Revolutia de catifea

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 10 Oct 2012, 14:52

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Revolutia de catifea

                                   

Nu stiu altii cum sunt , dar unii isi dau seama ca tara noastra merge intr-o directie gresita ,  stiu cum poate fi ea salvata si sunt gata de actiune si de sacrificiu .

Capabili fiind sa gandeasca , realizeaza ca numai punandu-i la zid pe cei care ne-au condus in ultimii douazeci de ani putem sa ne revenim ca popor si sa incepem reconstructia tarii . Daca te uiti la ei  chiar simti fiorul din dorinta lor  arzatoare de a vedea cum  tasneste sangele din nenorocitii care ne-au distrus tara si ne-au pervertit pana am ajuns o populatie de sclavi  nesimtita si abulica .

Sunt minti enciclopedice , stiu totul despre economie , politica , sunt si buni profesionisti la locurile lor de munca . Sunt oameni de neinlocuit si au demonstrat acest lucru nu o data .

Exasperat de viata de animal pe care o duci te hotarasti sa te alaturi acestor revolutionari dornici sa faca praf stramba societate romaneasca  . Iti spui ca  ,  daca nu reusesti  sa  distrugi  societatea  asta  perversa  , nu vei trai mai rau , pentru ca Statul  cheltuie cu  puscariasii  mai multi bani decat cu tine  si le ofera conditii de viata mai bune decat ce iti permiti tu din munca cinstita  . Totusi esti  si  tu un om prevazator , cu gandul la numarul mic al celor care au intrat in istorie pentru ca au reusit sa schimbe un sistem  . Nu esti nici in pas cu moda timpului , un veleitar dornic sa iasa in fata si sa ocupe scaunele cele mai inalte , mai ales ca aceste pozitii importante sunt acum ocupate de tot felul de miss-uri , domnite sau domni  care nu au facut niciodata dovada unei prestatii remarcabile in calitate de profesionisti  iar tu chiar ai simtul ridicolului dezvoltat .

Dornic sa-i ajuti pe altii mai capabili decat tine incepi sa-i studiezi atent  pe nemultumitii  apti sa faca o revolutie si observi ca sunt oameni cumpatati si calculati . Strang bani pentru scolile si serviciile bune unde se vor duce copiii lor inca de cand urmasii sunt in burta mamei . Nu au parte numai de copii reusiti  .  Si dansii sunt bine situati in societate , activand cu succes si pe bani buni in locuri unde tu nici nu visezi sa ajungi !

Adevarul este ca sunt oameni seriosi ,  buni familisti  si adevarati stalpi ai societatii , pastratorii valorilor perene romanesti ,  exemple de probitate profesionala si umana .

Uneori , sefii ii convoaca pe acesti oameni dedicati revolutiei  la o discutie intre patru ochi si le spun ca traim timpuri grele cand nu mai e suficient sa le faca o vizita de curtoazie de Paste si de Craciun , e nevoie de eforturi mai mari pentru a rezista concurentei nemiloase . Si sa mai lase dracului sarsanalele cand vin cu propunerile de imbunatatire a activitatii institutiei : sa le puna frumos in plic  asa cum se procedeaza in lumea civilizata !

Oameni cu coloana vertebrala fiind  ,  trei zile tuna si fulgera  . Privesc conspirativ in jur  apoi iti fac doar tie cunoscute ideile lor cu privire la revolutia  care va zgudui din temelii oranduirea nedreapta in care de-abia reusim sa supravietuim de la un salariu la altul . Inima iti tresalta de mandria de a fi confidentul unor asemenea eroi  si  cand afli ca au sfarsit prin a prezenta   sefului pe care-l dispretuiesc  un plic umflat  le intelegi mica slabiciune omeneasca : au obligatii , copii la scoala . E greu sa fie revolutionari in fiecare zi , uneori trebuie sa mai ia  o pauza si sa traiasca la fel ca toata lumea , ca doar si ei sunt oameni  !

Privindu-i cum reusesc sa supravietuiasca tuturor cutremurelor ,  sa cada mereu in picioare si sa ocupe un scaun cel putin la fel de bun ca cel anterior  incepi sa-i admiri si mai mult considerandu-i niste Hopa Mitica ai vremurilor noastre atat de incerte si instabile . Avand  un asemenea fler e clar ca sunt oamenii ideali pentru o revolutie !

Ca mai toti din generatia ta  ai facut si tu armata ba chiar ai fost in serviciul de garda permanenta si stii ca momentul cel mai propice pentru o revolutie este la ora cand se schimba garda . Atunci , cei care ies din serviciul de garda sunt obositi si considera ca si-au facut datoria iar cei care urmeaza sa intre de garda isi blesteama soarta  de a se fi nascut intr-o zodie ghinionista care i-a condamnat sa stea de paza cu arma in mana  , nu ca altii care dorm cu femeile in brate !

Din ce in ce mai hotarat  sa te alaturi celor care pot conduce Romania pe drumul renasterii nationale le studiezi  atent programul zilnic si observi cum la ora 9 se deplaseaza cu viteza specifica practicantilor de Qi Gong , adeptii motto-ului : broasca testoasa traieste 200 de ani iar tigrul doar 10  . Daca le  intrerupi marsul  afli ca merg lansat ca broasca testoasa    ” la munca” . Seara nu ai ocazia sa  vezi  fetele  obosite  ale  acestor profesionisti deoarece  , eficienti fiind , reusesc sa isi incheie socotelile cu serviciul pe la ora 14  , nu ca tine care tai frunze  la caini pana cand se termina programul oficial . Adevarul este ca oamenii astia chiar sunt  de neinlocuit  ! Cand s-au simtit nemultumiti  de locul de munca si-au  dat demisia  reusind imediat sa plece in alta parte  . Dupa un timp au realizat ca noii angajatori sunt niste tampiti mai mari  deoarece nu stiu ce valoros este un angajat eficient care rezolva problemele in intervalul orar  9-14 .  Constienti fiind de valoarea lor unica     s-au intors cu fruntea sus  , nu ca altii cu coada intre picioare . Desi in institutia unde te miri si tu ca mai semnezi statele de plata  exista o lege nescrisa  , in vigoare inca de la infiintarea institutiei ,  care spune ca cine pleaca de buna voie nu se mai intoarce , acesti specialisti de neinlocuit reusesc sa  incalce si acest tabu , atragand atentia tuturor prin valoarea lor ce pulverizeaza miturile vechi de peste o suta de ani .

Iti spui ca ai gasit oamenii potriviti pe care sa-i slujesti in lupta  lor neobosita impotriva societatii nedrepte si vrei sa le prezinti planul tau de lovitura de stat : sa  conduca atacul impotriva celor care ne distrug exact la ora schimbarii garzilor !... Cu o strafulgerare de ultim moment realizezi ca planul tau este  inaplicabil deoarece oamenii astia  , atat de capabili sa ne conduca , la ora 6 sunt in pijama si in papuci  de casa , deci nu se cade sa-i deranjezi tocmai cand sunt efectiv in imposibilitatea de a actiona pe masura valorii lor ...

Ai dracului exploatatori  ! D-aia au hotarat schimbarea garzilor la ora 6 ! La ora aia revolutionarii adevarati nici macar nu si-au baut cafeaua  .

Ce pacat ca Ceausescu a  fugit la ora pranzului  ! Daca nu  ar fi parasit Comitetul Central cand revolutionarii adevarati  erau in pauza de masa am fi avut si noi o  ”Revolutie de catifea”  asemenea cehilor si acum eram  departe ... 

 sursa foto

Comentarii (5)

Ina

Ina
10.10.2012, 15:15

) Pardon ! Uitasem sa schimb parola

10.10.2012, 15:25

Ina...ia fa ordine

10.10.2012, 15:42

acum am inteles de ce ai spus ca o pui de o revolutie

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia