Se face compozitia ca la cighir. Se intinde o folie si se ruleaza carnea, se tapeteaza cu marar verd, si se ruleaza pe 3 oua fierte.
Se de la cuptor intr-o tava tapetata sau in hartie de cuptor.Se face proba chibritului pentru a incerca sa vedeti ca e gata.Lasati sa se raceasca apoi...
- se ia un pui potrivit, se spala se parleste daca este cazul,
- cartofii se taie in 2 jumatati, se condimenteaza cu marar verde si din condimentele din care le contine punguta, dupa care ii introduceti in mijlocul puiului.
- puiul se condimenteaza si el cu acelasi condimente, se baga...
Se spala si se portioneaza scarita, se lasa la fiet pe foc potrivit in cantitate de apa de vreo 3 degete deasupra carnii si se spumuieste de cate ori este nevoie.
-ceapa se caleste separat intr-o tigaie si cartofii se taie in 4 daca sunt mai potriviti daca nu in 5/6 pe lung.
-...
Se iau 4 muschiuleti potriviti sa nu fie perea mari sau prea grosi ca sa se patrunda bine, se ung cu uleiul de masline cu sare,piper,cimbru sau boia dulce daca va place sa iasa mai rosiatic. Se invelesc fiecare muschiulet separat in staniol, se rasucesc la ambele capete precum o bomboana, se dau...
calesc ceapa cu uleiul pana se moaie ceapa, adaug orezul si il las putin pana se umfla bobul 1-2 minute pentru ca orezul sa nu se striveasca in sarmalute in timpul fierberii , tocmai de aia aleg orezul cu bobul lung. Se adauga condimentele de mai sus dupa gust (sare,piper,etc.)pe foc mic....
Inainte de toate am lasat toata carnea la sarat vreo 3 zile,slaninuta de obicei isi ia sare cat are nevoie (sare mare de bucatarie) ,am ales 4 bucati de slaninuta care sa aiba si carnita pe ele, intr-o oala mai mare unde sa fie adaugate toate ingredientele mentionate mai sus si am acoperit cu...
Daca avem bacon deja cumparat il preparam cu legumele de mai sus .Daca avem carne,mai intai o dam un pic la cuptor singura dupa care adaugam legumele.Condimentam dupa gust dar cat mai natural,sare si ierburi aromatice si dam la cuptor pana carnea e patrunsa.
Inainte cu 5 minute gratinam cu...
Eu am facut pieptul pe lungime ca pentru gratar putin tras la tigaie semi facut ca restul se termina in cuptor ,
Vinetele taie-le in felii pe lungime.Presarati deasupra sare si lasati-le sa se scurga 15 minute,
Se pun pe gratar de abur impreuna cu ardeii intregi si se curata in prealabil de...
Pieptul de pui se taie baghete, se undeste in tigaie la foc potrivit cu condimente dupa preferinta ( sare, piper,boia dulce sau iute de ardei, chili, sau este un condiment special in comert care cuprinde toate ingredientele pentru shaorma chiar super bun) Se taie si se prajesc cartofii in ulei....
Rulada din maruntaie de porc cu ou
Se face compozitia ca la cighir. Se intinde o folie si se ruleaza carnea, se tapeteaza cu marar verd, si se ruleaza pe 3 oua fierte. Se de la cuptor intr-o tava tapetata sau in hartie de cuptor.Se face proba chibritului pentru a incerca sa vedeti ca e gata.Lasati sa se raceasca apoi...
Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi
- se ia un pui potrivit, se spala se parleste daca este cazul, - cartofii se taie in 2 jumatati, se condimenteaza cu marar verde si din condimentele din care le contine punguta, dupa care ii introduceti in mijlocul puiului. - puiul se condimenteaza si el cu acelasi condimente, se baga...
Scarita cu cartofi
Se spala si se portioneaza scarita, se lasa la fiet pe foc potrivit in cantitate de apa de vreo 3 degete deasupra carnii si se spumuieste de cate ori este nevoie. -ceapa se caleste separat intr-o tigaie si cartofii se taie in 4 daca sunt mai potriviti daca nu in 5/6 pe lung. -...
Muschiulet de porc in jar
Se iau 4 muschiuleti potriviti sa nu fie perea mari sau prea grosi ca sa se patrunda bine, se ung cu uleiul de masline cu sare,piper,cimbru sau boia dulce daca va place sa iasa mai rosiatic. Se invelesc fiecare muschiulet separat in staniol, se rasucesc la ambele capete precum o bomboana, se dau...
Sarmalute la cuptor in vas de lut
calesc ceapa cu uleiul pana se moaie ceapa, adaug orezul si il las putin pana se umfla bobul 1-2 minute pentru ca orezul sa nu se striveasca in sarmalute in timpul fierberii , tocmai de aia aleg orezul cu bobul lung. Se adauga condimentele de mai sus dupa gust (sare,piper,etc.)pe foc mic....
Slaninuta de casa
Inainte de toate am lasat toata carnea la sarat vreo 3 zile,slaninuta de obicei isi ia sare cat are nevoie (sare mare de bucatarie) ,am ales 4 bucati de slaninuta care sa aiba si carnita pe ele, intr-o oala mai mare unde sa fie adaugate toate ingredientele mentionate mai sus si am acoperit cu...
Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor
Daca avem bacon deja cumparat il preparam cu legumele de mai sus .Daca avem carne,mai intai o dam un pic la cuptor singura dupa care adaugam legumele.Condimentam dupa gust dar cat mai natural,sare si ierburi aromatice si dam la cuptor pana carnea e patrunsa. Inainte cu 5 minute gratinam cu...
Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”
Eu am facut pieptul pe lungime ca pentru gratar putin tras la tigaie semi facut ca restul se termina in cuptor , Vinetele taie-le in felii pe lungime.Presarati deasupra sare si lasati-le sa se scurga 15 minute, Se pun pe gratar de abur impreuna cu ardeii intregi si se curata in prealabil de...
Shaorma de pui la lipie ”asubana”
Pieptul de pui se taie baghete, se undeste in tigaie la foc potrivit cu condimente dupa preferinta ( sare, piper,boia dulce sau iute de ardei, chili, sau este un condiment special in comert care cuprinde toate ingredientele pentru shaorma chiar super bun) Se taie si se prajesc cartofii in ulei....