Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.
Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa. Astazi ne va vorbi despre prune si despre beneficiile consumului de prune asupra sanatatii.
Prunele au un continut bogat in vitamina C, antioxidant cu rol in imunitate, dar si antianemic, prin cresterea capacitatii de absorbtie a fierului din alimente.
Sunt, de asemenea, o sursa de antioxidanti de tip fenoli: acizi clorogenici, antocianine, catehine, quercitina, cu efect antiinflamator, protector cardio-vascular.
Totodata, exista studii care arata efectul benefic pe care-l au asupra sistemului osos, crescand chiar densitatea osoasa la femei post-menopauza.
Continutul bogat in fibre insolubile le fac un aliment minune pentru un tranzit intestinal normal, iar fibrele solubile incetinesc evacuarea stomacului, crescand satietatea.
Atentie!
Continutul semnificativ de oxalati nu le recomanda celor cu diagnostic de litiaza renala!
Fructele uscate care au adaugati sulfiti pot determina alergii severe la persoanele cu teren alergic!
Surse foto: cookingfox.at, cocinitadenadia.tumblr.com