O supa prescrisa de Hipocrates in tratamentele sale de detoxifiere, ea are are un puternic rol detoxifiant, echilibrand relatia cantitativa intre potasiu si sodiu din organele corpului.
Preluand aceasta reteta din vechime, formula inventata de dr. Max Gerson are la baza
-o cantitate de apa cat sa acopere :
- 1 telina medie
- 1 radacina de patrunjel
- 1 catel de usturoi
- 2 bucati mici de praz
- 700g rosii
- 2 cepe
- 1 kilogram de cartofi
- 1 legatura de patrunjel verde
Pentru a prepara aceasta supa, legumele se fierb tot in coaja, se curata si se taie in cuburi. Se vor fierbe la foc mic intr-un vas cu capac etans pentru circa 30 de minute.
Imediat dupa fierbere se paseaza bine, iar supa-crema rezultata se pastreaza in frigider pentru maximum doua zile. Se incalzeste doar atat cat se consuma si se serveste cu patrunjel proaspat, iar efectele vor fi uimitoare asupra corpului uman.