Postat de diaconta in Bucatarasii pe 10 Ian 2019 | 2741 vizualizari
Dia, noi ramanem cum am stabilit, pana luni. De adus, vom aduce piftie, rulada de carne, branza afumata si inca nu mai stiu ce. Si noi am vrea sa facem un tort pentru Andrei, care implineste jumatate din varsta lui Denis , sper sa ne si iasa. Pupici si de abia asteptam sa ne vedem.
Buna ziua bucatarasi!
O sa revin sa fac o sinteza la ce ati scris/propus.
Vroiam si eu sa aduc sarmale,dar vad ca deja e supra oferta,ne-ar ajunge sa mancam doar sarmale cat stam.
Daca ninge tot asa ca azi,cred ca nu mai iesim nici din casa,nu sa mai plecam cu masina.
Sara bună! Acum am reusit sa recapitulez si eu pe aici, desi culmea, ora de somn a trecutt! Chefiiiiii sunt de vina! Nah, am vazut ca s-a marit oferta de sarmale, dar ATENTIE, cuptorul nu e functional culmea cum banuiam Asa ca, nu stiu, cred ca ar fi de luat in calcul alte variante! Nu stiu cine va fi dispus sa le supravegheze la ceaun Nah, eu şi cu Dia, suntem obisnuite cu sarmalele fierte, doar sus pe aragaz Aşa, ca recomnadarea mea ar fi a, cei care vor sa aduca sarmale să fie deja gatite şi doar să se fie încălzite, înainte de fi savurate!
În al doilea rând, TataZmeu a zis: cum să nu faci salată de bouef Aşa că voi prepara salată de bouef în deplasare, a la Praid! Şi Snickers de asemenea! ca abia m-am obisnuit!
Cristina,sarmalele se pot fierbe si pe aragaz,ideea este daca exista oale asa mari,sau trebuie aduse si oale.Noi acasa le fierbem in cuptor,in oala de lut,sigur ca este alta treaba.In deplasare,ne adaptam conditiilor.
nici nu mai am rabdare. Eu tot cu gandul la costume inca!
Buna ziua bucatarasi!
Din cate observ,nu prea se vine cu propuneri concrete,din partea TUTUROR celor care vor participa.Cand o sa am timp,o sa revin si am sa scriu ceea ce e musai de facut,contribuit ori stabilit,ca asa putem sa vorbim pana la revelionul celalalt si nu ajungem la nici o concluzie.
Si ca sa nu uit,daca mai sunt persoane care vor sa participe,vor vorbi direct la pensiune pentru rezervare/detalii
Aşa, Laura s-a oferit să achizitioneze consumabilele de unică folosinţă, şerveţele etc. vom face chetă, cca. 10 lei/adult zic eu, ptr copii, fiecare cum consideră (deşi ei consumă, mai multe consumabile nu vreau să fiu răutăcioasă, darrrrr Pentru boxe deocamdată 10 lei de familie, anul acesta Apă vedem, când ajungem noi pe acolo, de unde putem să luăm mai aproape. Aaaaa, atenţie, trebuie si cărbuni ptr ceaun, grătar etc. nu stiu dacă ni se pun la dispoziţie lemne. Diana, puteţi să aduceţi şi voi un ceaun, ca să fim siguri, că vor avea loc toate sarmalele, care s-au anunţat ( şi coastele lui Motan!) să se fiarbă în timp util! Cam atât deocamdată! Aşteptăm sugestii.
In afara de ce am zis ca aduc, am sarcina sa fac supa de pasare cu taitel de casa. Maruntelele m-au somat sa nu cumva sa uit ca le-am promis )))
La dulciuri nu mizati pe mine , oricum stiu ca faceti voi destule )
Cristina,eu sunt de parere ca cei care putem,adica mergem cu masina si avem loc,sa luam si niste oale mai mari ca sa fierbem sarmalele pe aragaz.Eu as propune sa facem gulas la ceaun.Eu am sa aduc totusi sarmale facute de mama si le fierb acolo.Si sarmalele se pot pune la frigider si sa se fiarba pe rand.
Ina,merge si niste supica,mai ales daca au cerut fetele.
Carbuni se pot cumpara din orice benzinarie din cate stiu eu.
Sigur ca daca cumpara Laura consumabilele,vom imparti corespunzator cheltuiala.La fel vom contribui si pentru boxe,ca sa-i mai vina inima la loc Laurei.
Apa si paine se gaseste cu siguranta la magazine,nu are rost sa o caram de nu stiu unde.
In ce priveste meniul,eu v-as ruga sa va ganditi in felul urmator:
Sa vedeti fiecare ce puteti sa aduceti pentru masa de revelion,adica de sambata,sa fie si diversificat si suficient pentru toata lumea.Fiecare are preparate care-i ies mai bine sau pe care le prefera.
Eu as propune sa pregatim gulasul pentru sambata,ca sa fie si ceva cald si daca se aduc sarmale sa se fiarba o parte din ele tot sambata.
Apoi puteti sa aduceti cate ceva si pentru mic dejun sau cina,gemuri,muraturi si ce mai credeti ca trebuie.
Cafea daca nu vreti de la automat,va trebui vazut cum o preparam,nu este filtru de cafea.
Cleme,chiar vroiam sa te rog sa te ocupi de partea cu biletele de tombola,ca ai experienta
Cafeau la ibric/oală a la Ina e cea mai buna! Muraturi, Motan le-a pus pe listă, de la începuturi! ) De cărbuni spuneam, că data trecută au fost la limită
Muraturi aduc eu de ajuns
La Praid ar trebui sa gasim paine buna, ardeleneasca, asa ca n-are rost sa carati.
Eu aduc icre si toba proaspata............nu de la Craciun))desertul ma gandesc
Costum si cadoaie NU AM((,dar ramanem si duminica))
Dia, ramane cum am zis.....vin cu beletele de tombola, pot chiar sa ma bag intr-o cutie de cadoaie......e mai greu sa gasesc cutia pe masura....
Cleme,cum crezi,ai fi un cadou placut ))
Si cam cine ai vrea sa te adjudece?
Deci renunt la paine ( Adina are dreptate, nu are rost sa car paine ) si fac ceva pentru mic dejun : chiftele de porc+pui ( stiu ca data trecuta chiar erau cautate ) sau degetele din piept de pui de curte ( vedem la ce am chef atunci )
Costum are doar Costel, eu trebuie sa-mi confectionez singurica
Dia, nu stiu cine ar vrea sa se pricopseasca c-o nebuna pe cap....))))
Costume n-avem nici noi . Dar o rezolvam cumva! A intervenit o problema administrativa, asa ca o sa ne cazam la Pensiunea Iris 2, doar vineri, deodata cu grupul V-am pupat pe căciuliţe!