Sfecla rosie

Postat de lia in Legume pe 22 Sep 2010 | 9155 vizualizari

Comentarii (10)

30.09.2010, 02:29

Pina acum citiva ani consumam doar sfecla coapta/fiarta in otet dar am dat peste o carte cu hrana vie si am inceput sa pun in practica retetele printre care si cea de sfecla rosie este super :
sfecla,morcov,telina pe razatoarea mica o ceapa tocata marunt ,chimen,susan,ulei,mustar-hrean,otet de mere.
Super buna mai ales iarna ,la orice mincare .

06.10.2010, 13:18

copil fiind, bunica mea imi dadea dimineatza suc de sfecla ,spunandu-mi ca e de zmeura. abia acum maritata mia zis ca e sfecla. incerc sai dau fetei mele pt ca mananca tare rau,nu are pofta de mancare ....dar fara sanse

15.10.2010, 23:45

oare pentru cancerul la oase are vreun efect?am aici in franta o cunostinta care a inceput chimioterapia si se simte tare rau saracuta!!are doar 44 de ani!!oare pentru ea ar avea vreun efect?

16.10.2010, 00:22

Marieta... sfecla rosie este foarte buna la cancer... mamei mele i-a fost prescrisa o cura cu sfecla... sfecla coapta sau sub forma de suc proaspat cu putin ulei de masline.... imi pare rau pentru ea si-i doresc multa sanatate...

23.10.2010, 00:07

multumesc mult pentru urari ionix!!!sufera tare mult!! am sai spun de sfecla rosie poate o ajuta si pe ea!!!

29.10.2010, 23:05

Ador sfecla rosie coapta si cruda,papam salata mereu

16.11.2010, 17:49

Noua ne place tare mult salata de sfecla rosie, nu numai pentru ca este sanatoasa. Asa o fac eu :
2 kg sfecla rosie
100 g chimin
100 ml otet
1 buc hrean marisoara
sare
50 g zahar
1,5 l apa

Am ales sfecla nu prea mare pentru ca este mai cruda, am spalat-o si am pus-o la fiert in oala sub presiune, aproximativ 40 minute.
Dupa ce e fiarta bine, am strecurat-o si am pus-o pe o tava sa se raceasca putin.Se curata de coaja si se taie marunt , felii foarte subtiri.
Hreanul se curata, se taie bucati , apoi se macina cu masina de carne.Adaugam hreanul peste sfecla si amestecam bine.
Punem la fiert apa cu sarea dupa gust, cu zaharul si la sfarsit otetul. Chimenul il pinem la fiert separat intr-o cana cu apa si il lasam sa fiarba 5 minute. Amestecam apoi apa cu chimenul fiert si asa fierbinte il punem peste sfecla.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca daca vreti sa consumati salata in perioada urmatoare.Daca vreti sa o puneti pentru iarna, se pune asa calda in borcane , le punem capacele si apoi le asezam intr-o cratita in care am asezat prosoape. Adaugam apa si lasam borcanele cu sfecla sa fiarba cam 20 minute. Le punem in pat cald( paturi) pina adoua zi cand se racesc, apoi le punem in camara.
Borcanele care vor fi consumate in perioada imediat urmatoare se pastreaza in frigider.
Pofta mare !

16.11.2010, 18:05

sidy...scuze da cred ca ai gresit timpul de fierbere al sfeclei in KUKTA....

LUK

LUK
19.01.2011, 14:52

hmmm..o fi ea sanatoasa dar mie nu mi place deloc gustul...

12.02.2011, 20:17

mi-e imi place sa o pap cu ulei si otet, si putintica sare

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]