publicat la 17.12.2012
publicat la 17.12.2012
publicat la 11.12.2012
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi cu muschi afumat la cuptor
Curatam cartofii si ii taiem cubulete,spalam rosiile si le taiem si pe ele cubulete,taiem muschiul afumat cubulete,le punem pe toate in tava le asezonam cu sare si piper.Punem tava in cuptorul incins pentru 10 minute la 200 de grade.Micsoram focul si lasam la cuptor pentru 40 de minute,sau cand...
Tartine cu crema de smantana
Facem mai intai bruschetele,taiem painea feiute subtiri o dam cu ulei de masline si o dam la cuptor cam 10-15 minute.Dupa ce au devenit crocante le ungem cu crema de smatana si le decoram cu marar.
Cartofi cu usturoi si patrunjel
Se curata cartofii de coaja si se taie fasii. Se pun la prajit in tigaia incinsa, dupa care punem patrunjelul, iar spre sfarsit punem sarea si praful de usturoi sau chiar usturoi pisat. Pofta buna!
Omleta taraneasca
Taiem cubulete muschiul afumat si-l punem la prajit in tigaia incinsa,dupa care punem ouale batute intr-un castron si lasam sase rumeneasca frumos.. Pofta buna!
Cartofi la tava cu pulpe de pui
Mai intai curatam pielita de pe carne si o spalam bine.Le crestam usor si le umplem cu usturoiul taiat mai mic si bucatele de rosie,le condimentam cu sare si piper si le punem in vin lasandu-le cam 2-3 ore la frigider.Dupa ce au stat la marinat le scoatem si le punem in tava,curatam...
Compot de mere si struguri
Se spala merele si se curata de cotor, se taie feliute, se adauga bobitele de struguri, se pun la fiert cu 300 ml apa si cu cele 2 lg zahar. Pofta buna pitici!
Carnaciori in foietaj
Taiem aluatul in patratele maricele,luam o patratica de aluat si infasuram carnaciorul in ea,facem asa pana terminam aluatul,presaram susan deasupra si bagam la cuptor timp de 30 de minute. Un minunat aperivit,usor de preparat si delicios. Pofta buna!
Foietaj cu pireu de pere
Punem perele la fiert ,dupa ce au fiert le curatam de pielita si de cotor. Le punem la blendar cu 3 lg zahar.T aiem foaia de aluan in patratele, umplem fiecare patratel cu pireul de pere si facem pachetele,crestam cu un cutit deasupra si faceam asa pana le treminam pe toate. Le punem...
Salata de conopida
Curatam conopida si o punem la fiert in apa cu sare,Cand a fiert o pasam cu blenderul,amestecam cu ceapa tocata marunt si gata.
Salata de varza alba cu legume
Spalam varza si o dam pe razatoare,curatam morcovul,ceapa,si ardii ,ceapa o tocam marunt,morcovul il dam pe razatoare,ardeii tocati marunt,condimentam cu sare,ulei si otet si gata salata.Pofta mare!
Tarta de ardei rosii
Mai intai facem aluatul,dizolvam drojdia in apa calduta,turnam usor peste faina amestecand cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase,punem sare si amestecam bine.Dupa ce am facut aluatul il lasam la dospit cam 30-60 minute.Dupoa ce a crescut il punem in forma de tarta asezam ardeii si...
Tocanita de ardei gras cu legume
Pentru inceput curatam cepele si le spalam apoi le tocam marunt. Punem uleiul la incins si cand s-a incins punem ceapa la calit. Pana se caleste curatam morcovul, il spalam dupa care il taiem cubulete. Spalam ardeii si indepartam cotorul si semintele, ii spalam iar dupa care ii tocam cubulete....
Ciorba de legume
Curatam ceapa de coaja, o spalam bine si apoi o tocam marunt. Punem un pic de ulei la incins si cand s-a incins punem ceapa. Lasam sa se caleasca dupa care punem 2 litri de apa peste ceapa si lasam la incalzit un pic. Curatam restul legumelor si le spalam bine. Taiem cartofii si ardeiul gras...
Turtite aromate
Am incalzit 50 ml de apa dupa care am pus drojdia si am amestecat bine. Am pus faina intr-un bol peste care am pus apa cu drojdia, am pus smantana si ierburile, dupa care am pus restul de faina, uleiul si putina sare. Am lasat la dospit o ora-jumatate. Dupa ce aluatul a crescut facem...
Platou cu legume
Se spala legumele. Taiem castravetii si ardeii fasii subtiri, un ardei il pastram pentru a-l umple cu branzica. Taiem feliile de paine in doua fara marginile rotunde, punem pateul de pui peste paine, decoram cu o feliuta de rosie si patrunjel. Umplem ardeiul cu branzica taiata feliute, punem...
Ciulama de ciuperci cu legume
Mai intai punem uleiul la incalzit. Dupa ce s-a incalzim taiem ceapa marunt si punem si ciupercutele la foc, lasam sa se calasca cam 10 minutele, dupa care punem rosiile si ardeii tocati marunt. Lasam la calit inca 4 minute, dupa care punem canita de lapte, putin patrunjel si delicat, lasam la...
Tort "chinuit"
Mai intai am facut blatul tortului din 11 oua, am separat albusurile de galbenusuri, dupa care am batut albusurile spuma. Dupa acea am pus o cana de zahar peste si am continuat sa amestec pana capata o consistenta de bezea, apoi galbenusurile unul cate unul, faina turnata in ploaie, praful de...
Tocanita de fasole
Am folosit fasole din acestea verzi cu boabe mari din care am folosit doar boabele. Punem ceapa la calit dupa care punem rosiile cu delicat, oregano si busuioc. Lasam cateva minute ca sa se intrepatrunda aromele, dupa acea punem fasolele si un pahar de apa si le lasam la fiert. Cand e aproape...
Salata de ceapa rosie cu cartofi prajiti cu pesmet
Se curata cartofii de coaja si se spala bine. Se taie pentru cartofi pai (frantuzesti) si se dau prin pesmet, apoi se pun in uleiul incins. Se lasa la prajit, se scurg de ulei si gata. Se curata ceapa, se spala, apoi se toaca marunt. Se adauga ulei, otet si sare si gata. Salata de ceapa...
Ficat de pui cu sos de rosii si unt
Punem untul la topit cu o ligura de ulei de masline, pentru a nu se arde untul, punem ceapa la prajit cu rosiile spalate si taiate cubulete mici. In acest timp spalam bine ficatul in 3-4 ape. Il scurgem de apa si-l punem peste rosii si ceapa, condimentam cu sare si piper, adaugam patrunjelul...
Clatita cu inghetata,banane si nuca
Se face o clatita din faina cu lapte si zahar. Dupa preparare clatita se rupe bucatele mici, cat este inca fierbinte si se pune peste inghetata. Se lasa sa se topeasca, amestecam usor, punem bucati de banana, miez de nuca si decoram cu forme din zahar ars (dupa ce am lasat zaharul la topit facem...
Banane caramelizate cu inghetata
Punem untul la topit cu o picatura de ulei de masline, apoi punem zaharul si apoi bananele le lasam pana se caramelizeaza, prind o crusta aurie. Le servim cu inghetata de vanilie.Pofta buna!
Desert la pahar
Se inmoaie miezul de paine in lichior si se pune un strat de paine in pahar, apoi peste banana felii, dupa iar un strat de paine si banane, apoi frisca lichida. Pentru decor: zahar ars bucatele. Zaharul l-am pus la topit si cand s-a topit luam cu o lingura si stropim pe tocator picuri. Dupa...
Ciocolata calda
Se pune laptele la fiert cu o lingurita de unt, o lingura de cacao, o lingurita de zahar si putina scortisoara. E delicioasa cei mici o adora si nu numai ei :X::X
Piftelute din cartofi cu sos de rosii
Piftelutele de cartofi Se curata cartofi de coaja si se slapa apoi se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.Dupa ce au fiert se surge din apa dar nu toata cam jumatate si se condimenteaza cu sare,punem faina si pisam pana iese un pireu cu consintenta mai tare,apoi punem oul si patrunjelul...
Salata de fasole alba
Se pun morcovul si cartofii la fiert.Se curata ceapa si se toaca marunt,se spala rosia si se toaca marunt.Dupa ce au fiert morcovul si cartofii se curata de pielita si se toaca marunt, apoi se amesteca cu fasolea, ceapa, rosia, se pune uleiul de masline, otet si sare dupa gust.Eu am folosit...
Tocanita de cartofi cu morcovi si smantana
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit, dupa 2 minute punem salamul si lasam in continuare pe foc. Dupa care punem cartofii taiati cubulete si morcovii mici. Adaugam un pic de sare si lasam la calit 3-4 minute,dupa care punem o canita de apa ca sa fiarba bine morcovul si cartofii. Punem...
Dulceata de prune
Se spala bine prunele, se scot samburii, se toaca marunt, se amesteca cu zaharul vanilinat si zaharul normal si se pune la foc. Eu nu pun nuca la fiert pentru ca am impresia ca devine amaruie, de aceea aleg sa o pun la sfarsitul retetei. Lasam la foc cam o ora sa fiarba bine si sa capete...
Dulceata de portocale
Se soarce zeama de la portocale, apoi se taie cubulete sau fasii coaja si pulpa de la portocale. Se pune zeama de la o lamaie peste si zaharul si se lasa la fiert pana fierbe bine coaja de la portocale. Normal ar trebui indepartat de pe coaja stratul alb ca sa nu fie amarui, eu am uitat :d, dar a...
Dulceata de pepene galben
Se curata pepenele de coaja si se taie cubulete mici. Se pune peste zeama de la o lamaie si lasam o ora-2 ca sa se lase zeama. Dupa punem zaharul si lasam la foc mai mare pt inceput si mai mic pe la final. Dupa ce a fiert il pasam la blender sau cu unealta de pisat pireul si il lasam in...