Condimentele sunt utilizate dintotdeauna in prepararea mancarurilor si deserturilor. pe langa savoarea deosebita pe care o dau preparatelor, ele au si propietati curative.
Eu una le folosesc foarte mult in bucatarie si m-am gandit sa postez din cand in cand cate o "tableta" de sanatate prin intermediul lor. Vedeta zilei de astazi este Mararul!
Acesta poate fi utilizat atat in forma proaspata, cat si uscata (nu doar frunzele, ci si semintele). Dupa cum spuneam, mararul este o planta aromatica destul de puternica ce da un gust deosebit mancarurilor, dar in scop medicinal, este eficient si in:
-reglarea tractului digestiv
-tratarea insomniilor, dizinteriilor, diareelor
-reglarea tulburarilor menstruale
-tratarea afectiunilor respiratorii minore
-lupta impotriva cancerului
Cred ca majoritatea sosurilor si mancarurilor contin si marar in stare proaspata...dar ce facem iarna?
Ca sa pot pastra parfumul si gustul mararului nealterate, eu folosesc seminte de marar uscate, pe care le macin, pana obtin o pudra fina (foarte concentrata) si pe care o pastrez intr-un borcanel inchis ermetic, iar cand am nevoie, adaug putina pudra in mancaruri. Iubitorii de astfel de plante aromatice sigur ii vor simti savoarea si se vor bucura din plin de beneficiile sale.