1.Spalati foarte bine sfecla,apoi o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, pana se inmoaie bine.Puteti alege si varianta coacerii la cuptor(eu una o prefer). Dupa ce s-a fiert/copt o curatati de coaja,apoi o taiati rondele.
2.Portocalele se curata de coaja si se taie rondele.Jumatate dintr-o...
1.Spalati bine cu apa rece carnea si legumele.
2.Fierbeti in apa cu sare carnea de pui.(~ 20 minute dupa ce a dat in primul clocot) O lasati la scurs
pana se raceste apoi o taiati fasii.
3.Ouale le puneti la fiert pentru 7 minute,apoi le curatati de coaja.Separati albusul de galbenus,apoi...
1.Cartofii se spala,se pun la fiert,apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef.
2.Morcovii se spala,se curata de coaja,apoi se fierb si se taie cubulete mici.
3.Broccoli se spala,se rupe buchete mai mici,apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare.Se trec printr-un jet de apa...
Spalati foarte bine lintea,apoi o lasati la inmuiat acoperita cu apa de seara pana dimineata. O scurgeti de apa in care a stat la inmuiat,apoi o puneti intr-o oala cu apa sa fiarba timp de 10-15 minute.O puneti intr-o strecuratoare si o treceti printr-un jet de apa rece pentru a opri fierberea....
1.Salata dupa ce o spalam bine,o rupem cu mana si o punem pe fundul bolului.
2.Scurgem bine fasolea de apa din conserva,o spalam,apoi asezam un strat peste salata.
3.Procedam la fel si cu porumbul din conserva,pe care-l punem peste fasole.
4.Urmeaza un strat de ceapa rosie taiata...
1.Se spala fasolea cu apa rece,apoi se scurge.
2.Se taie cubulete mici gogonelele si lamaia.
3.Prazul se taie rondele subtiri.
Punem totul intr-un bol,adaugam ulei de masline,sare s piper dupa gust.Daca va place mai acra puteti adauga putina zeama de lamaie.
Pofta buna!
Mai intai spalam germenii de grau foarte bine,apoi ii lasam la inmuiat in apa rece(cat sa i acopere)
Cat germenii stau la inmuiat taiem rosiile cubulete mici.Patrunjelul se toaca marunt.Cand germenii de grau s-au inmuiat se amesteca cu rosiile si patrunjelul.La final punem sarea, sucul...
Salata de sfecla rosie si portocala
1.Spalati foarte bine sfecla,apoi o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, pana se inmoaie bine.Puteti alege si varianta coacerii la cuptor(eu una o prefer). Dupa ce s-a fiert/copt o curatati de coaja,apoi o taiati rondele. 2.Portocalele se curata de coaja si se taie rondele.Jumatate dintr-o...
Salata “Cuibul cocoşului de munte”
1.Spalati bine cu apa rece carnea si legumele. 2.Fierbeti in apa cu sare carnea de pui.(~ 20 minute dupa ce a dat in primul clocot) O lasati la scurs pana se raceste apoi o taiati fasii. 3.Ouale le puneti la fiert pentru 7 minute,apoi le curatati de coaja.Separati albusul de galbenus,apoi...
Salata pentru Anul Nou – “Advent”
1.Cartofii se spala,se pun la fiert,apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef. 2.Morcovii se spala,se curata de coaja,apoi se fierb si se taie cubulete mici. 3.Broccoli se spala,se rupe buchete mai mici,apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare.Se trec printr-un jet de apa...
Salata de linte,porumb si somon afumat
Spalati foarte bine lintea,apoi o lasati la inmuiat acoperita cu apa de seara pana dimineata. O scurgeti de apa in care a stat la inmuiat,apoi o puneti intr-o oala cu apa sa fiarba timp de 10-15 minute.O puneti intr-o strecuratoare si o treceti printr-un jet de apa rece pentru a opri fierberea....
Salata de fasole rosie
1.Salata dupa ce o spalam bine,o rupem cu mana si o punem pe fundul bolului. 2.Scurgem bine fasolea de apa din conserva,o spalam,apoi asezam un strat peste salata. 3.Procedam la fel si cu porumbul din conserva,pe care-l punem peste fasole. 4.Urmeaza un strat de ceapa rosie taiata...
Salata de fasole rosie cu praz
1.Se spala fasolea cu apa rece,apoi se scurge. 2.Se taie cubulete mici gogonelele si lamaia. 3.Prazul se taie rondele subtiri. Punem totul intr-un bol,adaugam ulei de masline,sare s piper dupa gust.Daca va place mai acra puteti adauga putina zeama de lamaie. Pofta buna!
Tabule (salata arabeasca)
Mai intai spalam germenii de grau foarte bine,apoi ii lasam la inmuiat in apa rece(cat sa i acopere) Cat germenii stau la inmuiat taiem rosiile cubulete mici.Patrunjelul se toaca marunt.Cand germenii de grau s-au inmuiat se amesteca cu rosiile si patrunjelul.La final punem sarea, sucul...