Reteta de mini pizza cu peste

Postat de RadaMateescu in Bucataras in oras pe 21 Dec 2012, 09:21

Reteta de mini pizza cu peste

O reteta de  chifle cu topping de peste si fructe de mare, mozzarella si pesto rosu.

           

Cei mai multi consumatori gurmanzi prefera pizza in locul altor tipuri de mancare fast- food disponibile pe piata din mai multe motive. Unul dintre acestea ar fi ca, spre deosebire de restul mancarilor de la fast-food uri, pizza, cand este gatita ca la carte, constituie o mancare si o dieta sanatoasa pentru oricine. Iar, pe de alta parte, pizza ofera o paleta extrem de larga de gusturi si arome. Iubitorii de branza pot alege pizza cu branzeturi, pentru vegetarieni exista optiunea pentru pizza vegetariana si, mai mult, o gramada de combinatii de arome si condimente pot transforma pizza in cea mai delicioasa mancare.

Pizza este si usor de gasit, fiind disponibila in intreg orasul impanzit in ziua de azi cu pizzerii si restaurante care o servesc, afacerile culinare cu pizza beneficiind de un succes enorm.

Dupa oboseala acumulata pe parcursul unei zile incarcate cu treburi mundane, livrarea acasa este modul cel mai ieftin, mai rapid si mai placut ca sa te bucuri de o pizza gatita perfect.

Atat criza economica din ultimii ani, cat si nevoia de a economisi timp au condus la faptul ca din ce in ce mai putini consumatori isi permit in prezent sa ia masa in oras, iar in acest fel a crescut numarul de comenzi online pentru livrarea de pizza la domiciliu.

Alta variana este sa iti prepari meniul chiar la tine acasa.

Iata o retetea gustoasa de mini pizza cu peste.

                             

Ingrediente:

  • 4 chifle ciabatta, coapte partial
  • 4 linguri de pesto rosu
  • 4 rosii de marime medie, fiecare taiata in 6 felii
  • 1 cutie cu porumb, circa 200 g, bine scurs
  • 125 g branza mozzarella, rasa mare
  • 1 cutie de ton conservat in apa, circa 200 g, scurs si rupt in bucatele
  • 100 g creveti decorticati si fierti
  • 100 g inele de calmar
  • 8 lingurite de ulei de masline extravirgin
  • sare si piper
  • patrunjel tocat, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 200°C. Plasam inauntru o tava de copt grea, pentru a se incinge.

Despicam in doua chiflele, orizontal, si le ungem cu sos pesto pe suprafetele taiate. Aranjam deasupra cate 3 felii de rosie pe fiecare jumatate si presaram boabe de porumb si mozzarella rasa.

Punem apoi tonul, crevetii si inelele de calmar pe jumatatile de chifla. Asezonam dupa gust. Stropim fiecare chifla cu 1 lingurita de ulei.

Punem cele 8 mini pizza in cuptor, pe tava incinsa, unde se vor coace 10-12 minute. Presaram deasupra putin patrunjel tocat dupa care le servim.

Se pot folosi pentru aceasta reteta si alte soiuri de peste conservat: ansoa, fileuri de kipper, sardele in sos tomat, heringi, crabi, midii.

Crevetii contin iod necesar in constituirea hormonilor tiroidieni umani si in buna functionare a glandei.

 Porumbul contine o gama intreaga de nutrienti, dar si fibre, care sunt importante pentru functionarea sistemului digestiv.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs