Dr. Oetker iti da ocazia sa faci din fiecare zi o sarbatoare si motiv de petrecere! Noi iti sugeram sa pregatesti stelute de ciocolata, sa iti inviti familia si sa va bucurati de lucrurile simple care va ofera buna dispozitie. Prajitureste si aminteste-ti ca in fiecare zi poti gasi un motiv de bucurie.
Da click si inspira-te de la Dr.Oetker!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 g faina cu agent de crestere
- 100 g faina simpla
- 1 plic Praf de copt Dr. Oetker
- 1/2 lingurita Bicarbonat de sodiu Dr. Oetker
- 30 g Cacao neagra Dr. Oetker
- 100 g Zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
- 150 g zahar brun
- 3 oua
- 70 ml lapte batut
Pentru decor:
- 2 plicuri Decor Glazura cu gust de ciocolata Dr. Oetker
- 40 ml apa
- Ornamente colorate Dr. Oetker
Mai aveti nevoie de:
- forma pentru decupat aluat „steluta”
- tava pentru copt
- hartie de copt
1. Aluat: Se amesteca intr-un bol cele doua tipuri de faina, praful de copt, bicarbonatul, cacaua si cele doua tipuri de zahar.
2. Se bat ouale cu laptele, iar compozitia rezultata se adauga peste mixul preparat anterior. Se amesteca toate ingredientele, pana la obtinerea unei compozitii omogene. Se toarna aluatul în tava, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor.
Cuptor electric: cca. 180°C (preincalzit)
Cuptor cu aer cald: cca. 160°C (preincalzit)
Cuptor pe gaz: treapta 3 (preincalzit)
Timpul de coacere: cca. 30 minute
3. Se lasa blatul sa se raceasca, iar apoi, cu ajutorul formei, se decupeaza “stelutele”.
4. Decor: Se prepara glazura conform instructiunilor de pe ambalaj. Se decoreaza „stelutele” cu glazurs si ornamente colorate.
Cca. 12 bucăți
Timp de preparare: cca. 20 minute
Timp de coacere: cca. 30 minute