articook

1

Bucataras
incepator

Cluj Napoca

Bucataras din 07.06.2010

RETETE61
PRIETENI4
Retete / Dulciuri

Popsicles din Pepene Roşu

In Dulciuri la 4 Iul 2010

Cu o lingura desprindeti din jumatatea de pepene tot fructul. Treceti fructul prin storcatorul de fructe astfel incat pepenele sa devina suc. Daca au ramas samburi in sucul format, treceti-l printr-o strecuratoare. Daca nu aveti un storcator de fructe, cu ajutorul zdrobitorului de cartofi pisati...

Tort de vară cu blat de bezea

In Torturi la 1 Iul 2010

Se bat ouale spuma, cu mixerul. Cand spuma este intarita se adauga pe rind zaharul, continuand sa amestecati. Adaugati faina de malai si otetul si amestecati inca odata. Incalziti cuptorul la 150 C / treapta 2 pentru cuptor pe gaz. Puneti hartie de copt in 2 tavi, si desenati 2 cercuri pe...

Brioşe pentru cafea

In Prajituri la 30 Iun 2010

Se amesteca ingredientele solide.  Separat se amesteca cele lichide.  Dupa care se amesteca cele doua compozitii.  Se toarna in forme, iar daca nu folositi hartie, dati formele cu unt inainte de a turna compozitia.  Incalziti cuptorul la 200 C si lasati la copt pentru 15...

Tort de lamaie

In Torturi la 24 Iun 2010

Se amesteca untul (topit) cu zaharul pe urma se adauga ouale pe rind, amestecand bine cu ajutorul mixerului. Se adauga semintele de mac si lamaie (coaja + zeama de la 2 lamai) Adaugati faina si praful de copt, amestecand incet cu o lingura. Cand e gata compozitia turnati-o intr-un vas de chec de...

Tort de mere

In Torturi la 18 Iun 2010

Se bat cu mixerul albusurile, dupa ce compozitia s-a intarit, se adauga pe rind 6 linguri de zahar, si continuati sa amestecati pana cand zaharul s-a topit.  Separat se bat galbenusurile, adaugandu-se pe rind celelalte 6 linguri de zahar la fel ca si la albusuri, continuati sa amestecati...

Tiramisu reţetă speciala

In Torturi la 16 Iun 2010

Tiramisu reţetă speciala Vasul in care puneti tortul poate sa aiba orice forma, se aranjeaza un rand de piscorturi in forma {piscoturile se inmoaie in cafeaua rece amestecata cu esenta de rom si esenta de amareto sau de migdale} , se pune un rand de crema , se razuieste ciocolata apoi inca...

Tort cu nucă şi cremă de ciocolată

In Torturi la 14 Iun 2010

Nucile se prajesc si taie in bucati. Se topeste untul la foc mic, si se amesteca cu nucile. Pe urma se toarna compozitia intr-o tava rotunda de prajituri, cu pereti detasabili, de 22 cm in diametru, si se inchide bine, puneti tava pe o farfurie si pe urma in frigider, pentru ca daca tava nu se...

Toast franţuzesc cu fructe

In Dulciuri la 14 Iun 2010

Se bate oul dupa care adaugam zaharul. Prin aceasta compozitie trecem cele 4 felii de paine, intorcandu-le pe ambele parti. Scurgem surplusul de ou si apoi le asezam pe o farfurie. Banana o feliem, si folosim parti egale ca sa umplem feliile de sandwich. Dupa ce asezam feliutele de banane pe...

Gogoşi

In Dulciuri la 14 Iun 2010

Aluatul se obtine prin amestecarea ingredientelor: laptele caldut, ouale, uleiul, pliculetele de zahar vanilinat zaharul tos, philadelphia, coaja rasa de la o lamaie, pliculetele de drojdie uscata, faina si sarea. Prima data se pune faina. Dupa ce se framanta cam 20 min se lasa 1 ora la dospit....

Super brioşe cu banane

In Prajituri la 14 Iun 2010

1. Se incalzeste cuptorul la 190 grade C/treapta 5 la cuptoarele cu gaz, iar pt cele care nu masoara temperatura, aproape la maxim :) 2. Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas se zdrobesc bananele cu zdrobitorul de cartofi (nu se insista foarte mult, deoarece...

Chec rapid cu mere

In Prajituri la 12 Iun 2010

Se curata si se taie merele bucatele. Se pune intr-un vas mare faina cu zaharul, sare, vanilie, scortisoara si se amesteca. Praful de copt se pune intr-o lingura peste care se stoarce, putina lamaie, dupa care turnati-o in compozitie. Adaugati uleiul sau sucul de mere si ouale batute, merele si...

Dulceaţă de caise

In Dulceata / Gem la 9 Iun 2010

1. Se taie in jumatate caisele si se scot samburii, dupa care se stropesc cu alcool si zeama de lamaie 2. Inainte sa le puneti la fiert se strang putin in mana caisele, ca si cum a-ti framanta un aluat. 3. Se pun la foc mare, timp de 10 min dupa care se lasa la racit 5-10 min. 4. Se...

Italian Trifle

In Dulciuri la 9 Iun 2010

Se face o crema de vanilie din budinca, se lasa la racit, intre timp se poate topii ciocolata cu putina apa, amestecand in continuu pentru a nu se arde. Pregatim o cafea, aproximativ 80 ml la 2 portii si o punem la racit,, intr-un vas mai lat, dupa ce s-a racit complet se pun piscoturile in...

Brownies

In Dulciuri la 8 Iun 2010

Prima data, se topeste untul, in baie de abur. Se amesteca ouale cu zaharul si untul. Cacaua, faina si sarea se amesteca separat, dupa care se amesteca cu prima compozitie. Puneti hartie de copt, intr-o tava cu peretii mai inalti, si turnati compozitia. Incalziti cuptorul la 175°C, si...

Afisate 1 - 14 din 14 retete    
 
Retete preferate
Mousse au chocolat

Voturi:53

Desert ''ELA''

Voturi:18

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]