Somonul

Postat de robert_b in Alimente pe 19 Iul 2014, 15:28

Somonul

Somonul este o sursa importanta de proteine usor digerabile,vitamine precum A,D si unele din familia B dar si minerale precum fosfor,zinc si fier.Este renumit insa pentru continutul ridicat de acizi grasi din familia Omega 3.Astfel,consumul de somon,are datorita acestora,o multitudine de beneficii pentru sanatate,de la prevenirea bolilor de inima pana la imbunatatirea aspectului pielii.Acizii grasii Omega 3 ajuta si la mentinerea siluetei,pentru ca incetinesc digestia,asadar ramanem satui mai multa vreme dupa ce am mancat somon.Consumul de somon protejeaza sistemul nervos,creste eficient a creierului si il refexeaza si este recomandat in tratarea bolilor Parkinson si Alzheimer.

SURSA PHOTO: www.papabun.ro

Comentarii (3)

19.07.2014, 15:33

19.07.2014, 17:02

Multe beneficii la somon . Ador culoarea lui , arata minunat in preparate !!! DAr.... dupa gust nu ma dau in vant

19.07.2014, 17:32

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia