Special pentru Bucataras.ro: Bulmers - cidru irlandez

Postat de Cristi Roman in Bauturi pe 8 Mai 2009, 15:20

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Bulmers și Magners sînt principalele mărci de cidru din Irlanda, iar zona-mamă de producere (din anul 1935) este Ținutul Tipperary, din sudul Irlandei, una dintre cele mai spectaculoase zone ale acestei țări. Magners este, însă, o subsidiară a Bulmers-ului, logoul fiind absolut asemănător, iar reclamele difuzate pe TV pentru cele două mărci sînt identice, diferind doar numele: Bulmers sau Magners.

Așa cum spuneam, Bulmers și Magners sînt produse de aceeași companie, singura diferență fiind teritoriul de desfacere: în Irlanda se comercializează cidru sub denumirea de Bulmers, în afara Irlandei se vinde sub denumirea de Magners, asta și fiindcă englezii produc și ei un cidru sub denumirea de Bulmers :). Complicat?

Cidrul de mere a fost omniprezent pînă acum citeva săptămîni în magazine, cînd, deodată, producătorii au decis să iasă pe piață cu un cidru de pere, lucru curajos pentru tradiționalismul irlandez, curaj ilustrat și de reclama promoțională care se difuzează în prezent pe canalele TV. În acesta sînt arătați muncitorii de la fabrica din Tipperary care nu înțeleg, după prezentarea mai multor desene (făcută de departamentul de marketing), schițe, cursuri cu medici psihologi, ce e aia o pară, decît după ce li se spune, absolut simplu, că "para este o specie rară de măr andaluzian". VEZI AICI ACEASTĂ RECLAMA TV!

Sincer, am încercat ambele tipuri de Bulmers, cel de mere mai bine de un an de zile, cel de pere de cîteva săptămîni. După ce am băut și cidru francez, și suedez (Suedia fiind renumită pentru cidrul obținut din fructele de pădure) - avem în Dublin un local, Bull&Castle, absolut superb, care comercializează 3-4 SUTE (fără exagerare) de tipuri de bere și de cidru din toată lumea, așadar - pot spune cu mîna pe pahar și dinții pe furculiță că cidrul irlandez de pere este foarte, dar foarte gustos!

Cidrul rece merge de minune la mîncărurile pe bază de carbohidrați (paste, pizza, etc), dar și atunci cînd muriți de sete. Trebuie doar să fiți un pic atenți la acid, este destul de puternic.

Iată cum mi-am găsit noua iubire în rîndul băuturilor (slab) alcoolice. Păcat de prețul ridicat, chiar și din supermarketuri, unde o cutie de Bulmers sau sticlă (ambele de 500 ml) nu costă mai puțin de €2.49 (sau €5 - 5.50 în puburi).

Dacă ajungeți vreodată în Irlanda nu ratați cidrul Irlandez, Bulmers, în afara tradiționalului pint de Guinness. Și vi-l recomand pe cel de pere.

Sláinte!

Comentarii (7)

16.05.2009, 23:20

Da, am cumparat noi azi de la Ikea. Pentru ca de la o virsta incolo memoria cedeaza , nu iti mai pot spune cu exactitate cit am dat pe o cutie. 30.000 - 40.000 de lei, pe-aici pe undeva... Deci sub un euro.

13.02.2011, 16:02

as bea si eu un pahar

12.04.2011, 11:51

Si eu as fi curioasa ce gust are , mai ales cel de pere

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia