Va prezentam o reteta gustoasa de pizza cu chorizo, capere si rucola.
Majoritatea consumatorilor gurmanzi prefera pizza in locul altor tipuri de mancare fast- food disponibile pe piata din mai multe motive. Unul dintre acestea ar fi ca, spre deosebire de restul mancarilor de la fast-food uri, pizza, cand este gatita ca la carte, constituie o mancare si o dieta sanatoasa pentru oricine. Iar, pe de alta parte, pizza ofera o paleta extrem de larga de gusturi si arome. Iubitorii de branza pot alege pizza cu branzeturi, pentru vegetarieni exista optiunea pentru pizza vegetariana si, mai mult, o gramada de combinatii de arome si condimente pot transforma pizza in cea mai delicioasa mancare.
Pizza este si usor de gasit, fiind disponibila in intreg orasul impanzit in ziua de azi cu pizzerii si restaurante care o servesc, afacerile culinare cu pizza beneficiind de un succes enorm.
Dupa oboseala acumulata pe parcursul unei zile incarcate cu treburi mundane, livrarea acasa este modul cel mai ieftin, mai rapid si mai placut ca sa te bucuri de o pizza gatita perfect.
Atat criza economica din ultimii ani, cat si nevoia de a economisi timp au condus la faptul ca din ce in ce mai putini consumatori isi permit in prezent sa ia masa in oras, iar in acest fel a crescut numarul de comenzi online pentru livrarea de pizza la domiciliu.
O alta optiune este, de asemenea accea de a ne gati pizza chiar acasa, iar pentru aceia dintre voi care prefera sa isi gateasca singuri o masa copioasa, iata reteta:
Ingrediente:
- 1 pachet de faina pentru pizza
- 3 linguri sos de rosii pentru pizza
- 2 carnati chorizo mici, taiati cubulete
- 1 lingura de capere, scurse
- 1 mana de rosii cherry, taiate jumatati
- 1 mana de rucola
- ulei de masline, pentru stropit
Mod de preparare
Preparam pizza conform instructiunilor de pe pachet si se pune pe o tava de copt. Intindem peste aluat sosul de rosii. Lasam la crescut la caldura 5 minute.
Incingem cuptorul la 240° C/ gaz 9. Punem chorizo intr-o tigaie rece, la foc mic, apoi crestem focul treptat – chorizo ar trebui sa lase destul ulei, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa adaugam. Prajim 2-3 minute, pana ce isi lasa uleiul si incepe sa fie crocant.
Presaram bucatile de chorizo, caperele si rosiile peste baza de pizza. Coacem timp de 12-15 minute sau pana ce baza e crocanta, apoi presaram rucola si stropim cu un pic de ulei de masline.