- Este obligatoriu sa ba spalti pe maini inainte de a atinge orice fel de produs alimentar.
- Este obligatoriu sa spalati fructele si legumele inainte de utilizare.
- Suprafetele de lucru si plansetele de taiat trebuie pastrate curate; este obligatoriu sa aveti plansete separate pentru carne cruda, peste, fructe si legume.
- Nu cumparati oua cu coaja crapata.
- Nu se recomanda consumul de alimente care contin oua crude copiilor, femeilor insarcinate si varstnicilor.
- Temperatura normala in frigider trebuie sa fie de +5 grade sau mai mica, iar in congelator de -20 grade.
- Spalati cat mai des servetele de bucatarie, servetelele din material textil, sorturile, servetele de prins si manusile de bucatarie.Nu permiteti animalelor de companie accesul in bucatarie si mai ales pe suprafetele de lucru.
- Alimentele crude si preparate se pastreaza separat unele de altele, in frigider. Pastrati carnea in zona corespunzatoare din frigider, produselel lactate inpreuna pe unul din rafturile de sus. iar salatele, legumele si fructele prospete in cutiile speciale.
- Puneti alimentele crude in frigider sau congelator cat mai curand dupa cumparare.
- Daca utilizati vesela din silicon, aluaturile care contin anumite fructe sau legume care pateaza puternic pot modifica culoarea formei. Pentru a reduce acest risc, incercati sa evitati temperaturile prea mari din cuptor. Decolorarea sau patarea suprafetelor, nu afecteaza calitatea ustensilelor din silicon.
Preluat revista Delicii la cuptor.