Vanata, un real folos in diete - Sfaturi despre nutritie oferite de Doamna Dr. Mihaela Gologan

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 4 Aug 2015, 14:25

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.

Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa. Astazi ne va vorbi despre vinete si despre beneficiile consumului de vinete asupra sanatatii.

Vanata este una din legumele preferate in aceasta perioada; are putine calorii, aproximativ 30kcal/100g, ceea ce o face de un real folos in dietele pentru scaderea in greutate.

Insa, mare atentie la modul de preparare: salata traditionala are adaugata uneori o cantitate mult prea mare de ulei, ceea ce aduce mult prea multe calorii si o transforma intr-o masa greu de digerat.

Coaja poate fi considerata valoroasa datorita continutului in fibre, potasiu si magneziu, dar si datorita pigmentilor care ii dau culoarea, flavonoide cu rol in protectia cardiaca si neuronala.

Se recomanda ca inainte de preparare, vanata sa fie portionatra si presarata cu sare, astfel ca dupa 30 minute va avea o constitutie ferma, iar posibilul gust amar va fi neutralizat. Ulterior se poate clati pentru indepartarea excesului de sare.

Sunt de evitat legumele insuficient coapte, datorita continutului in solanina, substanta toxica. Aceasta se distruge in mare parte prin fierbere.

De asemenea, alegeti vinetele cu coaja lucioasa, cu o culoare intensa, grele petnru marimea lor.

Surse foto: tumblr.com, lowcalfood.tumblr.com

Comentarii (2)

04.08.2015, 14:28

04.08.2015, 20:24

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia