– Pizza a fost preparată pentru prima dată în… Grecia, și nu în Italia. Vechii greci obișnuiau să coacă un fel de lipii mari și rotunde, pe care turnau ulei de măsline, după care presărau condimente, cartofi și alte legume;
– Pizza a început să...
Noaptea Muzeelor 2017 – Programul complet din București. Lista muzeelor care vor participa la Noaptea Muzeelor 2017:
Casa “Filipescu – Cesianu”
Casă Memorială “George și Agatha Bacovia”
Casă Memorială “Ion Minulescu și Claudia Millian”...
Constantin cel Mare a fost primul fiu a lui Constantius Chlorus si al Elenei. A fost proclamat august in anul 306, moment in care ii confera mamei sale, Sfanta Elena, titlul de "Nobilissima Femina" (Doamna prea nobila), iar in anul 325, ii acorda distinctia de "Augusta".
Sfantul Constantin...
Există peste 30 de varietăţi de nuci, însă cele mai populare trei, cultivate pentru consum, sunt Nucul englezesc sau persan - Juglans regia; Nucul negru - Juglans nigra şi Nucul alb sau butternut - Juglans cinerea. Aceştia sunt întâlniţi în special în ţări...
Informatii nutritionale
Continutul caloric al unui mar depinde de marimea si greutatea acestuia. In general, un mar mediu - cu un diametru aproximativ de 6 cm - are 80 de calorii. Merele mai mici contin mai putine calorii, iar cele mai mari, mai multe calorii.
Merele nu au grasimi si...
Perele sunt fructe delicioase ce contin apa in proportie de 80%, fibre, acizi organici liberi potasiu, fier si vitamina C. Exista numeroase soiuri de pere care difera in functie de dimensiune, culoare (pot fi verzi, galbene, maro, rosiatice sau o combinatie intre aceste culori) si gust. Pentru a...
Gutuile se consumă proaspete, ca hrană excelentă pentru ficat. Din fructele ajunse la maturitate, bine coapte, se prepară tonice pentru afecţiuni digestive sau respiratorii. Ca remediu expectorant şi calmant în afecţiuni precum angina pectorală, traheita, bronşita, tuberculoza,...
Originare din Siria, fructele prunului se regasesc in mai multe soiuri si culori, toate purtand aceleasi proprietati curative. Raspandite in Europa inca de pe vremea romanilor, prunele atrag intotdeauna atentia prin culoarea lor unica, violeta, reusind de fiecare data sa se prezinte ca un aliment...
O colectie de substante vitale
In compozitia strugurilor intra vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, D si P, ca si saruri minerale, precum cele de fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan, arsen si crom. Un kilogram de struguri echivaleaza ca valoare...
Ce contine pepenele rosu
Cu un continut de 6% zahar, 92% apa si vitaminele A, B6 si C, pepeneme verde mai contine tiamina , potasiu si magneziu. In plus, pepenii verzi contin citrulina, un aminoacid pe care organismul il foloseste pentru a produce un alt aminoacid (arginina).
STIATI CA:...
5 lucruri pe care (probabil) nu le știați despre pizza
– Pizza a fost preparată pentru prima dată în… Grecia, și nu în Italia. Vechii greci obișnuiau să coacă un fel de lipii mari și rotunde, pe care turnau ulei de măsline, după care presărau condimente, cartofi și alte legume; – Pizza a început să...
Noaptea Muzeelor 2017
Noaptea Muzeelor 2017 – Programul complet din București. Lista muzeelor care vor participa la Noaptea Muzeelor 2017: Casa “Filipescu – Cesianu” Casă Memorială “George și Agatha Bacovia” Casă Memorială “Ion Minulescu și Claudia Millian”...
Constantin si Elena, Sfintii Imparati care au scos crestinismul din catacombe
Constantin cel Mare a fost primul fiu a lui Constantius Chlorus si al Elenei. A fost proclamat august in anul 306, moment in care ii confera mamei sale, Sfanta Elena, titlul de "Nobilissima Femina" (Doamna prea nobila), iar in anul 325, ii acorda distinctia de "Augusta". Sfantul Constantin...
DIN FRUCTELE TOAMNEI - NUCILE
Există peste 30 de varietăţi de nuci, însă cele mai populare trei, cultivate pentru consum, sunt Nucul englezesc sau persan - Juglans regia; Nucul negru - Juglans nigra şi Nucul alb sau butternut - Juglans cinerea. Aceştia sunt întâlniţi în special în ţări...
DIN FRUCTELE TOAMNEI -MERELE
Informatii nutritionale Continutul caloric al unui mar depinde de marimea si greutatea acestuia. In general, un mar mediu - cu un diametru aproximativ de 6 cm - are 80 de calorii. Merele mai mici contin mai putine calorii, iar cele mai mari, mai multe calorii. Merele nu au grasimi si...
DIN FRUCTELE TOAMNEI - PERELE
Perele sunt fructe delicioase ce contin apa in proportie de 80%, fibre, acizi organici liberi potasiu, fier si vitamina C. Exista numeroase soiuri de pere care difera in functie de dimensiune, culoare (pot fi verzi, galbene, maro, rosiatice sau o combinatie intre aceste culori) si gust. Pentru a...
DIN FRUCTELE TOAMNEI - GUTUILE
Gutuile se consumă proaspete, ca hrană excelentă pentru ficat. Din fructele ajunse la maturitate, bine coapte, se prepară tonice pentru afecţiuni digestive sau respiratorii. Ca remediu expectorant şi calmant în afecţiuni precum angina pectorală, traheita, bronşita, tuberculoza,...
DIN FRUCTELE TOAMNEI - PRUNELE
Originare din Siria, fructele prunului se regasesc in mai multe soiuri si culori, toate purtand aceleasi proprietati curative. Raspandite in Europa inca de pe vremea romanilor, prunele atrag intotdeauna atentia prin culoarea lor unica, violeta, reusind de fiecare data sa se prezinte ca un aliment...
DINFRUCTELE TOAMNEI -STRUGURII
O colectie de substante vitale In compozitia strugurilor intra vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, D si P, ca si saruri minerale, precum cele de fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan, arsen si crom. Un kilogram de struguri echivaleaza ca valoare...
DIN FRUCTELE VERII - PEPENELE VERDE
Ce contine pepenele rosu Cu un continut de 6% zahar, 92% apa si vitaminele A, B6 si C, pepeneme verde mai contine tiamina , potasiu si magneziu. In plus, pepenii verzi contin citrulina, un aminoacid pe care organismul il foloseste pentru a produce un alt aminoacid (arginina). STIATI CA:...