung cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de aluminiu. Se coc in cuptor la 200 grade C, pana sunt copti pe toate partile. Cand sunt gata se scot intr-un vas, se presara putina sare deasupra si se acopera cu capac....
Supa de chiftele cu cartofi
Intr-o cratita cu putin ulei, se undeste ceapa tocata fin. Se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa sa se rumeneasca un pic si se completeaza cu apa. Se adauga piftelele prajite, patrunjelul, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Se lasa la temperatura medie pana cand cartofii...
Chiftelute
Painea se pune la inmuiat in lapte, apoi se scurge bine. Se amesteca intr-un bol impreuna cu celelalte ingrendiente pana obtinem o compozitie omogena. Se formeaza intre palmele ude chiftelute de marimea unor nuci sau dupa dorinta. Se prajesc in ulei bine incalzit cat sa le acopere....
Alba ca zapada...neagra
Foi: Din toate ingrendientele, se framanta un aluat destul de tare dar elastic. Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intind foi de marimea tavii de aragaz si se coc pe dosul ei la mijlocul. Cuptorul sa fie la o temperatura medie. Cand au culoarea galbui, sunt gata. Timpul de coacere...
Cornuri pentru mic dejun
Din drojdie, 100 ml apa calda, zahar si 2 linguri faina se face maiaua. Se lasa sa creasca, apoi se framanta bine adaugand restul de apa, faina si sarea. Se lasa la crescut pana isi mareste volumul. Se imparte aluatul in bucati. Fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul si se...