De curand am facut briose cu strugurei si de curiozitate am cautat sa vad pentru ce sunt bune aceste fructe micute si dragalase.
Coacazele (strugurei) rosii si negrii bogate in vitamina C au o gramada de calitati pe care pana de curand nici macar nu le banuiam.
Cand eram mica mancam foarte mult strugurei rosii fiindca avea bunica mea in gradina alaturi de tufele cu agris :). Parca vad si acum ce frumos atarnau ciorchinii aceia mici plini cu bilutele acelea rosii si lucioase.
Acum ma bucur ca imi pune mama in congelator si le pot folosi asa congelate oricand doresc. Din pacate nu prea apuc sa mananc si proaspat . Dar dupa ce am citit cat sunt de benefice organismului uman sper sa reusesc sa mananc cat mai des.
Iata aici cateva din aceste proprietati:
- proprietati antiseptice, foarte indicati pentru febra, raceala si gripa
- sucul de strugurei este foarte util pt cei care sufera de bronsite, sucul ajutand la expetorare
- ajuta la imbunatatirea digestiei
- proprietati diuretice ajuta la curatarea rinichilor si la eliminarea pietrelor
- aceste fructe contin substante ce au efect antibacterian asadar actioneaza asupra bacteriilor care produc diareea si infectiile gastrointestinale
- ajuta la tratamentul gutei si artritei
- au un putenic rol de protectie a arterelor impotriva arterosclerozei, eliminand riscul atacului de cord si a infarctului.
Consumati asadar aceste fructe cat de des puteti si veti tine la distanta anumite boli.
Fotografia a fost preluata de pe www.eplante.ro