Secretul muraturilor sau de ce sunt considerate un antidepresiv natural

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 1 Noi 2016, 12:53

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Nu numai ca muraturile sunt delicioase, dar se pare ca ne ajuta si la mentinerea sanatatii creierului. 

Cu alte cuvinte, oamenii care mananca muraturi au sanse mai mari sa-si pastreze sanatatea mintala.

Prin fermentare, muraturile se transforma in alimente care conrin probiotice: bacterii bune care ajuta la mentinerea tranzitului intestinal. Insa, se pare ca acestea contribuie, spun psihologii de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, si la ameliorarea simptomelor de anxietate.

Totodata, muraturile nu numai ca intaresc sistemul imunitar, dar ajuta si la reducerea nivelului de stres. 

Concluziile acestui studiu se bazeaza pe raspunsurile a 710 persoane, care au completat un chestionar ce cuprindea intrebări legate de consumul, pe o perioada de 30 de zile, a diverse alimente si bauturi fermentate, printre care castraveti murati, varza si alte legume murate, vin, bere, cidru, iaurt, kefir, branzeturi etc.

In cazul subiectilor care prezentau o stare anxioasa, s-a observat o reducere a anxietatii la finalul cercetarii, ca urmare a consumului de muraturi si alte alimente fermentate.

In acelasi timp, participantii au devenit mai optimisti si mai relaxati.

Oamenii de stiinta nu au reusit sa-si explice inca fenomenul, dar este foarte posibil ca microorganismele si bacteriile care traiesc in mod natural in intestine sa abia o legatura.

"Cercetarile pe soareci ne-au aratat ca probioticele din alimente contribuie la mentinerea starii psihice: animalele au prezentat o tendinta de ameliorare a depresiei si anxietatii. E ca si cum le-am fi dat antidepresive", a declarat Matthew  Hilimire, psiholog si coautor al studiului.

O explicatie ar fi ca aceste bacterii pot creste nivelul unei substante din creier numita GABA, care are rolul de a controla reactiile anxioase. 

Este, intr-adevar, o descoperire fascinanta, pentru ca pana acum nu se credea ca ar exista vreo legatura intre microorganismele din intestine si felul in care ne functioneaza creierul.

Comentarii (4)

01.11.2016, 13:39

01.11.2016, 13:56

vitamine naturale

01.11.2016, 22:00

Ador muraturile!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia